bannernew6

Τελευταία Νέα
Δημοτικά συμβούλια

Δημοτικά συμβούλια (140)

Το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου για ακόμα μία φορά χθες 2.8, μετατράπηκε σε παρωδία στα μάτια όσων άντεξαν να το παρακολουθήσουν. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς πιάστηκε από μία φράση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά ο οποίος έσπευσε να τον κρίνει για τα όσα ανέφερε για την στάση που κράτησε ο δήμαρχος απέναντι στο πολιτικό του παιδί τον Αλέξανδρο Θεοδώρου κατεβάζοντας το γιο του για βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, ενώ είχε δεσμευτεί να στηρίξει την υποψηφιότητα Θεοδώρου. Τότε ο Δημήτρης Θωμάς είχε μιλήσει για έλλειψη πολιτικής μπέσας από πλευράς του.

Χτες πήρε το λόγο αφού προκλήθηκε από τα λεγόμενα του δημάρχου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχει αποδείξει η πράξη ότι τα κάνεις θάλασσα επι της ουσίας. Όταν όπως είπε η κα Θαλασσινού 45εκ προϋπολογισμός, όταν η Κύμη δεν έχει να πιει νερό. Προηγούμενα ο κ. από το Γαβαλά, έλεγε ότι δεν έχουν να πάνε στις ελιές τους. Είπα προηγούμενα για τον κ. Αναγνώστου. Ο κ. Αναγνώστου για μένα είναι ένας επιστήμονας. Ο συνδυασμός Μπουραντά, ο Μπουραντάς δηλαδή, τον έκανε πέρα λες και δεν έτρεχε τίποτα. Λες και έχει πολλούς επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν. Τον έκανε πέρα» είπε ο κ. Θωμάς και συνέχισε:

«Και με την περίπτωση Θεοδώρου έδειξε για άλλη μια φορά, το πώς κρεμάει τα παιδιά του. ‘Εβαλε το γιο του υποψήφιο βουλευτή για να κόψει το ντορό. Αυτό για μένα είναι unfairκαι πολιτικά απαράδεκτο. Που δείχνει το πόσο αφερέγγυος είναι. Είσαι αφερέγγυος ακόμα και στους συνεργάτες σου. Τους πουλάς. Τους ρίχνεις στην πυρά προκειμένου να είσαι στην καρέκλα μέχρι 100 χρονών! Σε πήραν είδηση όλοι και θα το δεις στο άμεσο μέλλον αυτό.»

Με το δήμαρχο να του απαντά: «Κάθεσαι και ασχολείσαι με το που πάει ο γιος μου και κάθεσαι και γράφεις παραμύθια.»

«Ασχολούμαι γιατί ακόμα βάζεις τρικλοποδιές και στα δικά σου παιδιά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας σου. Σου κουβαλάνε νερό και μετά τους πετάς, έναν –έναν» ανταπάντησε στο δήμαρχο, ο κ. Θωμάς.

Ένα δημοτικό συμβούλιο που παραπαίει στις εμμονές αυτοδιοικητικών, οι οποίοι δυστυχώς, δεν έχουν αφενός καταφέρει να λύσουν προβλήματα δεκαετιών και παραπάνω και δεν ασχολούνται με την καθημερινότητα των δημοτών που πονάει πολύ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Από τις πιο δυναμικές Προεδρίνες, είναι η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ερέτριας Κατερίνα Κυριακοπούλου η οποία στο τελευταίο συμβούλιο, άστραψε και βρόντηξε για το θέμα με το κλειστό μπαλόνι της Ερέτριας αλλά και με μία σειρά άλλων θεμάτων της Δ.Ε Ερέτριας που αναζητούν λύσεις.

Αποφασισμένη να πάρει απαντήσεις για ένα θέμα που είχε κάνει δεκάδες έγγραφα στο δήμο όπως είπε, και την αγνοούσαν επιδεικτικά, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και επιχειρηματολογώντας υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Ερέτριας στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι είναι εδώ καθαρά για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών και να διεκδικεί όσα περισσότερα για τον τόπο της.

Την θαύμασαν όλοι οι παραβρισκόμενοι, και οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ενώ πήρε τα εύσημα και από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλη Κούκουζα, που παραβρέθηκε στο συμβούλιο αναφέροντας όλα εκείνα που θα πρέπει να τρέξουν με χίλια, με την πεποίθηση ότι δε θα χαθεί το έργο.

Βέβαια ο δυναμισμός της Προέδρου έφερε παρατράγουδα στο τοπικό στη συνέχεια που με επιστολή τους τρεις σύμβουλοι, προς στο Δ.Σ προσπαθούν να τη διαβάλλουν. Ένα θέμα που θα έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα το χειριστεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ Αντώνης Ανδρουλάκης, προκειμένου να μην ρίξει το επίπεδο του Δ.Σ χαμηλά. (περισσότερα για το θέμα σε νέα ανάρτηση).

Όπως και να ‘χει η Προεδρίνα έχει τσαγανό και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει με τον ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών που την τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και με προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Ερέτριας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Κερδίζοντας με τον τρόπο της ακόμα περισσότερο στις καρδιές των δημοτών…

Μία γυναίκα που κάνει για …10 άντρες είναι η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καρύστου, Μαρία Βερούχη. Η κα Βερούχη είναι καθημερινά από τις 6 το πρωί στο εργοτάξιο του δήμου και παρακολουθεί όλη την κίνηση σε ότι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο. Και βέβαια ο κόσμος τις δίνει καθημερινά τα εύσημα γιατί προσπαθεί μαζί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και η πολλή δουλειά…Φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού ή Μαρία Βερούχη έχει φροντίσει για ένα δήμο καθαρό. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και όσοι πετυχαίνουν αυτή, άρχοντες! Αρχόντισσα, επομένως, η Βερούχη στην Καρυστία!

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά από τη μία. Από την άλλη, τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας. Συνεπώς, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο θα πρέπει να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας. Ο Δήμος Σκύρου στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες με την παρακάτω ανακοίνωση:

Υπενθύμιση επιβολής προστίμου με βάση την ψήφιση κανονισμού καθαριότητας Δήμου Σκύρου 2015 με Αρ. Απόφασης 185/2015

Σακούλες εκτός κάδων 50€

Χύμα σκουπίδια εκτός κάδων 100€ Εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο 150€ Εγκατάλειψη κιβωτίων κλπ. από γραφεία, καταστήματα, οικίες κλπ. 150€

Φύλλα ξερά, υπόλοιπα καθαρισμών κήπων, γκαζόν, κλαδιά, θάμνοι κλπ. που απορρίπτονται ασυσκεύαστα πλησίον κάδων 100€

Εγκατάλειψη μπάζων,αχρήστων υλικών από κατεδαφίσεις, εκσκαφές και ρύπανση πεζοδρομίων και δρόμων με χώματα, λάδια κλπ. 300€

Ρίψη μπάζων και άλλων ογκωδών αντικειμένων στους κάδους απορριμάτων 150€

Για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων ενόψει θερινής περιόδου έτους 2022 υπενθυμίζουμε ότι:

Ο Δήμος δεν περισυλλέγει μπάζα!

Στους μπλε κάδους τοποθετούνται μόνο ανακυκλώσιμα!

Δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων!

Σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, δίνεται η δυνατότητα αποκομιδής από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, εφόσον τα παραπάνω δεν υπερβαίνουν το ένα κυβικό και είναι κατάλληλα συσκευασμένα με σακούλες ή δέματα. Θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσία καθαριότητας 22220 92699, για να οριστεί ο χρόνος της σχετικής αποκομιδής.

Ως υπεύθυνοι πολίτες οφείλουμε όλοι μας να τηρούμε τους κανονισμούς καθαριότητας, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και στην σωστή εικόνα που αρμόζει στο Νησί μας.

Το θέμα της μεταφύτευσης δέντρων που υπήρχαν στην παραλία της Αμαρύνθου, με αφορμή την έναρξη εργασιών της ανάπλασης της παραλίας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα, μετά από εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, το οποίο με αίτημα του ζητούσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου τα δέντρα που υπάρχουν στην παραλία να μεταφυτευτούν σε άλλες παραλίες και σημεία της Αμαρύνθου, καθώς δεν προβλέπονται στη νέα μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον EVRIPOS 90FM, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, Κώστας Ζαχαριάς επεσήμανε ότι θέλει να προλαβαίνει τις εξελίξεις. Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να μεταφυτευτούν τα δέντρα σε παραλίες της Αμαρύνθου. Αναφέροντας μάλιστα τους λόγους που ζητούν να γίνει αυτό.

Κύριε Ζαχαριά, το θέμα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την μεταφύτευση των δέντρων ψηφίστηκε ομόφωνα χτες βράδυ. Να πούμε δυο λόγια γι’ αυτό.

Είμαστε από τα πιο ενεργά τοπικά συμβούλια. Αρχή μας είναι να τρέχουμε τις εξελίξεις και όχι να μας τρέχουν αυτές. Ξεκίνησε πλέον το πολυπόθητο έργο της ανάπλασης της παραλίας που το έχουν ανάγκη όλοι οι δημότες μας, οι επισκέπτες καθώς και οι τουρίστες. Για την ιστορία του θέματος είναι ένα έργο αναπτυξιακό και τουριστικό το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 1.000.000€. Το έργο αυτό θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Τελευταία ανάπλαση στην παραλία της Αμαρύνθου που ήταν λιγότερη σε έκταση έγινε το 1975.

Τι γίνεται με τη μεταφύτευση των δέντρων;

Με το που ξεκίνησαν οι εργασίες της ανάπλασης και συγκεκριμένα η εκσκαφή, διαπιστώθηκε ότι τέθηκαν τρία σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο σοβαρό θέμα ήταν, αυτό της ασφάλειας. Καθώς διαπιστώσαμε ότι οι ρίζες των δέντρων ήταν στον αέρα. Εν συνεχεία το θέμα της καλαισθησίας και της δυσλειτουργίας.

Με την κακοκαιρία «Μπάλλος» την Κυριακή το μεσημέρι, κι εκεί πιάστηκε και λίγο αδιάβαστος ο κ. Γουρνής που δεν θέλησε να ψηφίσει το θέμα, ισχυριζόμενος, ότι πρώτα βγήκαν τα δέντρα και μετά ήρθε το θέμα για απόφαση στο Δ.Σ. Όμως υπήρχε πρόβλημα με τις ρίζες των δέντρων και το θέμα δεν ήρθε ετεροχρονισμένο το θέμα στο συμβούλιο.

Με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, εάν συναντηθούνε δύο μανάδες, με δύο καρότσια, θα πρέπει να βάλουμε δύο φανάρια. Ένα από τη μία πλευρά και ένα από την άλλη, για να μπορούν να περνάνε οι πεζοί. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση. Αν δεν μπορούσε να το καταλάβει αυτό το θέμα, πιστεύω στην πορεία ότι προσγειώθηκε και το κατάλαβε το θέμα.

Εμείς, σαν τοπικό συμβούλιο κάναμε έκτακτο δια περιφοράς συμβούλιο αφού τέθηκαν τα παραπάνω ζητήματα, και έφερα θέμα αντικατάστασης, ανανέωσης, και μεταφύτευσης των υφιστάμενων δέντρων. Αυτό θέλω να το τονίσω. Θέλω να γνωρίζετε ότι ακόμα και αυτά τα πέντε που έπεσαν λόγο του ανέμου.

Ήδη έχω φυτεύσει τα τρία και σήμερα το μεσημέρι θα μεταφυτεύσω και τα άλλα. Τα μεταφυτεύω σε παραλίες της Αμαρύνθου που δεν είχαν καθόλου δέντρα.

Σε ποιες παραλίες τα μεταφυτεύσατε;

Φύτευσα τρία δέντρα στην παραλία Στεφανία η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει μήκος 800 μέτρα. Η δεύτερη παραλία που θέλω να διαμορφώσω και να αξιοποιήσω είναι η παραλία Γεράνι και η Τρίτη είναι η καλύτερη παραλία που λέγεται Γαλάζια Νερά, μια παραλία κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο δρόμο προς το Αλιβέρι. Περίπου 200μέτρα παραλία είναι και δεν έχει ούτε ένα δέντρο. Θα την αξιοποιήσουμε και αυτή την παραλία.

Πρόεδρε, πως κάνεις τη μεταφύτευση, από θέμα κόστους καθώς όλο αυτό δεν προβλέπεται από τη μελέτη του έργου;

Θέλω να τρέχω τις εξελίξεις και όχι να με τρέχουνε. Ευτυχώς, έχω καλή συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Δημητρόπουλο και με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και με τον Μπάμπη τον Καραβά ο οποίος είναι και Αμαρύνθιος και βοηθάει πολύ. Και με τον κ. Γουρνή και με την κα Αλημπατέ δεν έχω θέμα. Θέλω να λύνονται τα θέματα της Αμαρύνθου.

Και να επισημάνω εδώ ότι έχουμε διενεργήσει από την αρχή της λήψης των καθηκόντων μας διπλάσια συμβούλια από όσα προβλέπονται. Στα δύο χρόνια έχουμε πάρει πάνω από 110 αποφάσεις. Σκεφθείτε ότι μόνο αυτό το μήνα έχω κάνει ήδη 2 συμβούλια.

Τι θέματα είναι αυτά που θεωρείτε αναγκαίο να συνεδριάζει τόσο συχνά το τοπικό συμβούλιο;

Ζητήματα που έρχονται καθημερινά από πολίτες. Όπως, αιτήματα για θέσεις στάθμευσης, θέματα για τη λαϊκή αγορά κ.α. Επίσης να πω εδώ ότι δυστυχώς, η Αμάρυνθος πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να αγοράσουμε οικόπεδα, γιατί ο δήμος στην Ερέτρια δεν έχει.

Όταν αναλάβαμε το 2019 το πρώτο θέμα μου ήταν η κατασκευή ενός πολιτιστικού κέντρου και η εξεύρεσή οικοπέδου γι αυτό. Όταν μετά από τρεις μήνες συναντήθηκα με τον κ. Κούκουζα, τον κ. Κελαϊδίτη και τον κ. Σπανό, ήταν το πρώτο πράγμα που τους ζήτησα προκειμένου να μη φύγουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμαρύνθου. Και έχω πάρει τρεις αποφάσεις σα συμβούλιο. Θέλω να μην είναι ένα απλό Πολιτιστικό Κέντρο. Θέλω να είναι πολυχώρος για να μπορεί ο πολίτης να δραστηριοποιείται.

Επίσης να σας πω ότι είμαι ο πρώτος που ζητάω υδάτινο πεδίο, ενδιάμεσο σταθμό υδροπλάνου στην Αμάρυνθο. Έχω απευθυνθεί και στον ΟΛΝΕ γι’ αυτό.

Χτες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας στο οποίο όμως συμμετέχουν και τα τοπικά συμβούλια. Ποια είναι η άποψή σας αναφορικά και με την Αμάρυνθο που είστε Πρόεδρος;

Για μένα και το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν φτωχό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πόροι. Ο δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη ΣΑΤΑ η οποία κάθε χρόνο είναι σταθερή. Κυμαίνεται από 185.000€ έως 198.000€. Φέτος, διατέθηκε όχι σε έργα αλλά σε προμήθειες από ότι κατάλαβα.

Τα Τοπικά Συμβούλια κάνουν τη δική τους πρόταση και τις προτεραιότητες για έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εσείς καταθέσατε προτάσεις. Και αν ναι με τις προτάσεις προηγούμενων ετών τι έχει γίνει; Έχουν υλοποιηθεί;

Το 2019 και το 2020, έχω καταθέσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Επιχειρησιακό, με 43 προτάσεις. Κάποια από αυτά τρέξανε γιατί ήταν από ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και από άλλα προγράμματα. Αλλά σαν έργα, δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω, σήμερα δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι και φέτος κατέθεσα πάλι τις ίδιες προτάσεις, βάζοντας και κάποιες προτεραιότητες. Είναι σε στάδιο αποπεράτωσης δύο παιδικές χαρές από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πιστεύω μέσα στο Νοέμβρη να παραδοθούν. Δώσαμε ένα όρκο και τον τηρούμε. Να διασφαλίζουμε το συμφέρον των δημοτών.

paralia stefania

paralia stefania 2

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

Σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ», του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.).  

Σκοπός της μελέτης είναι η οριοθέτηση του ρέματος σε συνολικό μήκος περίπου 5,9 χλμ., από την εκβολή του μέχρι τις οδικές γέφυρες ανάντη του οικισμού Μετόχι και ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων έργων διευθέτησης – αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα ή σημαντική διάβρωση της κοίτης κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα και δεδομένης της αλλαγής των κλιματολογικών φαινομένων, οι κύριοι στόχοι της μελέτης είναι :

-          Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών εκατέρωθεν του ρέματος, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη ροή των ομβρίων σε ένα πλημμυρικό επεισόδιο μεγάλης έντασης μπορεί να προκαλέσει καταστροφές σε υφιστάμενα τεχνικά έργα, στις παραρεμάτιες ιδιοκτησίες, παραρεμάτιες οδούς και γενικότερα τους οικισμούς και τις γεωργικές εκτάσεις από τους οποίους διέρχεται.

-          Η περιβαλλοντικά ασφαλής διαχείριση των επιφανειακών απορροών ομβρίων της ευρύτερης περιοχής του ρέματος.

-          Η προστασία του ρέματος από καταπατήσεις μέσω της οριοθέτησής του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η ανθεκτικότητα που πρέπει να αποκτήσει ο τόπος μας απέναντι στην κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που όλο και συχνότερα μας δοκιμάζουν, απαιτεί εκτός από γενναίες παρεμβάσεις και σχέδιο.  Αυτό δρομολογείται μέσα από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας, που εκτελούμε για κάποια από τα σημαντικότερα ρέματα της Π.Ε. Εύβοιας, όπως εκείνο του ρέματος Μετοχίου.»Α

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ εξηγεί ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Κυμης-Αλιβερίου Παναγιώτης Αναγνώστου με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αναγνώστου, έκανε γνωστές τις προθέσεις του με μία επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αναγνώστηκε κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Όπως είναι γνωστό, υπήρξα ένα εκ των πρώτων ιδρυτικών μελών της Παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ». Μιας Δημοτικής Παράταξης με αρχές, αξίες και όραμα, που θα έφερνε το καινούργιο, το διαφορετικό, μέσα από τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Δυστυχώς, μετά από επτά χρόνια, τίποτα από όλα αυτά και από όσα ακόμα πρέσβευε στην ιδρυτική της διακήρυξη η «Συμπολιτεία», δεν έγινε πράξη.

Απέναντι σε όλα αυτά ύψωσα τη φωνή μου, τη φωνή που μου δώσατε εσείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας να φανώ αντάξιος των αρχών της παράταξης και της εμπιστοσύνης σας. Πολύ επιγραμματικά θα αναφέρω:

  • Αντέδρασα στη διαγραφή από το Δήμο ενός σεβαστού χρηματικού ποσού υπέρ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ ΑΕ, προμηθεύτριας φυσικoύ αερίου της Μονάδας Νο 5 της ΔΕΗ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε εισπραχθέντα δημοτικά τέλη. Σημειώνεται ότι αυτά τα δημοτικά τέλη, είχαν εισπραχθεί από το Δήμο μας, πριν περίπου δέκα χρόνια. Ως τοπικός υπεύθυνος κατασκευής και αρχικής λειτουργίας της Μονάδας αυτής, παρουσίασα στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την λανθασμένη αυτή πράξη. Παραδόξως και οι δύο λεγόμενες «μεγάλες» δημοτικές παρατάξεις, συμφώνησαν για τη διαγραφή αυτή, καταστρατηγώντας τα νόμιμα συμφέροντα των δημοτών.
  • Καταδίκασα επίσης, με σχετική ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε η Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία κατηγορούσε συμπατριώτη μας, εξαίρετο πολιτικό και οικονομικό επιστήμονα, του εν λόγω Υπουργείου. Ποιο ήταν το παράπτωμά του; Βοήθησε το δήμο μας να ενταχθεί σε Προγράμματα, προκειμένου να κατασκευαστούν έργα στην περιοχή μας.
  • Σίγουρα θλίβεται κανείς, διαπιστώνοντας τις απαράδεκτες αυτές τακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής, οι οποίες κλείνουν τις πόρτες του Δήμου μας, σε άξιους επιστήμονες συμπατριώτες μας, οι οποίοι αγαπούν και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο τους. Η καταστρατήγηση των διαδικασιών, οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και οι προσωπικές αντιπαλότητες περισσεύουν. Απουσιάζει η συνεργασία, η ανταλλαγή προτάσεων, η γόνιμη αποδοχή της διαφορετικής γνώμης, η άσκηση πολιτικής μέσα από τη σύνθεση των απόψεων. Άσκηση πολιτικής σημαίνει την πιστοποίηση κοινών προβλημάτων και την οργάνωση συνεργασιών για την αντιμετώπισή τους, παράλληλα με την αξιολόγηση και έλεγχο προσώπων και φορέων για την αποτελεσματικότητά τους, ως προς την ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών.

Κατόπιν αυτών, αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την δημοτική αρχή, που αποτελεί την σημερινή διοίκηση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία», παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος, με απόλυτο σεβασμό, προς όλους και όλες εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια διάθεση, θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο σας και θα αγωνίζομαι, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, έχοντας πάντα ως βασική αρχή, την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Χ. Αναγνώστου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Δήμαρχος Ερέτριας ενημέρωσε το Σώμα με τις ζημιές που επέφερε η πρόσφατη κακοκαιρία στο δήμο και συνέχισε αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο. Πρόκειται για τέσσερα ενεργά κρούσματα μέχρι και σήμερα. Ο δήμαρχος στο σημείο αυτό τόνισε ότι δεν καθησυχάζονται στο δήμο κάνοντας έκκληση να εμβολιαστεί ο κόσμος σύμφωνα με τα προστάγματα των ειδικών για την πανδημία.

Ο κόμπος στο χτένι φαίνεται πως έχει φτάσει με τα απορριμματοφόρα «παγίδες θανάτου», όπως χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στους δήμους, που δεν συντηρούνται σωστά και ελλοχεύουν κινδύνους για τους εργαζόμενους που ανεβαίνουν σ’ αυτά. Με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή τους καλούνται να εργαστούν σε οχήματα –παγίδες θανάτου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, ο Σύλλογος των Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας προχώρησε ηδη σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, για απορριμματοφόρο,που όπως καταγγέλλει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Δημήτρης Βοργιάς, παραθέτοντας μία σειρά από φωτογραφίες, κυκλοφορεί σε δήμο της Κεντρικής Εύβοιας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αδιαφορεί για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Βάζοντας τους εργαζόμενους να εργάζονται ακόμα και διπλή βάρδια με κίνδυνο της ζωής τους. Τι γίνεται με τις παγίδες θανάτου που κρύβει το συγκεκριμένο όχημα;

Ο κ. Βοργιάς αναφέρει:

«Δυστυχώς κάποιοι Δήμοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για την υγιεινή και ασφάλεια των Εργαζομένων. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την κυκλοφορία Απορριμματοφόρου σε Δήμο της Κεντρικής Εύβοιας. Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος μάλιστα το χρησιμοποιεί σε διπλές βάρδιες, αντί να το αποσύρει. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Ευβοίας θα προσφύγει στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας για την διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων. Τραγική κατάσταση ελαστικών... Τραγικό αμάξωμα... Υπάρχει άραγε ταχογράφος εν λειτουργία; Έχει Δελτίο ΚΤΕΟ; Το σκαλί στην πίσω πλευρά , στην οποία ανεβαίνει ο εργάτης τραγικό....παγίδα θανάτου. Τριτοκοσμικές εικόνες το έτος 2021.»

aporimatoforo2

aporimatoforo3

aporimatoforo4

Συνεχίζεται το «θέατρο του παραλόγου» με τις συνεδριάσεις του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που προκαλεί η αντιπολίτευση, με θέματα που δεν απτονται των αρμοδιοτήτων του Δ.Σ. Γνωρίζοντας προφανώς πως η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία φέρνει προς συζήτηση με υπογραφή των συμβούλων και μόνο, θέματα που είτε άπτονται δικαιοδοσίας του, είτε όχι, απαιτεί να πάρει απόφαση ή να βγάλει ψήφισμα. Ανευ ουσίας και σημασίας...

Πρόσφατα παραδείγματα που δημιούργησαν και κοινωνικά προβλήματα και αψιμαχίες μεταξύ συλλόγων και πολιτών το θέμα που έφερε η αντιπολίτευση πριν από λίγους μήνες στο Δ.Σ προς συζήτηση και αφορούσε, την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη του οργανογράμματος που πρότεινε η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης, αψηφώντας την άποψη του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου (γιατρών) και εργαζομένων του νοσοκομείου που δεν συμφωνούσαν με αυτό. Και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο, ότι το συγκεκριμένο οργανόγραμμα δεν έγινε δεκτό ούτε από το Υπουργείο. Χωρίς να είναι αρμοδιότητα του Δ.Σ, το θέμα ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης…

Και τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά με την αντιπολίτευση να φέρνει θέμα για τα σχολεία και να διχάζει τα χωριά μεταξύ τους, σε ότι αφορά τα σχολεία του Αγίου Λουκά και του Αγίου Ιωάννη ενώ για το νηπιαγωγείο στο Βέλος που φέτος θα λειτουργήσει ως παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου, ζητούσε η αντιπολίτευση να πάρει απόφαση το Δ.Σ για να αλλάξει το ΦΕΚ! Κάτι που γνωρίζουν οι πάντες…Ότι το ΦΕΚ δεν αλλάζει! Ούτε με απόφαση Δ.Σ!

Μάλιστα, συνεδρίασε το Δ.Σ για το θέμα και ορίστηκε και μία επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και μέσω βουλευτή της Εύβοιας έκλεισαν ραντεβού να δουν την Υπουργό! Την τελευταία στιγμή όμως «έφαγαν πόρτα». Την ώρα που οι περισσότεροι βρίσκονταν καθ’ οδόν για το ραντεβού, από το Υπουργείο, τους ενημέρωναν ότι δεν είναι διαθέσιμοι να τους δεχτούν. Προφανώς και πληροφορήθηκαν το λόγο της επισκέψεως και βέβαια τι να τους εξηγήσουν; Το αυτονόητο; Ότι το ΦΕΚ δεν αλλάζει; Αστειότητες για τις οποίες δεν έχουν χρόνο εκεί να ασχοληθούν… Πόσο μάλλον όταν οι δύο από τους επικεφαλής έχουν και μια εμπειρία. Ο μεν κ. Θωμάς ως τέως δήμαρχος και η κα Θαλασσινού, ως εκπαιδευτικός. Όσο για τον κ. Κέκη θα έπρεπε ως επικεφαλής να γνωρίζει αν μπορεί να μία απόφαση ή ένα ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου μπορεί να αλλάξει το ΦΕΚ. Και κάπως έτσι τα «παρατράγουδα» αναφορικά με όσα γίνονται σε συνεδριάσεις του Δ.Σ, βγήκαν και εκτός δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Κι εκεί…stop!

Με υπογραφές από τους επικεφαλής και τους συμβούλους της αντιπολίτευσης έρχεται θέμα σήμερα στο Δ.Σ να πάρει απόφαση για να πληρώσει ο δήμος, τα δικαστικά έξοδα που έχουν κάνει κάτοικοι από το Καλέντζι και τον Κουτουμουλά, σε προσφυγή τους στο ΣΤΕ για το θέμα των ανεμογεννητριών. Η προσφυγή να σημειωθεί ότι έχει γίνει από το καλοκαίρι.

«Για να προστατευθεί το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου, από τον διασυρμό, η παράταξη της δημοτικής αρχής δεν θα πάρει μέρος στην συνεδρίαση που προκαλεί η αντιπολίτευση γιατί δεν υπάρχει θέμα για να ληφθεί απόφαση.

Ότι και αν αποφασισθεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η προσφυγή έχει κατατεθεί στις 23 Ιουλίου επομένως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, τέθηκε το σχετικό ερώτημα στην οικονομική υπηρεσία η οποία απάντησε ότι δεν είναι νόμιμη η δαπάνη» αναφέρει δελτίο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που εκδόθηκε και κάνει γνωστό το λόγο που δεν θα συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στην αποψινή συνεδρίαση.

Εν αναμονή της συνεδρίασης…

Σελίδα 1 από 10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr