bannernew6

Τελευταία Νέα

Νίκος Αίσωπος: «Είμαστε προ του οριστικού θανάτου των επιχειρήσεων μας»

Οι εμπόριο και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά και την παράταση του lock down και αυτή την εβδομάδα στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Για «εργαλειοποίηση» της πανδημίας και βίαιη αναδιάρθρωση του κλάδου υπερ των ισχυρών επικρίνει η ΕΣΣΕ την Κυβέρνηση μετά την παράταση του lock down στα καταστήματα.

Για την τραγικότητα της κατάστασης μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ90 FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος, την ίδια μέρα που ξεκινούσαν θεωρητικά οι εκπτώσεις. Εκεί όπου είχαν εναποθέσει τις ελπίδες ανάκτησης έστω και μικρού μέρους του εξανεμισμένου τζίρου.

«Ήταν η σημαντικότερη από τις σεζόν που έχουμε χάσει και του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου διότι μετά τις χειμερινές εκπτώσεις δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, ώστε να πουλήσουμε έστω και σε τιμές κόστους τα χειμερινά μας εμπορεύματα» είπε ο Πρόεδρος και συνέχισε:

«Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα φέρει μια αλυσιδωτή αντίδραση ένα φαινόμενο ντόμινο. Απούλητα εμπορεύματα σημαίνει απλήρωτοι προμηθευτές. Απλήρωτοι προμηθευτές σημαίνει δυσκολία να φέρουμε τα ρούχα της επόμενης σεζόν. Ρούχα παπούτσια και αξεσουάρ. Είναι οι τρείς κλάδοι του εμπορίου που είναι καθαρά εποχικοί και είναι εντελώς διαφορετικό το αντικείμενο σαν προϊόν, το καλοκαίρι από το χειμώνα».

Σε ότι αφορά την προσδοκία που είχε καλλιεργηθεί για λειτουργία τουλάχιστον με τη μορφή του click away, ο κ. Αίσωπος επισημαίνει ότι είναι ημίμετρο.

« Αν θεωρήσουμε από το μηδέν κάτι κάναμε, σίγουρα υπάρχει μία αύξηση του τζίρου. Εγώ διαφωνώ κάθετα με την ορολογία ακορντεόν. Αυτό το άνοιγμα- κλείσιμο. Άμα χρησιμοποιούσαμε τον όρο ακορντεόν θα σήμαινε ένα κανονικό άνοιγμα και μετά πάλι κλείσιμο. Από τη στιγμή όμως που χρησιμοποιούμε το ημίμετρο του “Click away” , θεωρώ ότι είμαστε κλειστά. Tο ίδιο λέει και το υπουργείο.

Επομένως, εγώ θεωρώ ένα διαρκές κλείσιμο από το Νοέμβριο. Άρα, η μέθοδος “click away” βοήθησε κάποια συγκεκριμένα μαγαζιά. Σε καμία περίπτωση όμως δεν βοήθησε το σύνολο της αγοράς. Ούτε και τους στόχους που είχε το κάθε κατάστημα ώστε να παραστεί βιώσιμο.

Από κει και πέρα θεωρώ παράλογο να αρχίσουμε πάλι την συζήτηση για να μπούμε πάλι σε “click away”.

Γιατί σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού του κ. Γεωργιάδη το “click away” έγινε για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την διάρκεια των εορτών. Πλέον δεν έχουμε γιορτές. Επομένως, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ξαναέρθει το “click away”. Να πω ότι ο συνωστισμός με το “click away” δεν αποφεύχθηκε γιατί αν κάποιος δεν μπορεί να δοκιμάσει ένα προϊόν, θα αναγκαστεί να πάει να το ξανά αλλάξει. Επομένως, θα ξαναέρθει στην αγορά» δήλωσε ο κ. Αίσωπος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Χαλκίδας, αναφέρθηκε στις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, επισημαίνοντας ότι ευνοήθηκαν πάρα πολύ. Κυρίως, όπως είπε οι μεγάλες πλατφόρμες μιλώντας για πολυεθνικές. Για μεγάλες εταιρείες που έχουν το know -how. Είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης από το ηλεκτρονικό κατάστημα στο φυσικό κατάστημα.

«Τα μαγαζιά πρέπει να ανοίξουν να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που κανένας από τους Υπουργούς δεν έχει θίξει ότι δεν τα τηρήσαμε και να τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία» είπε ο κ. Αίσωπος.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου ο κ. Αίσωπος ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν κινητοποιήσεις. Γιατί οι συμμετέχοντες κινδυνεύουν με πρόστιμα όπως και σύλλογοι που προωθούν τέτοιες ενέργειες.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Επιμελητήριο του Πειραιά, σύμφωνα με τα οποία μία στις 4 επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο. Και αναρωτιέται ποιες θα είναι οι επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

«Είμαστε προ του οριστικού θανάτου των επιχειρήσεων μας» είπε ο κ. Αίσωπος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 01:31

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr