bannernew6

Τελευταία Νέα

«Πολύ κακό για το τίποτα…»- Η ψήφος Καρτελιά περιττή για τον ορισμό δικηγόρων στην πολύκροτη δίκη Θωμά

Οι μάσκες πέφτουν πολλές φορές και όπως λέει λαός καμιά φορά στην προσπάθεια σου να «σκάψεις το λάκκο» του άλλου, μπορεί να πέσεις ο ίδιος μέσα. Δανείζομαι αυτή τη φορά ένα τίτλο από μία κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Πολύ κακό για το τίποτα…» που εκδόθηκε το 1600 και παρουσιάστηκε επι σκηνής τη χρονιά 1958-1959.

Παρακολουθώντας τα όσα καταγγέλλει περί «εκβιασμού», 5 μήνες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού, Κώστας Καρτελιάς με αφορμή την ψηφοφορία για τον ορισμό δικηγόρων, από πλευράς δήμου για την πολύκροτη «δίκη Θωμά», έρχονται στο μυαλό μου μία σειρά από καταστάσεις που κρίνω ότι θα πρέπει να είναι σε γνώση όλων εκείνων που ψάχνουν να βρουν τι έγινε και ο κ. Καρτελιάς «θυμήθηκε» ότι κάποτε «εκβιάστηκε» και δεν υπέκυψε, δεν έδωσε δηλαδή, ψήφο.

O τέως δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, για την ιστορία, τέως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, σήμερα δεν είναι ούτε καν δημοτικός σύμβουλος μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης να τον πάψει από τα καθήκοντά του, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 16 Φεβρουαρίου μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά που προέκυψαν μετά τον έλεγχο των ορκωτών στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου κατά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Μπουραντά το 2014.

Η δίκη είναι ορισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου που λόγω του lock down θα αναβληθεί για δεύτερη φορά (θα γίνει και νέα ανάρτηση για το θέμα).

Πριν από λίγες μέρες, όπως προανέφερα, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστα Καρτελιά στις οποίες κάνει λόγο για εκβιασμό από πλευράς συνεργάτη του δημάρχου μέσω μηνύματος στο κινητό του, με το οποίο μήνυμα, εμπλέκεται και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου και Πρόεδρος της Επιτροπής COVID 19, του δήμου, Γιώργος Ζέρβας.

Άνευ σημασίας η ψήφος Καρτελιά στη συνεδρίαση για τον ορισμό δικηγόρων στη δίκη Θωμά

Μπαίνοντας στην ουσία του θέματος, θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω στις 16 Οκτωβρίου 2020. Όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης ή μέσω live streaming αφού μεταδίδεται στη σελίδα του δήμου, κατάλαβαν ότι καμία ουσία και σημασία δεν είχε η ψήφος του κ. Καρτελιά να προσμετρηθεί στις «συν» προκειμένου να οριστούν οι δικηγόροι, από πλευράς του δήμου, ως όφειλε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την κα Μπάτσα, καταψήφισε όπως και η κα Θαλασσινού με τον κ. Γλυκό. Η παράταξη του κ. Κέκη επίσης. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη συνεδρίαση όπου η κα Μπάτσα παραβαίνοντας τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκε για το θέμα.

Μάλιστα αν και γνώριζε ότι απαγορεύεται να ψηφίσει θέμα το οποίο έχει να κάνει με συγγενικό της πρόσωπο, επέμενε να προσμετρηθεί η ψήφος της, σηκώνοντας το χέρι της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και «αγνοώντας» επιδεικτικά τα λεγόμενα του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα, ο οποίος της επεσήμανε αρκετές φορές, ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που έκανε, η κα Μπατσα, το έκανε στα πλαίσια μιας κατά τα άλλα δημοκρατικής διαδικασίας. Δηλαδή, να μη σέβεται κάποιος ούτε τον κανονισμό αλλά ούτε και εκείνον που καλείται να φέρει εις πέρας αυτή τη διαδικασία.

Στην αίθουσα, εκείνο το απόγευμα, με τη συνεδρίαση να ξεκινά στις 5:00 μ.μ, ήταν όλοι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης πλην του κ. Αναγνώστου ο οποίος ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι λόγω προσωπικού κολλήματος δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Η παράταξη του κ. Κέκη μπορεί να απείχε από τη συζήτηση του θέματος, με τον ίδιο να βρίσκεται στην αίθουσα, ενώ ο κ. Καρτελιάς έκοβε βόλτες έξω από την αίθουσα έχοντας κάνει γνωστό ότι δεν θέλει να συμμετέχει στην ψηφοφορία για τους δικηγόρους.

Αναρωτιούνται βέβαια όλοι εκείνοι, αν ένας σύμβουλος που συνεχώς «κόπτεται» για τα συμφέροντα των δημοτών, σε μία υπόθεση τόσο σημαντική, με τον τέως δήμαρχο να κατηγορείται για κακουργήματα και να παραπέμπεται σε δίκη για θέματα οικονομικά που αφορούν το δήμο, είχε λάβει γνώση του κατηγορητηρίου. Αν ήξερε δηλαδή τι ακριβώς αφορά το θέμα. Δεν τον ενδιαφέρει η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών; Για ποιο λόγο ορίζονταν οι δικηγόροι; Γιατί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι πρόκειται για κόντρα Μπουραντά-Θωμά.

Την ώρα της ψηφοφορίας, ήταν στην αίθουσα περισσότεροι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσμετρώντας και την κα Μπάτσα. Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι δεν ψηφίζει η κα Μπάτσα, λόγω συγγένειας με τον κ. Θωμά. Οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης μετα από αυτό, ίσοι στον αριθμό! Και έτσι με τη «διπλή» ψήφο του Προέδρου, του κ. Ζέρβα, υπερψηφίστηκε το θέμα για την αμοιβή των δικηγόρων που όρισε ο δήμος για τη δίκη του κ. Θωμά.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ψήφος του κ. Καρτελιά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν απαραίτητη για να ψηφιστεί το θέμα. Ίσως ο κ. Καρτελιάς να μην γνώριζε τον κανονισμό και στο τέλος μόνο να κατάλαβε ότι δεν κρέμεται η δημοτική αρχή από τις αποφάσεις του κάθε φορά που γίνεται ψηφοφορία.

Ω της έκπληξης όμως και αφού έπεσε θύμα εκβιασμού όπως καταγγέλλει μετά από 5 μήνες ο κ. Καρτελιάς, «τυχόν εκβιασμό» τότε, από το συνεργάτη του και τον Πρόεδρο, δεν κατηγγειλε πουθενά ούτε στο δήμαρχο, ως όφειλε ούτε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!

Αλήθεια, γιατί δεν το έκανε; Μήπως είχε επισκεφθεί ο ίδιος το δήμο και είχε ζητήσει «ανταλλάγματα» για να συμμετέχει στην ψηφοφορία το ίδιο πρωί; Και δεν έχουν σχέση με το Μετζικώφ…Κάτι που γνώριζε και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, και δημοτικοί σύμβουλοι και έμαθε και ο δήμαρχος, στη συνέχεια. Αληθεύει κ. Καρτελιά; Γιατί κι εμείς το γνωρίζαμε όπως και άλλοι που έχουν σχέση με το χώρο μας.

Και μάλιστα το καταδίκαζαν όλοι, τότε. Σας το μετέφεραν μάλιστα και το παραδεχτήκατε κιόλας, τότε… Το ίδιο απόγευμα στη συνεδρίαση ήμασταν απόμακροι σε σας, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσατε να φτάσετε μέχρι εκείνου του σημείου. Αν προκληθώ, επειδή γνωρίζω, όπως γνωρίζουν και άλλοι, θα το αποκαλύψω...

Όπως και το γεγονός, ότι «γλιτώσατε» τα χειρότερα, όχι από θέμα που αφορά το δήμο, αλλά από κάτι πολύ πιο σημαντικό για μένα. Και τη γλιτώσατε από μένα το καλοκαίρι, όταν μου καταγγέλθηκε παρουσία και άλλης γυναίκας, κάτι που επίσης αν αναφερθώ θα έρθουν τα πάνω κάτω κ. Καρτελιά. Και όμως, απέτρεψα να σας καταγγείλει τότε το πρόσωπο αυτό, παρουσία νομικού, μάλιστα!

Γιατί οι καταγγελίες περί εκβιασμού μετά από 5 μήνες; Τι πραγματικά έχει ενοχλήσει τον κ. Καρτελιά;

Ο κ. Καρτελιάς έρχεται 5 μήνες μετά, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δίνει στη δημοσιότητα προσωπικά μηνύματα που αφορούν συνομιλία με άλλον μέσω κινητού τηλεφώνου, τον οποίο όμως για τους δικούς του λόγους δεν έχει καταγγείλει στις αρχές για εκβιασμό, όταν έλαβε χώρα η πράξη και πλέκει σήμερα στους αναγνώστες, το εγκώμιο του θύματος…

Για να ξετυλίξουμε λίγο τώρα το κουβάρι και να καταλάβει και ο κόσμος ότι η υπόθεση αυτή έχει παρασκήνιο. Και η κόντρα ή η μορφή άσκησης πίεσης από πλευράς του κ. Καρτελιά προς τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, ξεκινά μετά την τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου στην Κύμη, τον προηγούμενο Οκτώβριο, όπου ο κ. Μετζικώφ παρουσίασε προσχέδια για την Οικία Παπανικολάου. Αναφερόμενος στο κόστος των εργασιών, το ποσό ξεπερνούσε τις 60.000€.

Εδώ τέθηκε για πολλοστή φορά θέμα από τους παριστάμενους, μέλη του Δ.Σ πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση στον κ. Μετζικωφ και θα πρέπει να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Κάπου εκεί αρχίζει και δυσανασχετεί ο κ. Καρτελιάς επιδιώκοντας, να βρεθεί ο τρόπος να περάσει η πρόταση. Πραγματικά, κανένας δεν έφερε αντίρρησή για την πρόταση και πώς η παρουσία του κ. Μετζικώφ ήταν σημαντική για όλο αυτό, όπως και το γεγονός ότι κόπιασε να κάνει τις προτάσεις του. Όπως και κανένας δεν εξαίρεσε τον κ. Μετζικώφ από έναν ανοιχτό διαγωνισμό για τον οποίο επίσης κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι δε θα συμμετέχουν και άλλοι. Και μέχρι εδώ καλώς…

Τα πράγματα και η συμπεριφορά του κ. Καρτελιά αλλάζουν μέσα σε μία μέρα! Η παρουσία μιας ακόμα ενδιαφερόμενης μουσειολόγου να καταθέσει πρόταση για την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη, η φωτογράφιση του Αντιδήμαρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, του μέλους του Δ.Σ Ρούλας Κεχρή και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ του Ινστιτούτου Γιώργου Ζέρβα φαίνεται πως ενόχλησε πολύ περισσότερο τον κ. Καρτελιά ο οποίος διαπιστώνει πλέον ότι δεν είναι μόνο η πρόταση του κ. Μετζικώφ με τον οποίο είχαν φωτογραφηθεί όλοι όταν ήρθε το καλοκαίρι στην Κύμη, χωρίς αυτό να το σχολιάσει ο κ. Καρτελιάς τότε, αλλά συμμετέχουν και άλλοι σε αυτό το εγχείρημα.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε εδώ είναι ότι μία μέρα πριν επισκεφθεί την Κύμη η μουσειολόγος, σύμφωνα με μαρτυρία τρίτου προσώπου που το εκμυστηρεύτηκε στον εκεί αντιδήμαρχο, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε από την ίδια την κα Μπάτσα για την προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη. Ειδικότερα, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε ότι η κ. Μπάτσα αν και μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου, είχε «μπλοκάρει» με προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη την έγκριση του προϋπολογισμού του Ινστιτούτου καθώς προσπάθησε όπως ειπώθηκε να «προστατέψει» το υπόλοιπο συμβούλιο.

Όταν την ίδια ώρα ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ζέρβας και τα μέλη του Δ.Σ σε γνώση του δημάρχου έψαχναν να βρουν γιατί καθυστερεί να έρθει ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός που θα τους λύσει τα χέρια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανοίγματος της Οικίας Παπανικολάου.

Σε ερώτηση μου σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καρτελιάς στον EVRIPOS 90FM τις επόμενες μέρες, ο ίδιος δήλωνε ότι κάτι τέτοιο δεν το γνώριζε. Όπως επίσης δήλωνε ευθαρσώς σε όσους τον άκουγαν ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά. Απάντηση του σε ερώτηση μου σχετικά με την απευθείας ανάθεση, στον κ. Μετζικώφ. (η συνέντευξη σε νέα ανάρτηση)

Και μετά από όλα αυτά, ο κ. Καρτελιάς με μία σειρά από αναρτήσεις στο fb προκαλεί κάνοντας πρόσκληση στον κ. Θεοδώρου για να πάρουν το θέμα της Οικίας Παπανικολάου πάνω τους αγνοώντας τα μέλη του Δ.Σ. Δεν διστάζει μάλιστα να «στήσει στον τοίχο» τους άμεσα εμπλεκόμενους, ότι δήθεν δεν τον αφήνουν να προσφέρει στον τόπο του και φτάνει και στο σημείο, ως εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου να προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές για να φέρει πρόταση μομφής στο Δ.Σ στο πρόσωπο του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα.

Είναι προσωπική υπόθεση του δημάρχου ποιους θα ορίσει συνεργάτες του. Πρώτη φορά βλέπω συνεργάτη να στρέφεται με τόσο μένος μόνο κατά των συμβούλων της συμπολίτευσης και κουβέντα για τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου και τις καθυστερήσεις λόγω προσφυγών.

Ο ίδιος βέβαια, «τίμησε» τον Δήμαρχο όλες αυτές τις μέρες «στολίζοντας» συνεργάτες, δημοτική αρχή στην οποία είναι εντεταλμένος σύμβουλος, δηλαδή έχει συμβουλευτικό ρόλο και όχι αρχηγικό όπως αυθαίρετα ανέλαβε στο Ινστιτούτου, αντιδημάρχους με τους οποίους συνεργάζεται, υποτίθεται για να προσφέρει στον τόπο του. Και χωρίς να έχει υποβάλλει καν την παραίτηση του, αφού όλα αυτά που γίνονταν, κατά δήλωσή του, τον έθιγαν ως άνθρωπο που θέλει να προσφέρει στον τόπο του και που κάποιοι εμπόδιζαν το έργο του και που ο ίδιος δε συμφωνεί τελοσπαντων με τέτοιες πρακτικές.

Ενώ η μπάλα παίρνει και μέλη του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου τους οποίους χωρίς ίχνος σεβασμού στο πρόσωπο τους, εκμεταλλευόμενος την απουσία τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αναφέρθηκε στην κα Κεχρή, στην τελευταία συνεδρίαση, αφήνοντας υπονοούμενα για πρακτικές και τακτικές, της οποίας πράγματι πάγια τακτική ήταν η επιμονή της στη διαφάνεια της ανάθεσης του έργου μέσω δημόσιων ανοιχτών διαγωνισμών.

Και συνεχίζει, καταγγέλλοντας χωρίς ίχνος «πολιτικής αιδούς», ως αυτοδιοικητικός , τον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Ζέρβα, που του δίνει το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να αναφερθεί σε διάφορα θέματα, που δεν άπτονται συζήτησης του συγκεκριμένου συμβουλίου, και που όταν εκείνος τον διακόπτει, γιατί πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση , τον καταγγέλλει για «φασιστική» συμπεριφορά.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, που γιορτάζουν οι ερωτευμένοι θα κρατήσω την κατάθεση ψυχής που έκανε ο κ. Καρτελιάς στο fb για το πώς βλέπει τον έρωτα και τη γυναίκα εκείνος…

Γιατί μέχρι τώρα στον έρωτα ξέραμε ότι χωράνε δύο και ότι ο ένας κάνει το παν για να έχει τον άλλον. Τώρα μάθαμε ότι μπορεί κάποιο «αρσενικό» να μοιράζεται τον έρωτα του, με τους φίλους του! Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, τι θέλει να πει ο ποιητής... Μήπως κ. Καρτελιά, μπερδέψατε τον έρωτα, με τις πολιτικές συγκεντρώσεις; Λέω εγώ τώρα επηρεασμένη από την πρόσφατη ανάρτησή σας στα social media!

Κλείνοντας και για όσους ενδιαφέρονται για το τέλος του έργου …του Σαίξπηρ, η πλεκτάνη που σχεδίαζε ο Δον Τζον με το βοηθό του, γίνεται αντιληπτή από τοπικό φρουρό και έτσι αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ωστόσο, η τιμωρία του θα πραγματοποιηθεί μια άλλη μέρα, για να χαρούν ανεμπόδιστα οι πρωταγωνιστές την ευτυχία τους…

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:30

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr