bannernew6

Τελευταία Νέα

Με τη «σφραγίδα» του Βασίλη Καρατσώλη οι πρώτες τροφές για τα άλογα στη Σκύρο- Ο ουσιαστικός ρόλος της Σοφίας Νικολάου!

Μια ιδέα, μία παρέα που έκανε πραγματικότητα αυτό που οι Σκυριανοί και όχι μόνο, ζητούσαν χρόνια! Την προστασία και στήριξη για την επιβίωση στο Νησί του Σκυριανού αλόγου που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομίας και συμβάλει ουσιαστικά με την ιπποθεραπεία σε άτομα με αυτισμό, σύνδρομο down κλπ.

Σάρκα και οστά πήρε η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι 5 4 φίλων στη Χαλκίδα τον περ. Σεπτέμβριο. Τότε που γινόταν χαμός με το γαϊδουράκι που είχε κακοποιηθεί από το «αφεντικό» του. Μία παρέα αποτελούμενη από την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία μετά από ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, πολιτεύεται πλέον με τη Ν.Δ στο Νομό, της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, του Προέδρου της Εταιρίας Ανακύκλωσης VKC, Βασίλη Καρατσώλη και του μέλους του Δ.Σ του ΕΟΤ Χρήστου Καραγιάννη.

Το γεγονός ότι η δημοσιογράφος είχε υιοθετήσει ένα Σκυριανό πουλάρι το καλοκαίρι που πέρασε έγινε η αφορμή να ευαισθητοποιηθεί η κα Σοφία Νικολάου η οποία πήρε και την πρωτοβουλία να βρει τρόπο στήριξης του Σκυριανού αλόγου. Η ίδια φιλόζωη, λατρεύει τα αλόγα συνεπώς όπως έχει αποδείξει ότι βρίσκει λύση για όλα, έτσι και έγινε και με το Σκυριανό Άλογο.

Αρωγός σε όλο αυτό, και ιδιαίτερα επίσης ευαισθητοποιημένος, ο πρώτος που βάζει οικονομικά πλάτη και το ανακοινώνει στο τραπέζι, είναι ο Βασίλης Καρατσώλης, ενώ η όλη κουβέντα έχει αγγίξει και τον Χρήστο Καραγιάννη ο οποίος φρόντισε μέσω του ΕΟΤ να γίνει η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σκύρο, τον περ. Οκτώβριο, παρουσία και του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια. Παρών βέβαια και ο δήμαρχος Νίκος Μαυρίκος με τους αντιδημάρχους αλλά και πολλούς Σκυριανούς. Εκπροσώπους και της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου που δεν έκρυβαν τη χαρά τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το υιοθετημένο άλογο της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη και της ανιψιάς της Αρετής, που ακούει στο όνομα «Αμερισσα» και βρίσκεται στο Κτήμα Μουριές, του Μανώλη Τραχανά, έγινε η αφορμή για όλο αυτό. Μία φάρμα με 64 άλογα…

Και μπορεί η όλη ιδέα να ξεκίνησε για τη Φάρμα στις Μουριές, ο κ. Καρατσώλης όμως στην εκδήλωση στη Σκύρο ανακοίνωσε τη σύσταση Ιδρύματος για την προστασία του Σκυριανού αλόγου, συμπεριλαμβάνοντας και τα άλογα που βρίσκονται στην άλλη φάρμα περίπου 32 καθώς και κάθε άλογο που υπάρχει στο Νησί.

Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, περίπου 20 μέρες μετά τη συζήτηση στη Χαλκίδα έγινε η εκδήλωση στη Σκύρο και εν συνεχεία, χτες έφτασαν στο Νησί και οι πρώτες τροφές για τα Σκυριανά άλογα, πάντα με την υποστήριξη του κ. Καρατσώλη και της εταιρίας VKC που είναι Πρόεδρος. Και συνεχίζει δυναμικά έτσι ώστε να φροντιστούν όπως πρέπει τα Σκυριανά άλογα και σε τροφεία, αλλά και σε φάρμακα και ότι άλλη φροντίδα απαιτείται.

Γιατί όταν κάποιος θέλει κάτι και το πιστεύει, το κάνει πραγματικότητα! Και έτσι έγινε και με την παρέα των τεσσάρων στη Χαλκίδα που μόνο ευχαρίστηση και περηφάνια αισθάνονται μετά από αυτό το εγχείρημα.

Όσο για την πολιτεύτρια της Ν.Δ επιβεβαιώθηκε ο Υπουργός Τουρισμού στην αναφορά που έκανε στο πρόσωπο της στην εκδήλωση στη Σκύρο: «Η Σοφία αποφάσισε να πολιτευτεί εδώ. Εγώ, χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Πιστεύω πολύ στη νησιώτικότήτα μας, στα νησιά μας. Πιστεύω πολύ στην Περιφέρεια.

Η Σκύρος είναι ένας ξεχωριστός, ιδιαίτερος προορισμός. Νομίζω ότι έχετε ένα μοναδικό Νησί. Νομίζω Σοφία ότι αξίζεις να παλέψεις γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που μαζί με τους άλλους εκλεγμένους ή υποψηφίους, θεωρώ ότι πολύ καλά έκανες και έκανες αυτή την κίνηση. Η ιδέα είναι εξαιρετική.

Κυρίες και Κύριοι η Σοφία Νικολάου είναι ένας δυναμικός άνθρωπος και νομίζω ότι θα ενδιαφερθεί και ενδιαφέρεται στην πράξη για το Νησί. Το βλέπετε άλλωστε. Και θέλω να ελπίζω ότι ο καθένας από το δικό του μετερίζι θα δώσει αυτό το οποίο μπορεί.»

sa2

sa3

sa4

sa5

ΑΜΕΡΙΣΣΑ

sa6

sa7

sa8

sa9

sa10

sa12

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 15:35

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr