bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο πάγκος της Κοκκινομηλιάς τράβηξε τα βλέμματα στο bazaar του Λυκείου Ελληνίδων γιατί είχε τη δική του ιστορία ανθρωπιάς και αγάπης…

Εδώ και 21 χρόνια διοργανώνεται από τα μέλη του Δ.Σ και πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Λυκείου Ελληνίδων και για ακόμα μία χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένο! Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3 και 4 Δεκέμβρη, στο κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο των Ελληνίδων. Τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές αλλά και κόσμος που το στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι γυναίκες του Λυκείου των Ελληνίδων είχαν φιλοτεχνήσει μοναδικά σε γεύσεις γλυκά και μαρμελάδες αλλά και ζυμαρικά, ποτά καθώς επίσης αντικείμενα όπως ποδιές, σου-πλά που με σχέδιο δανεισμένο από την παραδοσιακή ποδιά της Αγίας Άννας, διακοσμητικά κ.α Ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τα βλέμματα των οποίων τράβηξε ο πάγκος με προϊόντα από το χωριό Κοκκινομηλιά της Βόρειας Εύβοιας.

Τα προϊόντα έστειλε η Πρόεδρος της Κοκκινομηλιάς Κυριακή Καραβά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που προσέφερε το Λύκειο Ελληνίδων στο ομώνυμο χωριό και ειδικά στην εκκλησία που κάηκε ολοσχερώς τον Αύγουστο του 2021, στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια.

«Το διοικητικό συμβούλιο έκανε την κολυμπήθρα και ορισμένα μέλη και μετά στον Προφήτη Ηλία έφτιαξε τη σκεπή εξ ολοκλήρου και μέσα όλα τα καντήλια. Βοηθήσαμε στην αναστήλωση της εκκλησίας του προφήτη Ηλία, η οποία είχε καεί και δεν είχε σκεπή. Δεν είχε παράθυρα, πατώματα, τίποτα. Την κολυμπήθρα και τα υπόλοιπα την πήγαμε στην εκκλησία των Ταξιαρχών και όταν φτιαχτεί η μεγάλη εκκλησία θα την πάρουν, γιατί ακόμα δεν έχουν εκκλησία, έχουν μικρά παρεκκλήσια. Όλα αυτά βέβαια έγιναν με συνεισφορά των μελών του Λυκείου των Ελληνίδων για το πυρόπληκτο χωριό Κοκκινομηλιά» δήλωσαν τα μέλη του Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων (η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μαρία Κώτση, η Έφορος Εθνικών Ενδυμασιών Ελένη Τσιριγώτη, η Γενική Γραμματέας Δέσποινα Βράκα και η Οικονομική Έφορος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου) αποκρινόμενα για τον …πάγκο της Κοκκινομηλιάς και συνέχισαν:

ble6

Το Λύκειο Ελληνίδων πέραν των χορών και των ενδυμασιών, πρωτίστως έχει κοινωνική προσφορά. Άρα λοιπόν ευαισθητοποιήθηκε αμέσως για τα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας και όχι μόνο το Λύκειο της Εύβοιας αλλά και άλλα Λύκεια της ευρύτερης οικογένειας. Είχαμε προσφορές από το Λύκειο της Ξάνθης, τη Νάουσα και το Λύκειο του Σίδνεϋ στην Αυστραλία».

Όπως μας ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ του Παραρτήματος της Χαλκίδας. τα έσοδα του bazaar θα πάνε για τη συντήρηση και τον εμπλουτισμό της ιματιοθήκης του Λυκείου Ελληνίδων. «Δεν επιχορηγούμεθα από κάποιον κρατικό φορέα και εδώ υπάρχει μια ιματιοθήκη τεράστια με αυθεντικά ρούχα και αντίγραφα κυρίως για χρηστικούς λόγους. Άρα, ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει εκεί και φυσικά ένα μέρος δίνεται και σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα» μας είπαν χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις επερχόμενες δράσεις του Λυκείου αυτές είναι οι ακόλουθες:

Η μία εκδήλωση που τελείται υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, από το μουσικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων . Στην εκδήλωση αφηγήτρια θα είναι η Αντιπρόεδρος του Λυκείου κυρία Αράπογλου η οποία θα διαβάσει κομμάτια από μυθιστορήματα του Κόντογλου.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Παλίρροια. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα προβλημάτων γυναίκας και παιδιού. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί τσάι, ενώ ομιλητής θα είναι ο κ. Χαρμαντάς, σχολικός σύμβουλος και βασικό θέμα της ομιλίας θα είναι «Κακοποίηση του παιδιού, ένα βουβό έγκλημα». Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου, όπου θα βγουν στους δρόμους της Χαλκίδας να πουν τα παραδοσιακά κάλαντα μαζί με όργανα με την καθοδήγηση του κ. Λευτέρη Πνευματικού, ο οποίος είναι δάσκαλος της παραδοσιακής χορωδίας.

Τέλος, η επόμενη εκδήλωση θα είναι στις 15 Ιανουαρίου του 2023 όπου θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας. Και φυσικά οι εκδηλώσεις δε σταματάνε εδώ. Αφού στα σχέδια του Διοικητικού Συμβουλίου, υπάρχουν πολλές ακόμα δράσεις μέσα στο 2023.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η διακόσμηση της εισόδου έγινε από την κα Άννα Πανουργιά, εκπρόσωπο του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών.

ble1

 ble2

ble3

ble4

ble7

ble8

ble9

ble10

ble11

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 10:44

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr