bannernew5

Τελευταία Νέα
Δημοτικά συμβούλια

Δημοτικά συμβούλια (135)

Το θέμα της μεταφύτευσης δέντρων που υπήρχαν στην παραλία της Αμαρύνθου, με αφορμή την έναρξη εργασιών της ανάπλασης της παραλίας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα, μετά από εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, το οποίο με αίτημα του ζητούσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου τα δέντρα που υπάρχουν στην παραλία να μεταφυτευτούν σε άλλες παραλίες και σημεία της Αμαρύνθου, καθώς δεν προβλέπονται στη νέα μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον EVRIPOS 90FM, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρύνθου, Κώστας Ζαχαριάς επεσήμανε ότι θέλει να προλαβαίνει τις εξελίξεις. Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να μεταφυτευτούν τα δέντρα σε παραλίες της Αμαρύνθου. Αναφέροντας μάλιστα τους λόγους που ζητούν να γίνει αυτό.

Κύριε Ζαχαριά, το θέμα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε την μεταφύτευση των δέντρων ψηφίστηκε ομόφωνα χτες βράδυ. Να πούμε δυο λόγια γι’ αυτό.

Είμαστε από τα πιο ενεργά τοπικά συμβούλια. Αρχή μας είναι να τρέχουμε τις εξελίξεις και όχι να μας τρέχουν αυτές. Ξεκίνησε πλέον το πολυπόθητο έργο της ανάπλασης της παραλίας που το έχουν ανάγκη όλοι οι δημότες μας, οι επισκέπτες καθώς και οι τουρίστες. Για την ιστορία του θέματος είναι ένα έργο αναπτυξιακό και τουριστικό το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 1.000.000€. Το έργο αυτό θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Τελευταία ανάπλαση στην παραλία της Αμαρύνθου που ήταν λιγότερη σε έκταση έγινε το 1975.

Τι γίνεται με τη μεταφύτευση των δέντρων;

Με το που ξεκίνησαν οι εργασίες της ανάπλασης και συγκεκριμένα η εκσκαφή, διαπιστώθηκε ότι τέθηκαν τρία σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο σοβαρό θέμα ήταν, αυτό της ασφάλειας. Καθώς διαπιστώσαμε ότι οι ρίζες των δέντρων ήταν στον αέρα. Εν συνεχεία το θέμα της καλαισθησίας και της δυσλειτουργίας.

Με την κακοκαιρία «Μπάλλος» την Κυριακή το μεσημέρι, κι εκεί πιάστηκε και λίγο αδιάβαστος ο κ. Γουρνής που δεν θέλησε να ψηφίσει το θέμα, ισχυριζόμενος, ότι πρώτα βγήκαν τα δέντρα και μετά ήρθε το θέμα για απόφαση στο Δ.Σ. Όμως υπήρχε πρόβλημα με τις ρίζες των δέντρων και το θέμα δεν ήρθε ετεροχρονισμένο το θέμα στο συμβούλιο.

Με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, εάν συναντηθούνε δύο μανάδες, με δύο καρότσια, θα πρέπει να βάλουμε δύο φανάρια. Ένα από τη μία πλευρά και ένα από την άλλη, για να μπορούν να περνάνε οι πεζοί. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση. Αν δεν μπορούσε να το καταλάβει αυτό το θέμα, πιστεύω στην πορεία ότι προσγειώθηκε και το κατάλαβε το θέμα.

Εμείς, σαν τοπικό συμβούλιο κάναμε έκτακτο δια περιφοράς συμβούλιο αφού τέθηκαν τα παραπάνω ζητήματα, και έφερα θέμα αντικατάστασης, ανανέωσης, και μεταφύτευσης των υφιστάμενων δέντρων. Αυτό θέλω να το τονίσω. Θέλω να γνωρίζετε ότι ακόμα και αυτά τα πέντε που έπεσαν λόγο του ανέμου.

Ήδη έχω φυτεύσει τα τρία και σήμερα το μεσημέρι θα μεταφυτεύσω και τα άλλα. Τα μεταφυτεύω σε παραλίες της Αμαρύνθου που δεν είχαν καθόλου δέντρα.

Σε ποιες παραλίες τα μεταφυτεύσατε;

Φύτευσα τρία δέντρα στην παραλία Στεφανία η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει μήκος 800 μέτρα. Η δεύτερη παραλία που θέλω να διαμορφώσω και να αξιοποιήσω είναι η παραλία Γεράνι και η Τρίτη είναι η καλύτερη παραλία που λέγεται Γαλάζια Νερά, μια παραλία κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο δρόμο προς το Αλιβέρι. Περίπου 200μέτρα παραλία είναι και δεν έχει ούτε ένα δέντρο. Θα την αξιοποιήσουμε και αυτή την παραλία.

Πρόεδρε, πως κάνεις τη μεταφύτευση, από θέμα κόστους καθώς όλο αυτό δεν προβλέπεται από τη μελέτη του έργου;

Θέλω να τρέχω τις εξελίξεις και όχι να με τρέχουνε. Ευτυχώς, έχω καλή συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Δημητρόπουλο και με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και με τον Μπάμπη τον Καραβά ο οποίος είναι και Αμαρύνθιος και βοηθάει πολύ. Και με τον κ. Γουρνή και με την κα Αλημπατέ δεν έχω θέμα. Θέλω να λύνονται τα θέματα της Αμαρύνθου.

Και να επισημάνω εδώ ότι έχουμε διενεργήσει από την αρχή της λήψης των καθηκόντων μας διπλάσια συμβούλια από όσα προβλέπονται. Στα δύο χρόνια έχουμε πάρει πάνω από 110 αποφάσεις. Σκεφθείτε ότι μόνο αυτό το μήνα έχω κάνει ήδη 2 συμβούλια.

Τι θέματα είναι αυτά που θεωρείτε αναγκαίο να συνεδριάζει τόσο συχνά το τοπικό συμβούλιο;

Ζητήματα που έρχονται καθημερινά από πολίτες. Όπως, αιτήματα για θέσεις στάθμευσης, θέματα για τη λαϊκή αγορά κ.α. Επίσης να πω εδώ ότι δυστυχώς, η Αμάρυνθος πάσχει από αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να αγοράσουμε οικόπεδα, γιατί ο δήμος στην Ερέτρια δεν έχει.

Όταν αναλάβαμε το 2019 το πρώτο θέμα μου ήταν η κατασκευή ενός πολιτιστικού κέντρου και η εξεύρεσή οικοπέδου γι αυτό. Όταν μετά από τρεις μήνες συναντήθηκα με τον κ. Κούκουζα, τον κ. Κελαϊδίτη και τον κ. Σπανό, ήταν το πρώτο πράγμα που τους ζήτησα προκειμένου να μη φύγουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμαρύνθου. Και έχω πάρει τρεις αποφάσεις σα συμβούλιο. Θέλω να μην είναι ένα απλό Πολιτιστικό Κέντρο. Θέλω να είναι πολυχώρος για να μπορεί ο πολίτης να δραστηριοποιείται.

Επίσης να σας πω ότι είμαι ο πρώτος που ζητάω υδάτινο πεδίο, ενδιάμεσο σταθμό υδροπλάνου στην Αμάρυνθο. Έχω απευθυνθεί και στον ΟΛΝΕ γι’ αυτό.

Χτες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας στο οποίο όμως συμμετέχουν και τα τοπικά συμβούλια. Ποια είναι η άποψή σας αναφορικά και με την Αμάρυνθο που είστε Πρόεδρος;

Για μένα και το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν φτωχό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πόροι. Ο δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη ΣΑΤΑ η οποία κάθε χρόνο είναι σταθερή. Κυμαίνεται από 185.000€ έως 198.000€. Φέτος, διατέθηκε όχι σε έργα αλλά σε προμήθειες από ότι κατάλαβα.

Τα Τοπικά Συμβούλια κάνουν τη δική τους πρόταση και τις προτεραιότητες για έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εσείς καταθέσατε προτάσεις. Και αν ναι με τις προτάσεις προηγούμενων ετών τι έχει γίνει; Έχουν υλοποιηθεί;

Το 2019 και το 2020, έχω καταθέσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Επιχειρησιακό, με 43 προτάσεις. Κάποια από αυτά τρέξανε γιατί ήταν από ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και από άλλα προγράμματα. Αλλά σαν έργα, δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω, σήμερα δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι και φέτος κατέθεσα πάλι τις ίδιες προτάσεις, βάζοντας και κάποιες προτεραιότητες. Είναι σε στάδιο αποπεράτωσης δύο παιδικές χαρές από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πιστεύω μέσα στο Νοέμβρη να παραδοθούν. Δώσαμε ένα όρκο και τον τηρούμε. Να διασφαλίζουμε το συμφέρον των δημοτών.

paralia stefania

paralia stefania 2

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

 

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ εξηγεί ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Κυμης-Αλιβερίου Παναγιώτης Αναγνώστου με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αναγνώστου, έκανε γνωστές τις προθέσεις του με μία επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αναγνώστηκε κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Όπως είναι γνωστό, υπήρξα ένα εκ των πρώτων ιδρυτικών μελών της Παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ». Μιας Δημοτικής Παράταξης με αρχές, αξίες και όραμα, που θα έφερνε το καινούργιο, το διαφορετικό, μέσα από τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Δυστυχώς, μετά από επτά χρόνια, τίποτα από όλα αυτά και από όσα ακόμα πρέσβευε στην ιδρυτική της διακήρυξη η «Συμπολιτεία», δεν έγινε πράξη.

Απέναντι σε όλα αυτά ύψωσα τη φωνή μου, τη φωνή που μου δώσατε εσείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθώντας να φανώ αντάξιος των αρχών της παράταξης και της εμπιστοσύνης σας. Πολύ επιγραμματικά θα αναφέρω:

 • Αντέδρασα στη διαγραφή από το Δήμο ενός σεβαστού χρηματικού ποσού υπέρ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ ΑΕ, προμηθεύτριας φυσικoύ αερίου της Μονάδας Νο 5 της ΔΕΗ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε εισπραχθέντα δημοτικά τέλη. Σημειώνεται ότι αυτά τα δημοτικά τέλη, είχαν εισπραχθεί από το Δήμο μας, πριν περίπου δέκα χρόνια. Ως τοπικός υπεύθυνος κατασκευής και αρχικής λειτουργίας της Μονάδας αυτής, παρουσίασα στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την λανθασμένη αυτή πράξη. Παραδόξως και οι δύο λεγόμενες «μεγάλες» δημοτικές παρατάξεις, συμφώνησαν για τη διαγραφή αυτή, καταστρατηγώντας τα νόμιμα συμφέροντα των δημοτών.
 • Καταδίκασα επίσης, με σχετική ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε η Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία κατηγορούσε συμπατριώτη μας, εξαίρετο πολιτικό και οικονομικό επιστήμονα, του εν λόγω Υπουργείου. Ποιο ήταν το παράπτωμά του; Βοήθησε το δήμο μας να ενταχθεί σε Προγράμματα, προκειμένου να κατασκευαστούν έργα στην περιοχή μας.
 • Σίγουρα θλίβεται κανείς, διαπιστώνοντας τις απαράδεκτες αυτές τακτικές της σημερινής δημοτικής αρχής, οι οποίες κλείνουν τις πόρτες του Δήμου μας, σε άξιους επιστήμονες συμπατριώτες μας, οι οποίοι αγαπούν και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο τους. Η καταστρατήγηση των διαδικασιών, οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και οι προσωπικές αντιπαλότητες περισσεύουν. Απουσιάζει η συνεργασία, η ανταλλαγή προτάσεων, η γόνιμη αποδοχή της διαφορετικής γνώμης, η άσκηση πολιτικής μέσα από τη σύνθεση των απόψεων. Άσκηση πολιτικής σημαίνει την πιστοποίηση κοινών προβλημάτων και την οργάνωση συνεργασιών για την αντιμετώπισή τους, παράλληλα με την αξιολόγηση και έλεγχο προσώπων και φορέων για την αποτελεσματικότητά τους, ως προς την ανταπόκριση στις ανάγκες των δημοτών.

Κατόπιν αυτών, αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την δημοτική αρχή, που αποτελεί την σημερινή διοίκηση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία», παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος, με απόλυτο σεβασμό, προς όλους και όλες εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια διάθεση, θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο σας και θα αγωνίζομαι, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, έχοντας πάντα ως βασική αρχή, την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Χ. Αναγνώστου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Δήμαρχος Ερέτριας ενημέρωσε το Σώμα με τις ζημιές που επέφερε η πρόσφατη κακοκαιρία στο δήμο και συνέχισε αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο. Πρόκειται για τέσσερα ενεργά κρούσματα μέχρι και σήμερα. Ο δήμαρχος στο σημείο αυτό τόνισε ότι δεν καθησυχάζονται στο δήμο κάνοντας έκκληση να εμβολιαστεί ο κόσμος σύμφωνα με τα προστάγματα των ειδικών για την πανδημία.

Ο κόμπος στο χτένι φαίνεται πως έχει φτάσει με τα απορριμματοφόρα «παγίδες θανάτου», όπως χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στους δήμους, που δεν συντηρούνται σωστά και ελλοχεύουν κινδύνους για τους εργαζόμενους που ανεβαίνουν σ’ αυτά. Με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή τους καλούνται να εργαστούν σε οχήματα –παγίδες θανάτου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, ο Σύλλογος των Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας προχώρησε ηδη σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, για απορριμματοφόρο,που όπως καταγγέλλει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Δημήτρης Βοργιάς, παραθέτοντας μία σειρά από φωτογραφίες, κυκλοφορεί σε δήμο της Κεντρικής Εύβοιας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αδιαφορεί για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Βάζοντας τους εργαζόμενους να εργάζονται ακόμα και διπλή βάρδια με κίνδυνο της ζωής τους. Τι γίνεται με τις παγίδες θανάτου που κρύβει το συγκεκριμένο όχημα;

Ο κ. Βοργιάς αναφέρει:

«Δυστυχώς κάποιοι Δήμοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για την υγιεινή και ασφάλεια των Εργαζομένων. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την κυκλοφορία Απορριμματοφόρου σε Δήμο της Κεντρικής Εύβοιας. Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος μάλιστα το χρησιμοποιεί σε διπλές βάρδιες, αντί να το αποσύρει. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Ευβοίας θα προσφύγει στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας για την διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων. Τραγική κατάσταση ελαστικών... Τραγικό αμάξωμα... Υπάρχει άραγε ταχογράφος εν λειτουργία; Έχει Δελτίο ΚΤΕΟ; Το σκαλί στην πίσω πλευρά , στην οποία ανεβαίνει ο εργάτης τραγικό....παγίδα θανάτου. Τριτοκοσμικές εικόνες το έτος 2021.»

aporimatoforo2

aporimatoforo3

aporimatoforo4

Συνεχίζεται το «θέατρο του παραλόγου» με τις συνεδριάσεις του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που προκαλεί η αντιπολίτευση, με θέματα που δεν απτονται των αρμοδιοτήτων του Δ.Σ. Γνωρίζοντας προφανώς πως η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία φέρνει προς συζήτηση με υπογραφή των συμβούλων και μόνο, θέματα που είτε άπτονται δικαιοδοσίας του, είτε όχι, απαιτεί να πάρει απόφαση ή να βγάλει ψήφισμα. Ανευ ουσίας και σημασίας...

Πρόσφατα παραδείγματα που δημιούργησαν και κοινωνικά προβλήματα και αψιμαχίες μεταξύ συλλόγων και πολιτών το θέμα που έφερε η αντιπολίτευση πριν από λίγους μήνες στο Δ.Σ προς συζήτηση και αφορούσε, την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη του οργανογράμματος που πρότεινε η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης, αψηφώντας την άποψη του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου (γιατρών) και εργαζομένων του νοσοκομείου που δεν συμφωνούσαν με αυτό. Και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο, ότι το συγκεκριμένο οργανόγραμμα δεν έγινε δεκτό ούτε από το Υπουργείο. Χωρίς να είναι αρμοδιότητα του Δ.Σ, το θέμα ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης…

Και τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά με την αντιπολίτευση να φέρνει θέμα για τα σχολεία και να διχάζει τα χωριά μεταξύ τους, σε ότι αφορά τα σχολεία του Αγίου Λουκά και του Αγίου Ιωάννη ενώ για το νηπιαγωγείο στο Βέλος που φέτος θα λειτουργήσει ως παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου, ζητούσε η αντιπολίτευση να πάρει απόφαση το Δ.Σ για να αλλάξει το ΦΕΚ! Κάτι που γνωρίζουν οι πάντες…Ότι το ΦΕΚ δεν αλλάζει! Ούτε με απόφαση Δ.Σ!

Μάλιστα, συνεδρίασε το Δ.Σ για το θέμα και ορίστηκε και μία επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και μέσω βουλευτή της Εύβοιας έκλεισαν ραντεβού να δουν την Υπουργό! Την τελευταία στιγμή όμως «έφαγαν πόρτα». Την ώρα που οι περισσότεροι βρίσκονταν καθ’ οδόν για το ραντεβού, από το Υπουργείο, τους ενημέρωναν ότι δεν είναι διαθέσιμοι να τους δεχτούν. Προφανώς και πληροφορήθηκαν το λόγο της επισκέψεως και βέβαια τι να τους εξηγήσουν; Το αυτονόητο; Ότι το ΦΕΚ δεν αλλάζει; Αστειότητες για τις οποίες δεν έχουν χρόνο εκεί να ασχοληθούν… Πόσο μάλλον όταν οι δύο από τους επικεφαλής έχουν και μια εμπειρία. Ο μεν κ. Θωμάς ως τέως δήμαρχος και η κα Θαλασσινού, ως εκπαιδευτικός. Όσο για τον κ. Κέκη θα έπρεπε ως επικεφαλής να γνωρίζει αν μπορεί να μία απόφαση ή ένα ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου μπορεί να αλλάξει το ΦΕΚ. Και κάπως έτσι τα «παρατράγουδα» αναφορικά με όσα γίνονται σε συνεδριάσεις του Δ.Σ, βγήκαν και εκτός δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Κι εκεί…stop!

Με υπογραφές από τους επικεφαλής και τους συμβούλους της αντιπολίτευσης έρχεται θέμα σήμερα στο Δ.Σ να πάρει απόφαση για να πληρώσει ο δήμος, τα δικαστικά έξοδα που έχουν κάνει κάτοικοι από το Καλέντζι και τον Κουτουμουλά, σε προσφυγή τους στο ΣΤΕ για το θέμα των ανεμογεννητριών. Η προσφυγή να σημειωθεί ότι έχει γίνει από το καλοκαίρι.

«Για να προστατευθεί το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου, από τον διασυρμό, η παράταξη της δημοτικής αρχής δεν θα πάρει μέρος στην συνεδρίαση που προκαλεί η αντιπολίτευση γιατί δεν υπάρχει θέμα για να ληφθεί απόφαση.

Ότι και αν αποφασισθεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η προσφυγή έχει κατατεθεί στις 23 Ιουλίου επομένως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, τέθηκε το σχετικό ερώτημα στην οικονομική υπηρεσία η οποία απάντησε ότι δεν είναι νόμιμη η δαπάνη» αναφέρει δελτίο τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που εκδόθηκε και κάνει γνωστό το λόγο που δεν θα συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στην αποψινή συνεδρίαση.

Εν αναμονή της συνεδρίασης…

Για το Κέντρο Δια βίου Μάθησης του Δημου Χαλκιδέων, το graffiti festival και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κύπρου μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον Evripos 90fm, τη Δευτερα 11 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης του δήμου Χαλκιδέων, Φάνης Σπανός. Ο κ. Σπανός ενημέρωσε για το πρόγραμμα που τρέχει κάνοντας αναφορά στο καθένα ξεχωριστά. Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει προκειμένου να καταρτιστεί πάνω σε σημαντικά θέματα και δράσεις.

Το Κέντρο Δια βίου μάθησης όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του σε διάφορους τομείς μέσα από δωρεάν προγράμματα.

Να μιλήσουμε για τα προγράμματα του Κέντρου Δια βίου μάθησης και πώς μπορεί να κάνουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται. Μπορούν να κάνουν παρα πάνω από δύο επιλογές;

Νομίζω και παραπάνω επιλογές μπορούμε να κάνουμε. Είναι κάτι που θα συνεννοηθούμε με το υπουργείο. Όσον αφορά για το μάθημα για την κατασκευή ιστοσελίδων, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το τμήμα και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει και δεύτερο τμήμα. Γιατί είναι πάρα πολλές οι αιτήσεις. Θα ήθελα να επικεντρωθώ εγώ σε κάποια μαθήματα που θεωρώ πάρα πολύ χρήσιμα και για τα οποία δεν έχω πάρα πολλές αιτήσεις ακόμα. Είναι η Αγροτική Επιχειρηματικότητα και μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων. Το θεωρώ ένα πολύ χρήσιμο μάθημα.

Υπάρχουν πολλοί αγρότες που είναι 50 χρόνων 60 χρόνων και μπορεί να συμμετάσχουν. Ο δήμος Χαλκιδέων είναι πλέον ένας Αγροτικός Δήμος έχουμε την Αυλίδα, έχουμε το Ληλάντιο, έχουμε τη Δροσιά φαντάζομαι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καλλιέργειες και θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους και πιστεύω ότι το μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων θα τους δώσει κάποιες βασικές γνώσεις για να το κάνουν αυτό.

Υπάρχουν και προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Είδα τα ρωσικά ότι υπάρχουν μέσα σαν μάθημα.

Τα ρωσικά έχουν συμπληρώσει ήδη μία τάξη που έχει αρχίσει. Περιμένουμε να γίνει και δεύτερο τμήμα και την επόμενη εβδομάδα. Τα μαθήματα είναι όλα 25 ώρες εκτός από την δημιουργία Ιστοσελίδας το οποίο είναι 50 ώρες.

Μπορεί κάποιος όταν έχει ολοκληρώσει ένα μάθημα να συμμετάσχει σε κάποιο άλλο;

Φυσικά. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Θα πάρετε μία βεβαίωση από τον Δήμο ότι έχετε παρακολουθήσει μαθήματα. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Δημόσιο.Ωστόσο, δείχνει ότι υπάρχει μία κατάρτιση. Οι άνθρωποι οι οποίοι γράφονται στα μαθήματα, επειδή είναι ώριμοι άνθρωποι και γίνεται με την θέλησή τους θα δώσουν την δέουσα προσοχή και θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στα μαθήματα. Άνθρωποι που φοίτησαν τις προηγούμενες χρονιές μου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η μάθανε πολλά και ήταν πολύ χρήσιμα.

Αυτά τα μαθήματά σου δίνουν τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να καθίσεις να διαβάσεις στο σπίτι. Φυσικά θα είναι και πιο δύσκολο αν προλαβαίνεις. Τα τμήματα υποτίθεται ότι πρέπει να είναι από 15 έως 20, αλλά από το υπουργείο μας λένε ότι μπορούν να βάλουμε περισσότερους γιατί ξέρουμε από τα στατιστικά ότι τις πρώτες δύο εβδομάδες, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που φεύγει.

Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα. Έχετε ζητήσει να μπουν και μεσημεριανά;

Δεν το έχω ζητήσει καθώς τα τμήματα καλύπτουν ως έχουν. Προς το παρόν τα μαθήματα είναι διαδικτυακά. Τώρα θα δούμε ανάλογα με την κατάσταση με τον κορονοϊο. Φαντάζομαι ότι αν λυθεί αυτό το θέμα κάποιες τάξεις θα γίνουν δια ζώσης. Βέβαια, οφείλω να πω ότι το διαδικτυακό μας έχει λύσει κάποια προβλήματα γιατί πολύ πιο εύκολα ο άλλος κάθεται στο σπίτι και το παρακολουθεί. Βέβαια, υπάρχουν κάποια μαθήματα χειρωνακτικά, όπως για παράδειγμα έχω μία πρόταση από ένα ΚΑΠΗ να κάνουνε ραπτική.

Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την δια βίου ήθελα να επικεντρωθώ σε μαθήματα πιο χειρωνακτικά όπως για τους αγρότες για παράδειγμα. Κάποιος μπορεί να έχει ένα χωραφάκι κάπου, το οποίο το έχει παρατημένο και μέσα από αυτά τα μαθήματα θα μπορέσει να το αξιοποιήσει. Έχει μία μόνιμη κατοικία θέλει να μπορέσει να φτιάξει ένα μποστάνι. Όταν υπάρχει ένα ζευγάρι που δουλεύουν και οι δύο, το να γλιτώσεις το μήνα 50 και 100 ευρώ που είναι τα λαχανικά της οικογένειας, είναι σημαντικό και το ξεχνάμε αυτό ιδιαίτερα στις μέρες μας. Εκτός αυτού είναι και πολύ ωραία δημιουργική απασχόληση. Τώρα βέβαια, τα μαθήματα λόγω κορονοϊου δεν είναι εύκολα να τα κάνουμε διαδικτυακά, θέλει στην πράξη, αλλά υπόσχομαι με το που τελειώσει αυτό το θέμα και ανοίξουν τα πράγματα Θα το κοιτάξουμε για δια ζώσης.

Ας πούμε ένα ένα τα μαθήματα και να δώσουμε πληροφορίες και τηλέφωνα για το πού να κάνει τις αιτήσεις ο κόσμος. Μπορεί να λάβει μέρος και κάποιος άνθρωπος ο οποίος είναι δημότης σε άλλον Δήμο;

Κοιτάξτε είμαι αντιδήμαρχος Χαλκιδέων και δεν μπορώ να αφήσω έξω έναν Χαλκιδαίο, ο οποίος θέλει να λάβει μέρος και να βάλω από κάποιον άλλον Δήμο. Αλλά θα επικοινωνήσω με το Υπουργείο σε περίπτωση που υπάρχει ένα μάθημα το οποίο έχει κενές θέσεις, πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και κοντινούς δήμους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να με καλέσουν στο 6953095951.Διατίθεμαι αν υπαρχει αδυναμίανα έρθουν στο γραφείο μου το πρωί να τους εξυπηρετήσω στο χώρο τους.

Τα ρωσικά που έχετε είναι για τον τουρισμό;

Ναι. Είναι βασικά Ρώσικα. Βέβαια, να υπάρξουν άτομα τα οποία θέλουν να εξελίξουν παραπάνω μπορεί να γίνουν παραπάνω μαθήματα. Πάμε να δούμε τα μαθήματα. Είναι 1)Αγροτική επιχειρηματικότητα και μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων

2)Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση. Αυτό είναι κυρίως για ανθρώπους της γενιάς μου και μικρότερους, οι οποίοι θέλουν να φτιάξουν μία καινούργια επιχείρηση και θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουν την εκκίνηση μιας επιχείρησης. Το πρώτο τμήμα έχει κλείσει και πάμε για την δημιουργία δεύτερου τμήματος. 3)Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών, ακόμα ένα μάθημα. Γυναικεία επιχειρηματικότητα. Πώς μπορούν οι γυναίκες να κάνουν μία επιχείρηση. 4) Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα e- επιχειρείν. Αυτό το μάθημα έχει συμπληρωθεί και θα αρχίσει σίγουρα την επόμενη εβδομάδα. 5) Οικολογικές λύσεις για το σπίτι. Εδώ δεν υπάρχουν πολλές συμμετοχές. Ωστόσο, είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο μάθημα για το πώς μπορείς να κάνεις οικονομία μέσα στο σπίτι σου πώς μπορείς να μολύνεις λιγότερο το περιβάλλον.

6) Βασικά αγγλικά Α2. Για όσους έχουν μία ελάχιστη γνώση αγγλικών. Έχει συμπληρωθεί το πρώτο τμήμα και περιμένουμε να συμπληρωθεί το δεύτερο τμήμα. 7) Αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ, να επισημάνω ότι έχουμε λίγες αιτήσεις. Μέσω αυτών των μαθημάτων μπορείς να δουλέψεις σε κάποιες υπηρεσίες. Αυτό συνδέεται και με το μάθημα της τοπικής ιστορίας να μάθουμε πώς μπορούμε να γίνουμε επιτέλους χαλκιδέοι. Έχει μεγάλη ιστορία η πόλη μας. Κατοικείται ανελλιπώς 3.000 χρόνια. Είναι κακό για το σύγχρονο Πολίτη να μη γνωρίζει. Όταν έχεις συνείδηση της εντοπιότητας σου και της ιστορίας του τόπου σου, σέβεσαι περισσότερο τον τόπο σου και αυτό σημαίνει ότι φέρεσαι και καλύτερα από την καθημερινότητά σου σαν Πολίτης. Ζούμε σε έναν τόπο με τεράστια ιστορία. Δώσαμε το λατινικό αλφάβητο που είναι το αλφάβητο της Χαλκίδας, στην Ιταλία.

8)Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία ακόμα ένα μάθημα. Έχει φτιαχτεί και μία σελίδα στο δήμο για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εθελοντικά τον τόπο μας. Το κράτος και οι δήμοι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Πρέπει να είμαστε κι εμείς ενεργοί πολίτες. Αυτό δείχνει και πόσο πολύ αγαπάμε τις επόμενες γενιές.

Πρώτα ο Θεός 18 του μηνός έχουμε κάνει μία συνεργασία με το πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου θα κάνουνε κάποιες ημερίδες και συνεδρία στη Χαλκίδα εντελώς δωρεάν για τον δήμο Χαλκιδέων. Θα είναι σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με έξοδα του πανεπιστημίου. Θα μιλήσουν καθηγητές για τη νέα οικονομία και για τα κρυπτονομίσματα και θέλω εδώ να επισημάνω ότι εδώ δεν εγκρίνουμε ούτε απορρίπτουμε τα κρυπτονομίσματα και την νέα οικονομία. Μαθαίνουμε γι αυτά. Εγώ προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι αλλά μαθαίνουμε για αυτά.

Τέλος, πάμε και στο graffiti Festival το οποίο αναβλήθηκε το Σαββατοκύριακο, λόγω καιρού;

Σίγουρα δεν θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αλλά το πρώτο σαββατοκύριακο που θα θεωρήσουμε ότι θα έχει καλό καιρό. Αυτό θα γίνει γιατί υπάρχει και κόσμος ο οποίος έρχεται από μακρινά μέρη και πρέπει να είμαστε σίγουροι για να μην ακυρωθεί ξανά. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΕΧ. Ευχαριστώ τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την Προεδρο του ΔΟΑΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη.Κάποιοι άνθρωποι θα έρθουν και μέσω των social media η Χαλκίδα ταξιδέψει με έναν διαφορετικό τρόπο. Είναι ένα θετικό πρόσημο αυτό στην αντιδημαρχία. Υπάρχουν και άλλες ιδέες που δουλεύουμε με την κυρία δήμαρχο και πιστεύω ότι μέσα στη χρονιά θα γίνουν και άλλα πράγματα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα το Δ.Σ του ΝΠΔΔ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη. Με αφορμή τις εγγραφές για τη νέα χρονιά που θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αλέξανδρος Θεοδώρου στο τρίτο θέμα έκανε δύο προτάσεις με τις οποίες τα Δ.Ε συμφώνησαν ομόφωνα. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου πρότεινε να μην πληρώσουν οι γονείς το μήνα Μάιο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεδομένου ότι λειτούργησαν μόνο τις 13 μέρες του μήνα και να μειωθούν τα τροφεία για την επόμενη χρονιά.

Αναφερόμενος, ο Πρόεδρος στην κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς να ανταπεξέλθουν οικονομικά τόνισε ότι το Νομικό πρόσωπο θα πρέπει να σταθεί αρωγός και να στηρίξει τις οικογένειες των παιδιών. Και γι αυτό, πρότεινε την μείωση τω τροφείων των βρεφονηπιακών σταθμών για την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Θεοδώρου πρότεινε και πέρασε ομόφωνα την παρακάτω πρόταση σε ότι αφορά τα ποσά:

Για εισοδήματα 0-5.000€: δωρεάν 5.001-15.000€:40 € (Μέχρι τώρα ισχύει 0-15.000€: 50€) 15.001-19.000€: 50€ 19.001-25.000€: 60€ (Μέχρι τώρα ισχύει 15.001- 25.000€: 60€) 25.001-35.000€: 80€, από 35.001-50.000€:100€, 50.001€ και άνω: 150€ (αντί των 180€ που ισχύει μέχρι τώρα) Επίσης μέχρι στιγμής για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ίσχυαν τα εξής, για εισοδήματα: 0-30.000€: 50 € 30.001-40.000€: 70€ 40.001-50.000€:100€ 50.001€ και άνω:150€

Σε ότι αφορά τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες από τη νέα χρονιά όσοι έχουν εισόδημα έως 20.000€ τα παιδιά θα φοιτούν δωρεάν. Για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα από 20.001-30.000€: 50€, από 30.001-40.000€: 60€ και από 40.001€ και πάνω θα πληρώνουν 80€.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σε ανακοίνωση αναφέρει πως ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου έγινε με τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν ομόφωνα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 26/6/2021 (πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη).

  1. Α) Κολυμβητήριο Αλιβερίου

  Εγκρίθηκαν οι μελέτες και υποβάλλεται πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην πρόσκληση ΑΤ 07 «κτηριακό απόθεμα Δήμων». Πρόκειται για την ανέγερση νέου κλειστού κολυμβητήριου που θα κατασκευαστεί στον Κάραβο (θέση Καπνίση) χωρητικότητας 340 θεατών, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στάθμευσης 30 θέσεων. Προϋπολογισμός έργου: 7.732,876 εκ ευρώ

   Οικονομική Επιτροπή 26 Μαϊος 1

  Β) Διοικητήριο Αλιβερίου

  Εγκρίθηκαν οι μελέτες και υποβάλλεται πρόταση για την χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην πρόσκληση ΑΤ 07 «κτηριακό απόθεμα Δήμων»

  Προβλέπεται η ανέγερση νέου Διοικητηρίου Αλιβερίου στην θέση Λιβάδια στην Π.Ε. Ι 1 εντός του σχεδίου πόλης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η δημιουργία χώρου στάθμευσης 50 θέσεων

  1. 2)Ωρίμανση Μελετών

  Αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (πρόσκληση 09) για χρηματοδότηση μελετών

  Α) Βελτίωση επ. οδού Χανίων Αυλωναρίου-Παραλία Κύμης

  Τμήμα παράκαμψης Οικισμού Πλατάνας

  Το υπό μελέτη έργο αφορά στη βελτίωση της Επαρχιακής οδού Χανίων Αυλωναρίου –Πλατάνα - παραλία Κύμης με παράκαμψη του Οικισμού και την ασφαλή σύνδεση της υφιστάμενης επ. οδού με τον λιμάνι Κύμης. Προϋπολογισμός 1.260.648,55 εκ ευρώ.

  Β) Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αλιβερίου τμήμα Κάραβος-Κάμπος

  Το υπό μελέτη έργο αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αλιβερίου, στη θέση Κάμπος του δήμου Κύμης Αλιβερίου μήκους 2 χιλιομέτρων. Η βελτίωση έγκειται στην εφαρμογή ενιαίας τυπικής διατομής που να εξασφαλίζει τη συχνή κυκλοφορία οχημάτων και την ασφαλή προσπέλαση πεζών και ποδηλάτων. Προϋπολογισμός: 193.749,98 χιλ.ευρώ.

  1. Ανοιχτοί χώροι. Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (πρόσκληση 10) για:

  Α) Προμήθεια και τοποθέτηση ραμπών ΑΜΕΑ στις ακτές της Κύμης και τω Αγίων Αποστόλων Πετριών. Προϋπολογισμός: 64.482,82 ευρώ

  Β) Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των σχολικών αυλείων χώρων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

  Η παρέμβαση αφορά στα σχολεία:

  -Γυμνάσιο Λύκειο Κύμης

  -Γυμνάσιο Λύκειο Κονιστρών

  -ΕΠΑΛ Κονιστρών

  -Γυμνάσιο Αυλωναρίου

  -Λύκειο Αυλωναρίου

  -2ο Δημοτικό Αλιβερίου

             Προβλέπει την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, την αλλαγή μπασκετών και υπαίθριων παιχνιδιών (σκάκι,αντισφαίρισης) κ.α. προϋπολογισμός: 240.120,83 ευρώ

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, οπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, προχωρά στην σύνταξη και ωρίμανση σημαντικών μελετών για έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και αποτελούν αιτήματα δεκαετιών. Αυτό γίνεται με την αδιάκοπη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Γενικού Γραμματέα, των συνεργατών του δημάρχου αλλά και τη συνεργασία με εξειδικευμένους μελετητές και με πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με το μέγεθος των έργων.

Η παρουσία του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης Δημήτρη Φραγκούλη στο Δ.Σ Κύμης- Αλιβερίου, ξεχώρισε από την πρώτη συνεδρίαση. Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση προτάσσοντας το συμφέρον των δημοτών συμμετέχει ουσιαστικά στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Στέκεται πάντα στο ύψος και το επίπεδο που οφείλει να έχει ένας αυτοδιοικητικός, ο οποίος γνωρίζει καλά ποιος είναι ο ρόλος του στο Δ.Σ. Σέβεται τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπεί σε ένα τέτοιο συμβούλιο αλλά πάνω από όλα για να επιτευχθούν και τα προηγούμενα, ο Δημήτρης Φραγκούλης σέβεται τον εαυτό του.

Και όπως απέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, δε γίνεται ουρά κανενός. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει στον επικεφαλής της παράταξης του Δημήτρη Θωμά πως δε μπορεί να αποφασίσει το Δ.Σ για το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Κύμης. Αναμενόμενη και στάση «ανδρός», στάση που κράτησε όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για την οποία πίεζε ακόμα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ που είναι γιατρός να ψηφίσει την πρόταση του ο κ. Θωμάς.

Ο κ. Θωμάς πρόταξε το οργανόγραμμα της Διοικήτριας του Νοσοκομείου προς ψήφιση και ο κ. Φραγκούλης όχι απλά τον «άδειασε» στην στήριξη που έδινε στη διοικήτρια του Νοσοκομείου, αλλά ξεκαθάρισε έχοντας λάβει γνώση των εσωτερικών προβλημάτων του Νοσοκομείου της Κύμης, ότι αν δεν είναι καλή η διοικήτρια, το Υπουργείο οφείλει να πάρει τις αποφάσεις του.

Τα συμπεράσματα είχαν ήδη βγει από τη συζήτηση στο Δ.Σ. Έτσι ο Δημήτρης Φραγκούλης με την εμπειρία που έχει σε θέματα διοίκησης, έστειλε ένα μήνυμα στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τους συμβούλους που υπέγραψαν να έρθει το θέμα προς ψήφιση στο συμβούλιο. Γνωρίζοντας τους ότι το θέμα αυτό δεν άπτεται δικαιοδοσίας του Δ.Σ.

Συνεπώς, το όποιο ψήφισμα είναι ανούσιο και άνευ σημασίας! Χωρίς να σκεφτεί λεπτό να κάνει κάτι για εντυπωσιασμό αλλά σεβόμενος πάντα τη διαδικασία και το θεσμό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και σεβασμό την υγεία και το άγχος των δημοτών για όσα γίνονται στο Νοσοκομείο της Κύμης.

Ο κ. Φραγκούλης ο οποίος έχει διατελέσει Διοικητής του Νοσοκομείου της Κύμης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, είχε επισημάνει στον κ. Θωμά ότι το θέμα αυτό δεν είναι θέμα Δ.Σ. προτρέποντας να μην το φέρει πολύ δε μάλλον προς ψήφιση. Χωρίς όμως ο ίδιος, ως φάνηκε, να εισακουστεί.

«Επειδή υπήρξα και Διοικητής στο Νοσοκομείο της Κύμης, οφείλω να πω ότι ήταν άριστη η συνεργασία μου και με το ιατρικό και με το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό. Και όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν τότε προς την 5η ΥΠΕ και προς το Υπουργείο έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη όλων αυτών » είπε ο κ. Φραγκούλης αδειάζοντας ουσιαστικά τον κ. Θωμά που έφερνε προς συζήτηση το θέμα αλλά και εκείνους που ψήφισαν το οργανόγραμμα που πρότεινε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, αγνοώντας την άποψη των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου που δε συμφωνούν με αυτό.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην αρχική συνεδρίαση την περ. Παρασκευή, οι γιατροί του Νοσοκομείου της Κύμης, έστειλαν επιστολή που διάβασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας με την οποία έκαναν γνωστό στο Δ.Σ ότι δεν συντάσσονται με το Οργανόγραμμα της Διοικήτριας που έφερνε σε ψήφιση ο κ. Θωμάς και η αντιπολίτευση.

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο που υπάρχει σήμερα. Με θλίβει πραγματικά που υπάρχει αυτή η διάσταση και αυτό το πρόβλημα μέσα στο Νοσοκομείο. Εγκρίθηκε ένα οργανόγραμμα από τη Χαλκίδα και την 5η ΥΠΕ με το οποίο όμως δεν συμφωνούν οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Το Οργανόγραμμα αυτό έχει φτάσει στο Υπουργείο. Δε θα κρίνουμε εμείς πιο είναι το σωστό οργανόγραμμα. Αυτό είναι θέμα των εμπλεκομένων στο Νοσοκομείο. Και πρέπει τις μεταξύ διαφωνίες να τις πληρώνει ο κόσμος; Όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε το πρόβλημα είναι πολιτικό. Και αν δεν είναι καλή η διοικήτρια οφείλει το Υπουργείο να πάρει τις αποφάσεις του. Εγώ μιλάω ξεκάθαρα.

Αφού το πρόβλημα είναι ορατό και το βλέπουν όλοι ,επιτέλους το Υπουργείο να πάρει αποφάσεις. Διαβάζοντας την πρόταση των γιατρών και νοσηλευτών θέλω πραγματικά να γίνει ένα οργανόγραμμα με όλα αυτά που προτείνουν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκούλης και συνέχισε:

«Ο Δήμος, και σαφώς όπως είπατε, δεν θα εμπλακεί στο Οργανόγραμμα. Ούτε εμείς θα προτείνουμε θέσεις γιατρών. Ποιοι είναι ποιοι δεν είναι. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Η δική μας παρέμβαση στο Υπουργείο είναι να ζητήσουμε να λυθούν οι όποιες εσωτερικές διαφορές και να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου» είπε ο κ. Φραγκούλης αδειάζοντας για ακόμα μια φορά τον κ. Θωμά ο οποίος στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στις προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών στο Νοσοκομείο. Για να τοποθετηθεί στη συνέχεια Ο κ. Φραγκούλης πάνω στο θέμα της ψηφοφορίας η οποία περιλάμβανε εκτός από την πρόταση του κ. Θωμά και μία πρόταση ττου κ. Μπουραντά που πρότεινε να συσταθεί μία επιτροπή που θα παρακολουθεί το θέμα, ως εξής:

«Όταν βγούνε δυο προτάσεις κομματιαστές και πάρει 10-12 ψήφους η μία και 12-13 η άλλη, δεν έχει σημασία το νούμερο, δεν έχουν καμία ισχύ και καμία αξία. Οπότε κι εγώ δεν ψηφίζω καμία από τις δύο προτάσεις. Λυπάμαι γι’ αυτό. Λυπάμαι! Έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο σε τέτοια σοβαρά θέματα να παίρνει ομόφωνες αποφάσεις. Αφού δεν μπορούμε να βρούμε μία κοινή στάση μεταξύ μας, τι να στείλουμε; Μία πρόταση στο Υπουργείο που να είναι κουτσουρεμένη; Δηλώνω “παρών”»

Και έτσι κέρδισε για ακόμα μία φορά στις καρδιές του κόσμου που θεωρούν ότι άνθρωποι σαν το Δημήτρη Φραγκούλη θα πρέπει να υπηρετούν τον τόπο, αν πραγματικά κάποια στιγμή θέλουν να δουν να γίνονται ουσιαστικά πράγματα.

Η στάση του Δημήτρη Φραγκούλη συζητήθηκε και ο ίδιος πήρε τα εύσημα από τον κόσμο γιατί δεν έπεσε στην «παγίδα» κάποιων που νομίζουν ότι μαζεύοντας υπογραφές από την αντιπολίτευση, διοικούν και το δήμο και το νοσοκομείο της Κύμης, όπως χαρακτηριστικά σχολίασαν δημότες που παρακολούθησαν τις δύο συνεδριάσεις.

Όπως και να έχει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φραγκούλης έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέχτες για τα θέματα που θα έρχονται στο Δ.Σ προς ψήφιση…

Με την πάγια τακτική του, ο «παλιός Θωμάς» επιστρέφει και καταφέρνει να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα σε λίγα λεπτά με επιτυχία αφού έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους συμβούλους, αδιάβαστους για ακόμα μία φορά σε ότι έχει να κάνει με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς επέστρεψε όπως όλα έδειξαν δριμύτερος στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε, γιατί έπεσε το σύστημα!

Και ζήτησε όπως είχε αναφέρει και σε επιστολή που είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες η αντικαταστάτριά του μέχρι τώρα και δημοτική του σύμβουλος Αρετή Μπάτσα, το θέμα που έφερνε η μείζον αντιπολίτευση και ήταν 18ο στα ημερήσιας διάταξης, να συζητηθεί λόγω της σοβαρότητας όπως είπε, πρώτο. Κάτι για το οποίο παρόλο που δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ, εκείνος έδρασε ανενόχλητος. Όχι μόνο το πρόταξε, αφού κατάλαβε όπως όλα έδειξαν, ότι κανείς δε γνώριζε τι αναφέρει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συμβουλίου, το έφερε και σε ψηφοφορία «παίρνοντας τη ρεβάνς» με 14 ψήφους των συμβούλων της αντιπολίτευσης συν του κ. Αναγνώστου που συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Θωμά έναντι 11 των συμβούλων της συμπολίτευσης. Δηλαδή είχε πλειοψηφία στο θέμα σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Συνεπώς, παρατύπως το θέμα ήρθε πρώτο προς συζήτηση και η πρώτη «επίδειξη πολιτικής δύναμης» του κ. Θωμά πήρε σάρκα και οστά. Τακτική που είχαμε επίσης συναντήσει πριν από μερικούς μήνες, σε συνεδρίαση δια ζώσης, με επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την κα Μπάτσα που ενώ ο κώδικας το απαγόρευε, τοποθετήθηκε για το θέμα του ορισμού των δικηγόρων, στη δίκη Θωμά. Τότε μάλιστα διεκόπη η συνεδρίαση και ακόμα και όταν της διάβασαν τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να απέχει από τη συνεδρίαση, στη συνέχεια η ίδια σήκωνε χέρι ακόμα και για να ψηφίσει ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να μην βρίσκεται καν μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, στην αποψινή πρώτη του συνεδρίαση μετά την αργία, ο κ. Θωμάς σχολίασε αρχικά, αρνητικά τη στάση του Αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, ο οποίος με επιστολή του που διαβάστηκε στη συνεδρίαση ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή για το Νοσοκομείο της Κύμης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Κάτι που έχει κατατεθεί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από τους εργαζόμενους σε συνάντηση που έγινε στην Κύμη, παρουσία και εκπροσώπων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταλήγοντας από κοινού στο συμπέρασμα, ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δ.Σ το θέμα για να επιλυθεί. Ότι είναι θέμα Υπουργείου στο οποίο πήγε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος και ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Θωμάς καταδίκασε τη στάση του κ. Θεοδώρου να απέχει από τη συζήτηση κάνοντας ακόμα λόγο ότι μεροληπτεί για το θέμα του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα όμως εκείνος έφερνε θέμα προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου που έχει στείλει στο Υπουργείο ο η Διοικήτρια χωρίς όμως να το προσυπογράφουν οι γιατροί του νοσοκομείου που έχουν άλλη άποψη και άλλο οργανόγραμμα να προτείνουν το οποίο και επεσήμαναν σε επιστολή που έστειλαν και διαβάστηκε στο Δ.Σ οι γιατροί. Ζητούσε δηλαδή ο κ. Θωμάς, να πάρει απόφαση το Δ.Σ και να συνταχθεί με την πρόταση που έχει κάνει για το Οργανόγραμμα από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης το οποίο δεν υπέγραψαν οι γιατροί. Χωρίς αλήθεια ο ίδιος όμως να μεροληπτεί;

Και αφού ο ίδιος δε μεροληπτεί, και αφού όπως ανέφερε πήγε στο Νοσοκομείο και μίλησε με όλους, πριν φέρει το θέμα, αναρωτιέται κανείς αν ήξερε ο κ. Θωμάς ότι υπάρχει διχοστασία απόψεων. Πως λοιπόν εκείνος φέρνει προς ψήφιση τη στήριξη του οργανογράμματος της Διοικήτριας αγνοώντας τους γιατρούς; Όπως αναρωτιέται κανείς αν αυτό το θέμα για το τι θα γίνει με το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου είναι θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ο ίδιος θέλει να ψηφιστεί η πρόταση της Διοικήτριας. Στην επιστολή των γιατρών του νοσοκομείου της Κύμης, που έστειλαν και διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι εμφανές ότι υπάρχει προβλημα ανάμεσα στη διοίκηση και τους γιατρούς. Όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για «φωτογραφικές προσλήψεις» από πλευράς της Διοίκησης και βέβαια κάπου εδώ φαίνεται ότι «φρενάρουν» τον κ. Θωμά.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά, αυτά που ανέφερε ο κ. Θεοδώρου. Ότι το Νοσοκομείο έχει εσωτερικά θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα το Δ.Σ όχι να συζητήσει, πόσο μάλλον να πάρει αποφάσεις! Συνεπώς, ο κ. Θεοδώρου προφανώς και είχε δίκιο όπως αναφέρει και κόσμος που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, ότι κάποιοι είχαν στις προθέσεις τους να μετατρέψουν τη συνεδρίαση, σε “one man show”.

Η συνεδρίαση που γινόταν με τηλεδιάσκεψη, διεκόπη την ώρα που έκανε τοποθέτηση ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, γιατί έπεσε το σύστημα. Και θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια σε επικοινωνία με τους αρμόδιους, ο κ. Θωμάς ζήτησε να μην έρθει το θέμα και πάλι στο συμβούλιο, γιατί κατάλαβε λέει τι γίνεται και ζήτησε να γίνει μία επιτροπή που θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις για να παρακολουθεί το θέμα.

Δικαίωσε στο τέλος, ο κ. Θωμάς τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου για όσα ανέφερε στην ανακοίνωση του, παρόλο που εντέχνως σε κάποιες αναφορές του έκανε λόγο ότι ο κ. Θεοδώρου τους είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Κοντοζαμάνη ο αναπληρωτής υπουργός τους είπε ότι το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει με το οργανόγραμμα που υπάρχει ήδη. Ο κ. Θεοδώρου είπε ότι ο κ. Κοντοζαμάνης τους είπε ότι με βάση το οργανόγραμμα που υπάρχει οι θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένες. Δεν έγινε συζήτηση καμία για νέο οργανόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι η στάση του Αντιδημάρχου να απέχει από τη συζήτηση, στέφθηκε με τα καλύτερα σχόλια από τον κόσμο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

Σελίδα 1 από 10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr