bannernew5

Τελευταία Νέα

Ουσιαστική και αποτελεσματική η συμβολή του γιατρού και στο Ινστιτούτο Παπανικολάου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας είναι γνωστό ότι είναι μέσα σε όλα σε ότι αφορά το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Καθόλου τυχαίο, η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, ο οποίος του έχει δώσει σημαντικές αρμοδιότητες με το γιατρό μέχρι στιγμής τουλάχιστον να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Πρόεδρος της Επιτροπής covid 19 στο δήμο ο γιατρός Γιώργος Ζέρβας, δίνει δυναμικό παρών και συντονίζει σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια τη διεξαγωγή rapid tests σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Την ίδια ώρα, καλύπτει τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Πυργίου και Αγίου Γεωργίου και είναι πάντα στο πλευρό όσων ζητήσουν τη βοήθεια του, ενώ καλύπτει και εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα υγείας καλείται να φέρει εις πέρας την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου, στο Δ.Σ του οποίου είναι Αντιπρόεδρος. Τιμητική θέση, επίσης από το Δήμαρχο αλλά και από τα μέλη του Δ.Σ που στο πρόσωπο του γιατρού βλέπουν τον άνθρωπο ο οποίος πασχίζει να πάρει «σάρκα και οστά» όλο αυτό που σχεδιάζουν εδώ και καιρό, στη μνήμη και προς τιμήν του ευεργέτη Κουμιώτη γιατρού.

Να σημειωθεί, ότι ο Αντιπρόεδρος είναι αυτός που επικοινωνεί και συμμετέχει στις ενέργειες που προωθεί και το Επιστημονικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους επιστήμονες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο Ινστιτούτο. Ήδη οι πρώτες προτάσεις έχουν κατατεθεί από γιατρούς και μόλις το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία είναι έτοιμες να υλοποιηθούν. Πολύ δε μάλλον τώρα που ολοκληρωθήκαν οι διαδικασίες έγκρισης του προϋπολογισμού.

Και μπορεί η πανδημία να στέκεται εμπόδιο σε μια σειρά από δράσεις που δρομολογούνται, την ίδια ώρα ο κ. Ζέρβας πάντα σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Έργων Νίκο Μπαράκο και Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου έχουν ετοιμάσει προτάσεις για χρηματοδότηση που αφορούν εκτός από το ψηφιακό μουσείο και δια δραστικές άλλου τύπου εργασίες που θα κάνουν την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη, πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, όλων των ηλικιών.

Ο κ. Ζέρβας όμως δε σταματά εδώ. Έχει έρθει μαζί με τον γιατρό κ. Χατζηγιαννάκη, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου σε επαφή με φορείς και συλλόγους οι οποίοι θα συνεισφέρουν με τη σειρά τους σε όλο αυτό το δυνατό που γίνεται με αφετηρία την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη. Με χρηματοδότηση από το δήμο θα γίνουν εργασίες συντήρησης της οικίας του ευεργέτη γιατρού, όπως έχει εισηγηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ενώ μουσειολόγοι από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιοποίηση της Οικίας με τις παρεμβάσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να είναι σύντομα επισκέψιμο.

Οι όποιες παρεμβάσεις στην οικία, σε συνάρτηση με το υλικό που συγκεντρώνεται ήδη για να χρησιμοποιηθεί από τον επισκέπτη συνθέτουν το παζλ μιας ολοκληρωμένης δουλειάς η οποία μπορεί να έχει δρόμο μπροστά της ακόμα, αλλά το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει με συνοδοιπόρους όχι μόνο τους ανθρώπους του Δ.Σ ή του Επιστημονικού Συμβουλίου, αλλά τους Κουμιώτες και τον κόσμο από όλο τον κόσμο που έχει αντιληφθεί ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει η οικία Παπανικολάου με ότι αυτό συνεπάγεται…

Και σε όλο αυτό και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ζέρβας έχει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο καθώς είναι εκείνος που μπορεί και τα τρέχει όλα! Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σχετική αναλυτική ενημέρωση στο Δ.Σ του Ινστιτούτου στην επόμενη συνεδρίαση.

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr