100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

O Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Θέατρο «Φρύνιχος» στους Δελφούς- Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στήριξε ηθικά και υλικά την έναρξη των Ημερών Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στήριξε ηθικά και υλικά την έναρξη των Ημερών Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΗΔΠΚ) κι έτσι την Παρασκευή 12/6 ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην είσοδο του Θεάτρου «Φρύνιχος» στους Δελφούς και μαζί παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση «Ευρυπίδης Μαινόμενος» του Χρ. Χριστοφή. Οι εκδηλώσεις των ΗΔΠΚ πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές της Περιφέρειας, αυτοδιοικητικοί και κάτοικοι της περιοχής ενώ αεικίνητοι στις επαφές τους ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η Ρούλα Κεχρή, Σύμβουλος του Περιφερειάρχη, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και εκτίμηση όλων με τον αθόρυβο και επιτυχημένο τρόπο που διαχειρίζεται τα Ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος της Περιφέρειας.

Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους αξίζουν στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στις κυρίες Λίνα Νικολοπούλου (Διευθύνουσα Σύμβουλος, Mindview Strategy & Research) και Νταίζη Παπαθανασοπούλου (Κοινωνιολόγος, Επιστημονική Σύμβουλος City & Region Planning) όπως επίσης στον Δρ. Παναγιώτη Δούρο (Διδάσκων ΠΑ.Δ.Α.) και στον κ. Φώτη Παπαθανασίου (Διευθυντής Ιδρύματος Θεοχαράκη).

Στο πλαίσιο του νέου, φιλόδοξου πολιτιστικού θεσμού ΗΔΠΚ και με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή Άγγελου Σικελιανού, πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός». Οι φετινές δράσεις αφιερώνονται στον Άγγελο Σικελιανό και το έργο του ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές, καθώς και η συνεισφορά της στην υλοποίησή τους. Στις παράλληλες δράσεις περιλαμβάνονται εργαστήρια με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 θα διεξαχθούν 11/6-11/7/2021 σε έξι περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά Ξυλόκαστρου, Λευκάδα, Σαλαμίνα, Αίγινα και Αθήνα. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο https://delphicheritage.eu/

periferiarxis proedros dimokratias

spanos fani

staikouras delfoi

kexri

kexri2

parastasi delfoi

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 12:52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr