bannernew5

Τελευταία Νέα

Νίκος Μώρος: «Φέτος το στοίχημα είναι διπλό- Πέραν της Evia Island Regatta έχουμε και το Πανελλήνιο Κύπελλο ανοιχτής θαλάσσης το οποίο θα γίνει αποκλειστικά στο Νησί της Σκύρου»

Διαφορετική και πάρα πολύ δυνατή είναι η φετινή ναυταθλητική διοργάνωση «Evia Island Regatta 2021» που θα διεξαχθεί στην Εύβοια και τη Σκυρο. Παράλληλα, έρχεται να δέσει το ίδιο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα με τη λήξη της Regatta, θα διεξαχθεί στη Σκύρο το Πανελλήνιο Κύπελο ανοιχτής θαλάσσης. Το πανέμορφο Νησί της Στερεάς, η Σκύρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού!

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας έλυσαν κάβους και απολαμβάνουν το ταξίδι αυτό, με συνοδοιπόρους τα πληρώματα των σκαφών που ξεπερνούν τα 40 τον αριθμό, αλλά και όλο τον κόσμο που συμμετέχει σε μία τόσο δυνατή διοργάνωση, με στόχο να στεφθεί με επιτυχία.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Evia Island Regatta 2021” και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, Νίκος Μώρος μίλησε για τη φετινή δυνατή διοργάνωση, το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

«Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ναυταθλητική διοργάνωση που γίνεται στο Νομό μας, στην Εύβοια και το Νησί μας τη Σκύρο. Φέτος το στοίχημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η διαδρομή η οποία ξεκινάει για άλλη μία χρονιά από τη Χαλκίδα. Στις 31 του μηνός ξεκινάμε από τη Χαλκίδα που έρχονται τα σκάφη μας. Στις 2 Αυγούστου ανεβαίνουμε στους Ωρεούς, στις 3 του μηνός στο Ψαροπούλι και στις 4 του μηνός φεύγουμε για δύο μέρες γεμάτες στο Νησί της Στερεάς, στη Σκύρο μας, στην καρδιά του Αιγαίου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και συνέχισε, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στις φετινές συμμετοχές:

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε μία πολύ καλή βάση. Και από τις προηγούμενες χρονιές. Ελπίζουμε επάξια να συνεχίσουμε το έργο του Επιμελητηρίου και του Ι.Ο.Χ που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι φορείς είναι όλοι μαζί μας. Φέτος το στοίχημα είναι διπλό, κα Ντίνη. Πέραν της Regatta, έχουμε και το Πανελλήνιο Κύπελλο ανοιχτής θαλάσσης των Ιστιοπλόων το οποίο θα γίνει αποκλειστικά στο Νησί της Σκύρου. Θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της Regatta.

Οι συμμετοχές υπολογίζουμε και για τα δύο events να περάσουν τις 40. Αυτό σημαίνει πως η δυναμική, και η όλη κατάσταση που δημιουργείται γίνεται σε εξαιρετικό κλίμα, με πρωταγωνιστές τους ιστιοπλόους, Κυβερνήτες και Πληρώματα που μας δείχνουν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, για άλλη μία χρονιά.

Είναι πολύ σημαντικό για μας, μας δίνει πάρα πολύ δύναμη και θα προσπαθήσουμε με όλους τους φορείς δίπλα μας, μία τεράστια αγκαλιά όλη η Εύβοια και η Σκύρος να υποδεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους έχουμε κάθε χρόνο δίπλα μας.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μώρος, συνολικά και στα δύο events θα συμμετέχουν 40 σκάφη που σημαίνει ότι μαζί με τα πληρώματα και τους θεσμικούς θα επισκεφθούν την Εύβοια και τη Σκύρο πάνω από 350 με 400 άτομα.

«Μιλάμε για μία πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση. Και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι μόνο το αθλητικό γεγονός. Είναι και το τουριστικό κομμάτι που περιμένουμε τα ανταποδοτικά. Θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε πάρα πολύ καλά όλους αυτούς τους ανθρώπους, ώστε αύριο μεθαύριο να μας χτυπήσουν την πόρτα για τις διακοπές τους, για τα επαγγελματικά τους ταξίδια, για οτιδήποτε μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Να τους δείξουμε τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Τη γαστρονομία μας. Όλο το κομμάτι του τουρισμού.

Εδώ να συμπληρώσω, ότι είναι και ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός. Θέλουμε να αφήσουμε ένα άρωμα για τα παιδιά μας. Θέλουμε αυτή η ιδέα που ήρθε πριν από 5 χρόνια μετά από ένα πολύ μεγάλο δημοσίευμα του National Geographic, ότι η Εύβοια και η Σκύρος είναι μέσα στους 10 καλύτερους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς. Από τη μία βάρος, από την άλλη τεράστια χαρά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη θάλασσα που είναι και παράδοση για την Εύβοια» είπε ο κ. Μώρος και συνέχισε αναφερόμενος στη σημαντική συμβολή και του Επιμελητηρίου της Εύβοιας σε αυτή την πολύ δυνατή διοργάνωση:

«Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο, το “σπίτι μου”, που σε συνεργασία με τον ΙΟΧ, έχουμε καταφέρει να έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Αυτό φαίνεται χρόνο με το χρόνο. Είχα πει στην περσυνή μου ομιλία ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να είμαστε πιο έμπειροι και περισσότερο έτοιμοι και νομίζω ότι με όλους τους φορείς δίπλα μας αυτή η μεγάλη αγκαλιά της Εύβοιας θα υποδεχθεί για άλλη μια χρονιά το μεγάλο αυτό ναυταθλητικό γεγονός!»

Τέλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της «Evia Island Regatta 2021» αναφέρθηκε και στα μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν λόγω πανδημίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 23:42

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr