bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο Νίκος Μώρος για τη Ρεγκάτα στην Εύβοια: «Είναι και το μεγάλο στοίχημα να μπορούμε να τονώσουμε τουριστικά την περιοχή μας- Θα φτάσουμε σε επίπεδο Ράλλυ Ακρόπολης για την περιφέρειά μας- Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας»

Ένα από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά γεγονότα έχει γίνει θεσμός για την Εύβοια και δεν είναι άλλο από την Evia Island Regatta. Η επιτυχημένη διοργάνωση όλα τα προηγούμενα χρόνια βάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη για τους διοργανωτές και τα πληρώματα με φορείς, Συλλόγους, τοπική αυτοδιοίκηση, Επιμελητήριο και ΟΛΝΕ να στηρίζουν πλην των μεγάλων κα μικρότερων χορηγών όλη αυτή τη μεγάλη θαλασσινή γιορτή! Για τη φετινή Ρεγκάτα που θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου από την Κάρυστο και θα ολοκληρωθεί στις 30 στη Χαλκίδα, μίλησε στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Μώρος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι να κερδίσουν το στοίχημα της τόνωσης του τουρισμού στο Νομό, φτάνοντας σε επίπεδο Ράλλυ Ακρόπολις για την Περιφέρειά μας.

 

Φέτος, η Ρεγκάτα δε θα ξεκινήσει από τη Χαλκίδα. Θα ξεκινήσει από την όμορφη Κάρυστο. Πέρυσι, ξεκίνησε από τη Χαλκίδα και δυστυχώς, το κλείσιμο που ήτανε να γίνει, την Κυριακή το βράδυ, έπεσε δυστυχώς, πάνω στις μέρες που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στη Β. Εύβοια. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν έγινε καμία γιορτή στη Σκύρο. Σεβόμενο και το Επιμελητήριο και όλοι οι άλλοι φορείς, συνδιοργανωτές της Ρεγκάτα, έτσι έσπευσαν όλοι να συνδράμουν στη Β. Εύβοια, και στους ανθρώπους εκεί. Έτσι, χάθηκε ένα πάρα πολύ ωραίο κομμάτι της Ρεγκάτα που αφορούσε βραβεύσεις των ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν έτσι σ’ αυτό τον ιστιοπλοϊκό αγώνα. Πάμε όμως να βάλουμε στη παρέα μας το Νίκο το Μώρο, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής γιατί νομίζω ότι έχει να μας πει εκπλήξεις. Κύριε Μώρο καλή σας ημέρα! Λοιπόν μια επιτυχημένη διοργάνωση πλέον έχει γίνει θεσμός. Σωστά;

Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε. Καλημέρα και στους ακροατές σας.

Φέτος η Ρεγκάτα αλλάζει ρότα, θα πω εγώ, και ξεκινάει από την Κάρυστο;

Ακριβώς, ημέρα Σάββατο, 23 Ιουλίου. Είναι μία από τις φετινές αλλαγές.

Είναι και η ημερομηνία…

Ακριβώς το νούμερο ένα είναι ότι καταφέραμε και φέραμε τη Ρεγκάτα μία βδομάδα νωρίτερα. Και εννοώ να μην γίνει καθόλου τις μέρες του Αυγούστου, που γνωρίζουμε ότι όλοι δουλεύουν και όλο το νησί μας στηρίζεται στον τουρισμό. Τουλάχιστον, τα τελευταία χρόνια. Οπότε, ήταν στοίχημα για μάς να εκμεταλλευτούμε και να φτιάξουμε μία μικρή να το πω έτσι έξτρα εβδομάδα και να τονώσουμε και τις τοπικές κοινωνίες, από κει που περνάμε δηλαδή, τους δήμους και να στηρίξουμε και τη Ρεγκάτα μας με όλο αυτό, ακόμα περισσότερο.

Η Ρεγκάτα θα ξεκινήσει από την Κάρυστο. Βρέθηκα στη Κάρυστο, στο περιφερειακό συμβούλιο, βρέθηκα και στο χώρο ο οποίος θα γίνει η τελετή. Το βράδυ της έναρξης, και νομίζω ότι είναι όχι μαγευτικά, όχι καταπληκτικά, δεν περιγράφω άλλο θα πω…

Πρώτα απ’ όλα θα πω, πολλά συγχαρητήρια στο δήμο, στον ΟΛΝΕ και στην περιφέρεια για όλα τα έργα τα οποία έχουν γίνει κάτω. Πραγματικά, είναι εξαιρετικό το μέρος.

Εμείς είχαμε τη χαρά έτσι να απολαύσουμε και ποτάκι το βράδυ εκεί στο μέρος αυτό, και είναι πραγματικά μαγευτικά.

Πραγματικά μαγευτικά. Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω ότι θα κάνουμε και το καλύτερο και για τους καλεσμένους μας και για τους αθλητές μας.

Πολύ σωστή επιλογή πάντως. Να πω ότι και η Κάρυστος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Ρεγκάτα πολύ δυνατά, έτσι; Και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος και η κα Βερούχη εκεί στα μέσα και στα έξω…

Η Μαρία η Βερούχη, οι αντιδήμαρχοι από τα Στύρα από το Μαρμάρι. Οι εκπλήξεις είναι πάρα πολλές φέτος. Νομίζω ότι το τόπος μας θα προσπαθήσουμε να τον γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται στους αθλητές και στους συνοδούς.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα. Να μπορούμε να τονώσουμε τουριστικά την περιοχή μας μέσα από ένα καταπληκτικό γεγονός, το οποίο επιτρέψτε μου να πω ότι, ίσως μπορεί να ακούγεται και πρώτη φορά, ότι το επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε. Εκτιμώ μάλλον θα φτάσουμε σε επίπεδο Ράλλυ Ακρόπολις για την Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας.

Νομίζω ότι αν δεν βάλουμε στόχους δεν έχει και νόημα έτσι;

Ακριβώς.

Τουλάχιστον από μια κουβέντα πολύ μικρή που έκανα με το δήμο, για το θέμα της Ρεγκάτα είναι υπάρχουν και συμμετοχές. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετά πληρώματα, και νομίζω ότι έχουν χρόνο ακόμα για να δηλώσουν κι άλλοι.

Βεβαίως. Το πρόγραμμα λοιπόν: Ξεκινάμε 23 του μηνός, όπως έχουμε αναφέρει ήδη. Θα είμαστε 4 μέρες στην Κάρυστο. Ξαναλέω, σκοπός μας φέτος, και μία από τις μεγάλες αλλαγές, είναι να γνωρίζει ο κόσμος, να γνωρίσουνε οι καλεσμένοι μας τον τόπο μας. Αμέσως μετά, φεύγουμε δύο μέρες, Τρίτη πρωί μέχρι και Πέμπτη για τον Κάραβο Αλιβερίου. Εκεί, μας υποδέχεται και μας περιμένει ο δήμαρχος, ο κ. Μπουραντάς που επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Ο ΟΛΝΕ έχει πάει να δει το λιμάνι του Καράβου. Ας μην ξεχνάμε ότι όλη μας η προσπάθεια αυτή, άλλο ένα σημαντικό, είναι ότι αφήνει έργο. Αφήνει και έργο και είναι πολύ μεγάλη μας χαρά. Αύριο εκεί θα είναι τα παιδιά μας, στηρίζοντας τα αθλητικά γεγονότα.

Και η τελευταία Ρεγκάτα στην Εύβοια σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Ένας δήμος ο οποίος το δέχτηκε με πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Πέρυσι σας υποδέχτηκαν με ποτάκι, στον Κάραβο, και ήταν πάρα πολύ ωραία. Ένα ποτάκι για να γνωριστούν και μεταξύ τους τα πληρώματα, οι διοργανωτές και οι υποστηριχτές της Ρεγκάτα.

Ακριβώς. Υπάρχει μια τεράστια αγκαλιά για την Εύβοια Regatta Island και το “εκμεταλλευόμαστε” να πω, με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με όλους τους φορείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, και αυτό δείχνει και το καλό αποτέλεσμα, το οποίο εκτιμούμε ότι προσπαθούμε να πετύχουμε. Και η τελευταία έκπληξη που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ είναι η Τελετή Λήξης για τη Χαλκίδα, θα συνδυαστεί και με το Ράλλυ Ευρίπου, για να κάνουμε και το κλείσιμό μας όπως παραδοσιακά γίνεται τα 3 προηγούμενα χρόνια και για τέταρτη χρονιά, φέτος.

Εκεί θα γίνουν οι απονομές , στα πληρώματα;

Και ενδιάμεσα θα γίνονται απονομές. Θα υπάρχει πάντα μία βραδιά απονομών και σε κάθε περιοχή.

Μία βραδιά στο δήμο Καρύστου, μία βραδιά στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου ;

Ακριβώς. Και την τελευταία μέρα, στο δήμο Χαλκιδέων.

Δεν έχει καθόλου Βορρά η Ρεγκάτα φέτος, έτσι ;

Όχι. Και γι’ αυτό και το σπάμε κάθε χρόνο, όπως βλέπετε. Πέρυσι ήταν αποκλειστικά Βορράς. Την τελευταία μέρα στο Ψαροπούλι, δυστυχώς, δε θέλει να τη θυμάται κανένας. Και μία εξαιρετική εκδήλωση του φίλου μας του Γιάννη του Κοτζιά, η οποία όμως συνδυάστηκε, με όλο αυτό που ξεκινούσε με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς εκεί. Δηλαδή, φανταστείτε ότι φεύγαμε μιάμιση ώρα το βράδυ από κει και δεν ξέραμε πως θα περάσουμε.

Και βέβαια, ακυρώθηκε και ότι ήταν να γίνει στο πανέμορφο νησί της Στερεάς, τη Σκύρο. Εκεί, που ήταν να γίνει η τελετή λήξης. Σωστά;

Επίσης, δεν έχω λόγια να πω, για το φίλο μου το Νίκο το Μαυρίκο, το δήμαρχο της Σκύρου. Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και βοήθεια. Όπως και το Λιμενικό Ταμείο, τον Κυριάκο τον Αντωνόπουλο, όπου όπως καταλαβαίνετε ο συνδυασμός όλων, γιατί χρειάζεσαι λιμάνι, χρειάζεσαι υποδομές, την στήριξη της τοπικής κοινωνίας…

Χρειάζεσαι ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα…

Για να μπορεί να γίνει ένα πολύ μεγάλο γεγονός, όπως είναι η Evia Island Reggata. Και σε μια δύσκολη εποχή, εννοώ τουριστικά για τη Σκύρο, που βουλιάζει από κόσμο, με ένα πολύ καλό συντονισμό, και με όλους να βοηθάνε και για τα καταλύματα. Μας βοήθησαν και σε τιμές και σε φιλοξενία και σε όλα. Ειλικρινά, όπου βρεθώ και όπου σταθώ, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Το μόνο που εξ αιτίας της πυρκαγιάς στη Β. Ευβοια δεν έγινε στη Σκύρο η φαντασμαγορική Τελετή Λήξης…

Όμως, δεν μπορούσαμε να τους τιμήσουμε κι αυτούς περισσότερο. Γιατί ξέρετε κατι, σ’ αυτές τις τελετές είναι να ευχαριστείς αυτούς που σε δέχονται και του πρωταγωνιστές, αυτό είναι το μότο μας και αυτή είναι και η προσπάθειά μας.

Βέβαια, η φωτιά μας τα χάλασε, πέρυσι. Ήσαστε κι εσείς, με τα μάτια στραμμένα στη Β. Εύβοια, και βέβαια δεν υπήρχε και περιθώριο και για γλέντια και χαρές, όταν αγωνιούσαμε την ίδια ώρα το «τι μέλει γενέσθαι»…

Ακριβώς. Εδώ επίσης να πω, ότι όλους τους χορηγούς μας, δε περισσεύει κανείς, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Να σας δώσω να καταλάβετε ότι πλέον , φέτος υπάρχει το συγκινητικό μήνυμα, μπορεί να μην είναι πολλά τα χρήματα, δεν έχει να κάνει μάλλον με το οικονομικό να το πω έτσι, αλλά είναι συγκινητικό το να παίρνουνε, να βοηθάνε. Πριν να προλάβουμε να τους ενημερώσουμε να τους στείλουμε τα σχετικά, το σχετικό αίτημα για τη βοήθειά τους, πραγματικά, όπως και τα προϊόντα ,έτσι πέρσι σε μία απόφαση που πήραμε κοινά και συνυπογράψαμε με το δήμαρχο το Νίκο το Μαυρίκο στη Σκύρο και ουσιαστικά τελειώσαμε άδοξα αλλά με πολύ αγαπή για τον κόσμο που σταθήκαμε δίπλα αρωγοί.

Χαρήκαμε παρόλο που καιγόμασταν, όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό που λέω, και δώσαμε και όλα μα όλα τα προϊόντα από νερά, η εταιρεία Παλίρροια , η Δίρφυς, το Be Fress, η Septona, ο Παπουτσάνης. Μας έδωσαν όλοι προϊόντα. Τα στείλαμε όλα και με την άδεια τους φύγανε για τις πυρόπληκτες περιοχές. Βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι μαζί με ότι είχε μαζέψει ο Νίκος ο Μαυρίκος, ο δήμαρχος της Σκύρου μαζί με την Άννα Κουτσούπη, που έχει να κάνει με το τουριστικό κομμάτι, και αμέσως κινητοποιηθήκαμε από την Σκύρο για να γίνουν αυτές ενέργειες.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τέτοια πράγματα φέτος. Γενικότερα θα περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Να είμαστε και προσεκτικοί έτσι, λίγο με τα τσιγάρα, με τις φωτιές, με το ότι ανάβουνε τις φωτιές στα χωράφια, αλόγιστα.

Ακριβώς. Επίσης είναι και πολύ σημαντικό, γενικά με τις φωτιές, βλέπουμε ότι δεν έχουμε κλιματική αλλαγή προφανώς, μιλάμε για κλιματική κρίση. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε και ένας κεραυνός, αν έχουμε πάρει τα μέτρα μας, θα το αποτρέψουμε.

Γιατί έχουμε ήδη, υπάρχει το μήνυμα και καλό είναι να βγει από τη σημερινή μας κουβέντα που ήδη ξέσπασαν δύο φωτιές ή μία στον Άγιο και η άλλη ήτανε στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου, όπου και οι δύο είδατε ότι με απίστευτο συντονισμό, κατάφεραν γρήγορα την κατάσβεση τους.

Το μυστικό το ξέρω για φέτος, αλλά δεν θα το πω γιατί μας ακούει πολύς κόσμος. Υπάρχει μυστικό όμως και αυτή η ετοιμότητα των επίγειων μέσων, εγώ θα το ξαναπώ, μέχρι να σηκωθούν τα εναέρια, είχε σβήσει η φωτιά στο Αλιβέρι προχθές. Κακώς ειπώθηκε ότι τα εναέρια έσβησαν τη φωτιά. Τα εναέρια όταν έφτασαν είχε ήδη τεθεί σε περιορισμό. Ήταν πολύ λίγες οι εστίες της φωτιάς. Ήδη οι επίγειες δυνάμεις και οι κομάντος, όπως θα πω εγώ πρώτοι πραγματικά οι οποίοι μπήκαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα και για το Αλιβέρι προχθές.

Και γενικά για την περιοχή μας, γιατί καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι και παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, και για το τουρισμό μας...

Να πάω λίγο ,και να κλείσουμε με συμμετοχές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες συμμετοχές, έχουμε «ταβάνι»; Δηλαδή μέχρι ένα σημείο θα δεχτείτε συμμετοχές ή είναι ανοιχτό, και μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχές τα πληρώματα;

Οι συμμετοχές, είναι ένα κομμάτι το οποίο το έχει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος όπως καταλαβαίνετε, ο συνδιοργατωτής μας, οι συμμετοχές έχουνε δηλωθεί, οι συμμετοχές έχουμε βάλει ημερομηνία, αν θυμάμαι καλά έχουμε βάλει μέχρι μία εβδομάδα πριν από την έναρξη, το έχουμε πάει όσο πιο κοντά γίνεται στην έναρξή μας.

Βέβαια, για να μπορέσουνε να βρούνε και καταλύματα γιατί όπως και να χει ο Ιούλιος είναι δύσκολος μήνας για την Καρυστία

Ακριβώς, ήδη έχουμε κάνει γύρα στις περιοχές μετά ξενοδοχεία, ήδη έχουμε μιλήσει με ανθρώπους που στο site της Ρεγκάτα της Εύβοιας θα μπορεί να βρει προτάσεις από διαφόρους της περιοχής, για να βοηθήσουμε το κόσμο μας, ευελπιστούμε ότι όπως και κάθε χρόνο, θα έχουμε και περισσότερες συμμετοχές για να μας γνωρίζει και περισσότερο ο κόσμος.

Ραντεβού στη Κάρυστο, εγώ θα πω, εγώ θα είμαι μαζί σας, πρώτα ο Θεός όπως λέμε, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, είναι πραγματικά ένα γεγονός

Θέλω να μου δώσετε 10 δευτερόλεπτα κυρία Ντίνη. Θέλω να πω ένα πολύ ωραίο νέο και ένα χαρακτηριστικό κλείνοντας τη Ρεγκάτα πέρυσι. Δυστυχώς, μ’ αυτό τον τρόπο τον άχαρο, τον άκομψο, γιατί μας προλάβανε οι καταστάσεις.

Πριν από περίπου 3 μήνες, κάναμε ένα μικρό γκάλοπ να το πω έτσι ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο το στείλαμε σε όλα τα πληρώματα για να δούμε μετά αφού κλείσαμε την πρώτη 3ετία, και αφού ολοκληρώσαμε όλη την Εύβοια, βόρεια, νότια και τη Σκύρο, στείλαμε λοιπόν στα πληρώματα, και αυτοί οι οποίοι μας ακολουθούν κάθε χρόνο, αλλά και στους νέους, και στα νέα πληρώματα τα οποία είχαν έρθει πέρσι για πρώτη φορά, μην ξεχνάμε πέρυσι ότι η Ρεγκάτα κατάφερε και πήρε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα, και η Ρεγκατα πέρυσι ήταν συνεχόμενα 12, 13 μέρες μαζί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα που πήγαμε στο κέντρο του Αιγαίου μας στη Σκύρο, άσχετο αν φάνηκε μετά, γιατί πήγε όλο μαζί.

«Θαλασσόλυκο» σας βρίσκω κ. Μωρο

Να δούμε πως θα το προχωρήσουμε και πως θα πάει το στοίχημα. Είναι στοίχημα για να γίνει θεσμός. Κάνοντας αυτό το μικρό ερωτηματολόγιο, πήραμε το εξής μήνυμα, το 62% των πληρωμάτων και από κυβερνήτες και από πληρώματα, οι οποίοι είναι εκτός από την Εύβοια, δηλαδή όλοι είναι καλεσμένοι, για να έχουμε περισσότερο πιο αντικειμενικό το αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και το τονίζω, το 62% ότι τα 9 στα 10 σε παροχές, υπηρεσίες, λιμάνια, φιλοξενία, και λοιπά και λοιπά, οι 9 στους 10. Το 90% από το 62% των καλεσμένων μας, των καλεσμένων μας, τονίζω αυτό, ήταν ευχαριστημένο και ικανοποιημένο σε σχέση και με τις υπόλοιπες Ρεγκάτες που έχουνε τρέξει ανά την Ελλάδα.

Γι’ αυτό και την προτιμούνε και είναι και κοντά στη Αθήνα…

Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα που μας δίνει κουράγιο κα το πως θα το συνεχίσουμε έχοντας και τα θέλω των αθλητών

Πέρυσι πόσο πληρώματα είχαμε;

Μέσο όρο, με αυτούς που τερμάτισαν, με αυτούς που δεν τερμάτισαν και τους διπλούς, οι οποίοι ήταν με το πανελλήνιο, φτάσαμε περίπου τα 40 σκάφη.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι μέχρι τώρα περίπου οι μισοί έχουν δηλώσει

Ακριβώς. Τώρα αυτή τη στιγμή είμαστε στο 90% με 80% των μισών για να μην αδικούμε και τις προηγούμενες χρονιές, γιατί ήταν και το Πανελλήνιο. Νομίζω, ότι ο στόχος μας είναι αυτός, τον οποίο θα ξεπεράσουμε κιόλας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην όμορφη Κάρυστο για την έναρξη της Ρεγκάτας, για μια φαντασμαγορική γιορτή

Όλα καλά. Να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι εκεί για να βοηθήσουμε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ EVIA ISLAND REGATTA 2022 ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 00:40

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr