bannernew5

Τελευταία Νέα

ΔΕΥΑ Ερέτριας: Η πρώτη ΔΕΥΑ στην Ελλάδα που παίρνει χρηματοδότηση για «έξυπνα υδρόμετρα» – Τι δήλωσε για τα 2.994.093€ που έρχονται ο Πρόεδρος Γιάννης Λάμπρου

Ο Δήμος της Ερέτριας καινοτομεί για ακόμα μία φορά. Η ΔΕΥΑ Ερέτριας όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Γιάννης Λάμπρου, είναι η πρώτη ΔΕΥΑ που παίρνει χρηματοδότη για να τοποθετήσει πάνω από 14.000 «έξυπνα υδρόμετρα». Κάτι που κάνει που διασφαλίζει τους καταναλωτές και δυναμώνει οικονομικά την Δημοτική Υπηρεσία. Ο κ. Λάμπρου μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε Έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη την Πέμπτη 21 Μαρτίου το πρωί για τα «έξυπνα υδρόμετρα» και μία σειρά άλλων έργων που αφορούν τη ΔΕΥΑΕ. Καθώς επίσης για τη συνεργασία του με τη δήμαρχο Αμφιτρίτη Αλημπατέ και την νέα του διαδρομή για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το πλευρό της υποψήφιας Περιφερειάρχη Κατερίνας Μπατζελή.

Εγκρίθηκαν 2.994.093€ για προμήθεια αντικατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ερέτριας;

Κα Ντίνη, στον πρόλογό σας είπατε πως βάλλομαι και πραγματικά. Με έχετε ακούσει στο δημοτικό συμβούλιο και έχετε βγάλει και τα συμπεράσματά σας. Όταν το έργο μου αναγνωρίζεται από το σύνολο της Συμπολίτευσης και από το μεγαλύτερο μέρος της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από τον επικεφαλής τον κ. Βελέντζα και το σύμβουλό του τον κ. Σκαρλά, εμένα αυτό με ικανοποιεί.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα που έχει έρθει τα τελευταία χρόνια που υπηρετώ τη ΔΕΥΑ, ως αναφορά τα έργα. Είναι το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Ερέτριας 17.000.000€. Είναι η αντικατάσταση αμυαντοσωλήνων σχεδόν 1.500.000€. Είναι τα δίκτυα ακαθάρτων στην Άνω Βάθεια 2.500.000€. Και είναι το πρώτο έργο που γίνεται σε ΔΕΥΑ στην Ελλάδα, τα έξυπνα υδρόμετρα.

Καταθέσαμε τη μελέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της, και θα τοποθετηθούν άμεσα αν προλάβουμε το διαγωνισμό πριν το διάστημα των εκλογών, πιστεύω ότι ξεκινά άμεσα η τοποθέτηση των υγρομέτρων. Που θα έχει σαν αποτέλεσμα να διπλασιάσει τα έσοδα της ΔΕΥΑ.

Γιατί είναι η τελειότερη μορφή καταγραφής της κατανάλωσης νερού και καταγράφεται απευθείας στον Πίνακα Τηλεμετρίας της ΔΕΥΑ. Άρα, δεν μπορούν να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες που να αλλοιώνουν τις μετρήσεις στην κατανάλωση του νερού.

Αυτό είναι πιο ασφαλές και για τον καταναλωτή;

Ακριβώς. Δεν μπορεί πλέον κανείς να αμφισβητήσει την κατανάλωση αυτή που γίνεται του νερού. Πιστεύω λοιπόν ως ΔΕΥΑ Ερέτριας τη στιγμή που είναι η πρώτη ΔΕΥΑ στην Ελλάδα που παίρνει αυτή τη χρηματοδότηση για αυτό το έργο, αυτό θα πρέπει να ικανοποιήσει και το Δ.Σ και εμένα και τους δημότες μας.

Και γενικότερα τους δημότες μας πρέπει να τους ικανοποιεί ότι αυτό το διάστημα που υπηρετήσαμε το δήμο καταφέραμε να φέρουμε έργα της τάξεως των 50.000.000€ στο δήμο, και να βγάλουμε από το τέλμα τα οικονομικά του δήμου. Αυτή τη στιγμή από ότι έχετε ακούσει και γνωρίζετε υπάρχει διαθέσιμο ποσό 2.500.000€. Και αυτό μας ικανοποιεί.

Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να αμφισβητήσει ότι η δημοτική αρχή της Ερέτριας δεν έκανε έργο τα τελευταία χρόνια. Το ερώτημα που τίθεται και ενόψει εκλογών είναι αν τελικά θα συνεχίσει το έργο με την ίδια δήμαρχο ή ο κόσμος θέλει κάποιον άλλον στο τιμόνι του δήμου;

Κα Ντίνη επειδή είστε έμπειρη δημοσιογράφος, εγώ θα σας πω το εξής: Όταν υπάρχει μία είδηση και την δημοσιεύεις μία φορά ή δύο φορές είναι είδηση. Όταν την αναμασάς και την βγάζεις 18 ή 20φορές παύει να είναι είδηση. Είναι εμμονή. Και ίσως γιατί πουλάμε Λάμπρου και Αλημπατέ θέλησαν κάποιοι να μας στοχοποιήσουν. Όμως εμείς δεν πτοηθήκαμε. Προχωρήσαμε και νομίζω ότι οι ιστορικοί θα πουν αν κάποτε υπάρξει ένας απολογισμός, ότι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν και έκαναν έργο. Και μόνο έργο. Κάποιοι άλλοι χρέωσαν ή χρεώνουν τους δήμους. Εμείς παράγαμε μόνο έργο. Δεν χρεώσαμε φέραμε χρήματα, φέραμε έργα και νομίζω ότι ο κόσμος ξέρει και εκτιμά.

Στο σημείο αυτό να επισημάνω πως και ο υποψήφιος για το Δήμο Ερέτριας, ο Μπάμπης ο Καραβάς προς τιμήν του αναγνώρισε ότι υπάρχει έργο από την παρούσα δημοτική αρχή. Το αναφέρω γιατί θα ακουστούν διάφορα. Και σίγουρα είναι πολλά και αυτά που πρέπει να γίνουν. Όμως όταν γίνεται έργο το δίκαιο είναι να αναγνωρίζεται…

Κα Ντίνη αν βρεθεί ένας δήμος στην Ελλάδα, στον κόσμο που έχει λύσει τα προβλήματα του, τότε θα είναι ο μοναδικός δήμος στον κόσμο. Δεν μπορείς να δώσεις λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

Να επιστρέψουμε όμως στα έξυπνα υδρόμετρα. Τί είναι τα έξυπνα υδρόμετρα και πως λειτουργούν;

Η κατανάλωση νερού καταγράφεται ανά δευτερόλεπτο και δεν χρειάζεται κάποιος να επιτηρήσει, να δει, εάν υπάρχει πρόβλημα και στέλνει σήμα απευθείας στην επιχείρηση, αν υπάρχει πρόβλημα ή αν συμβαίνει κάτι στο χώρο. Δείχνει αν υπάρχει πρόβλημα διαρροής για να προλάβεις τα χειρότερα. Συμβάλει στην οικονομία της κατανάλωσης του νερού.

Περίπου πόσα υδρόμετρα θα τοποθετηθούν;

Θα τοποθετηθούν 14.000 υγρόμετρα.

Και πότε θα είστε έτοιμοι να το δημοπρατήσετε αυτό;

Είναι θέμα υπηρεσιών. Περιμένουμε από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να εγκρίνει τη χρηματοδότηση και προχωράμε στη δημοπράτηση.

Φεύγετε από το δήμο Ερέτριας και κατεβαίνετε υποψήφιος με την κα Μπατζελή στην Περιφέρεια. Ένα σχόλιο θα ήθελα...

Φεύγω από μία δυναμική γυναίκα στον Α βαθμό και πηγαίνω σε μία άλλη επίσης δυναμική γυναίκα, στο Β βαθμό. Είναι οι καλύτερες συνεργάτιδες που έχω γνωρίσει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 01:47

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr