Τελευταία Νέα

Ένταξη επιλαχόντων αγροτών στα Σχέδια Βελτίωσης

Την ένταξη των επιλαχόντων αγροτών της περιοχής Δομοκού στα Σχέδια Βελτίωσης στη Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ανακοίνωσε χθες στη συνέλευση των αγροτών του Μπλόκου στο πολιτιστικό κέντρο στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατόπιν πολύωρης συζήτησης εφ’ όλης της ύλης με επίκεντρο τα αιτήματα των κινητοποιήσεων και τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ανοιχτός και διαθέσιμος για διάλογο και έδωσε απαντήσεις στα αιτήματα των αγροτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και από την πρώτη στιγμή μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας να εντάσσονται σε όλα τα Μέτρα-Δράσεις που εξαγγέλλει κάθε φορά η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της γεωργικής παραγωγής στη Θεσσαλία.

Μετά την ένταξη των 217 Σχεδίων Βελτίωσης στη Στερεά Ελλάδα, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη όλων των επιλαχόντων της περιοχής αφού και οι συγκεκριμένοι αγρότες επλήγησαν από τον Daniel, όπως και στη Θεσσαλία. Συνεχίζουμε τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με στόχο τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Στη Συνέλευση συμμετείχαν οι Γ.Γ. ΥπΑΑΤ κ.κ. Κων/τίνος Μπαγινέτας και Γεώργιος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας κ. Κων/τίνος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαρ. Λιόλιος και ο Αντιδημάρχος κ. Χρήστος Πετρόπουλος.

2 21

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 15:55

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr