bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Νίκος Αίσωπος για το LOCK DOWN: «Υπάρχει μεγάλο άγχος από τους συναδέλφους μας πως θα κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας…»

Την αναγκαιότητα να ληφθούν σοβαρά υπόψιν στους Κυβερνώντες οι προτάσεις και του Εμπορικού Συλλόγου της Χαλκίδας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος σε συνέντευξή του την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, μία μέρα πριν από το lock down στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο άγχος από τους συναδέλφους-μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας πως θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές .

«Υπάρχει αβεβαιότητα και μεγάλο άγχος από τους συναδέλφους πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος και συνέχισε: «Ο χρόνος που θα διαρκέσει το lock down, είναι άγνωστος και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Ήδη χάνουμε το Νοέμβρη. Είχε εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους εισπρακτικούς μήνες, για τη χειμωνιάτικη σεζόν. Τα καταστήματα έχουν εφοδιαστεί εμπορεύματα, έχουν ετοιμαστεί ουσιαστικά για τις γιορτές. Και επομένως, υπάρχει άγχος αν θα μπορέσουμε να πουλήσουμε αυτό το εμπόρευμα και να μη δημιουργηθούνε επιπλέον ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις».

Ο κ. Αίσωπος αναφέρθηκε και τα λουκέτα που έχουν μπει ακόμα και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης μας επισημαίνοντας ότι ενδεικτικό είναι ότι αυτή τη στιγμή στο καλύτερο εμπορικό σημείο της Αβάντων, μέσα στον πεζόδρομο υπάρχουν ανοίκιαστα κτίρια, τα οποία δεν μπορούν να νοικιαστούν.

«Κάποτε σε αυτά τα σημεία γινόταν πολύ εύκολη επινοικίαση. Δηλαδή, είχε βρεθεί ο επόμενος ενοικιαστής, πριν καλά καλά φύγει ο προηγούμενος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα σημεία αυτά ξενοίκιαστα, σχεδόν από το άνοιγμα του προηγούμενου lock down. Είναι ενδεικτικό…»

Ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Χαλκίδας ο κ. Αίσωπος, σαν Δ.Σ έχουν κάνει κάποιες κινήσεις με έγγραφα προς τους αρμόδιους προτείνοντας τους ακόμα και όλα αυτά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ανάσα πνοής για την τοπική οικονομία και όχι μόνο. Αναφορικά με αυτά ο κ. Αίσωπος δήλωσε:

«Θεωρούμε δεδομένο ότι άμα δε στηριχτεί γενναιόδωρα μάλιστα, η επιχειρηματικότητα, αυτή τη δεδομένη στιγμή, θα είναι χιλιάδες τα καταστήματα που θα κλείσουν και θα είναι χιλιάδες δυστυχώς, και ο κόσμος που θα μείνει άνεργος. Επομένως, εμείς έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις οι οποίες ουσιαστικά είναι ρύθμιση των οφειλών που θα δημιουργηθούν και αυτές που υπάρχουν λόγο κορονωϊού.

Μιλάμε για 24 δόσεις όλων των υποχρεώσεων. Θεωρούμε ότι πρέπει να κατευθυνθούν τα χρήματα της επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας, στις ήδη υπάρχουσες θέσεις, να στηριχτούν οι επιχειρήσεις επομένως ως προς το εργασιακό κόστος.

Ζητάμε μηδενισμό των ενοικίων για το χρονικό διάστημα το οποίο θα είμαστε δια νόμου κλειστοί. Συν μείωση 40% για τους επόμενους 6 μήνες. Φυσικά αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται και με μία απαλλαγή φορολογικά για τους ιδιοκτήτες. Υπάρχουν πολλές προτάσεις. Πρέπει να εφαρμοστούν όσο το δυνατό για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χακλκίδας, επεσήμανε σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας ότι τα καταστήματα λιανικής ήταν υπόδειγμα ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους. Και ως προς τους υγειονομικούς κανόνες που είχαν επιβληθεί.

«Εγώ δε θυμάμαι ούτε μία φορά να εξυπηρετήθηκε άνθρωπος χωρίς μάσκα. Το προσωπικό σε όσα μαγαζιά και αν επισκέφθηκα ήταν πάντα με μάσκα. Αλλά δυστυχώς, την πληρώνουμε κι εμείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αίσωπος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 21:11

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr