Τελευταία Νέα

Σπανός –Κελαϊδίτης στην Κύμη: «Αρχές καλοκαιριού θα παραδοθεί ο δρόμος Στόμιο –Πλατάνα» - Παρεμβάσεις και στην παραλία της Πλατάνα – Με καθυστέρηση οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό

Στο εργοτάξιο του μεγαλύτερου έργου υποδομής που εκτελεί αυτή την ώρα στην Εύβοια και δη στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, το δρόμο Στόμιο-Πλατάνα επισκέφθηκαν την περ. Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εύβοιας και τους Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας Βαγγέλη Κούκουζα, Παιδείας Κώστα Γαλάνη και Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Βαρδακώστα, και τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας Τάσο Βελισσαρίου. Μαζί τους και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων Π.Ε. Εύβοιας Μανώλης Κηλίφης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Σε ότι αφορά το εργοτάξιο Στόμιο-Πλατάνα από πλευράς Περιφέρειας έμειναν όλοι ευχαριστημένοι από την πορεία των έργων εκεί και όπως επεσήμαναν και οι αρμόδιοι για το έργο, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, όπως κατολισθητικά φαινόμενα, ο δρόμος αρχές της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου, θα δοθεί στην κυκλοφορία παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr , μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

 

kimi13

kimi10

kimi1

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης αναφορικά με την πορεία των εργασιών σημείωσε:

«Η επίσκεψη με τον Περιφερειάρχη στην Κύμη, έφερε λίγο ακόμα πιο κοντά στα μάτια μας, αυτό που εδώ και πολλά χρόνια διεκδικούν και προσπαθούμε με κάθε δύναμη να κάνουμε πραγματικότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, την αποπεράτωση του μεγάλου έργου προστασίας και αναβάθμισης του οδικού άξονα Στόμιο-Πλατάνα προϋπολογισμού €15.3 εκ.

Ήδη το πιο δύσκολο και κρίσιμο για την θωράκιση του δρόμου από την πλευρά της θάλασσας έργο, η κατασκευή 650 φρεατοπάσσαλων μέσου βάθους 15 μ. και διαμέτρου 1-1,2 μ. και η κατασκευή 650 μ. κεφαλόδεσμου έχει ολοκληρωθεί.

Πρόσθετα, αρχίζει να παίρνει ήδη μορφή η κατασκευή της πλακοσκεπής lane cover, ενώ έχουν κατασκευασθεί οι μισοί από τους 213 φρεατοπάσσαλους για την αντιστήριξη του πρανούς που προκάλεσε τη μεγάλη ολίσθηση την άνοιξη του 2020.

Οι εντατικοί ρυθμοί εργασιών του εργοταξίου και οι συνεχείς μας προσπάθειες για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι πως το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, αλλά και πως ο δρόμος θα δοθεί με ασφάλεια σε κυκλοφορία την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.»

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την παραλία της Πλατάνας, όπου η Περιφέρεια δίνει αυτή τη στιγμή μία προσωρινή λύση στο θέμα που έχει προκύψει και ταλανίζει χρόνια τώρα την περιοχή, με τη διάβρωση του δρόμου από τη θαλασσα. Αμεση η παρέμαβση της Περιφέρειας για προσωρινή λύση αλλά και για οριστική, καθώς ο Περιφερειάρχης Φάνη Σπανός έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για το μεγάλο ακτομηχανικό έργο προστασίας και αναβάθμισης της Πλατάνας, προϋπολογισμού €7 εκ.

kimi2

kimi4

kimi11

Ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά:

«Παράλληλα, επισκεφθήκαμε την όμορφη μας Πλατάνα όπου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή εκτελέσαμε αναγκαίο έργο προστασίας και αναβάθμισης του οδικού άξονα σε μήκος 100 μ., έργο το οποίο εντός του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί για το υπόλοιπο προβληματικό τμήμα 100 πάλι περίπου μ. , επιτρέποντας όχι μόνο την βελτίωση και θωράκιση του δρόμου, αλλά και την προστασία του οικισμού από τις υποσκαφές της θάλασσας.

Ήδη η πρόταση μας στο Ταμείο Ανάκαμψης για το μεγάλο ακτομηχανικό έργο προστασίας και αναβάθμισης της Πλατάνας προϋπολογισμού €7 εκ. έχει κατατεθεί, περιμένοντας τα καλά νέα για την ένταξη και υλοποίηση του.»

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης. Εκεί όμως τα πράγματα φαίνεται ότι δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε. Να σημειωθεί, ότι το έργο επιβλέπει, είναι δηλαδή φορέας υλοποίησης ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Και η Περιφέρεια έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά:

«Τέλος, επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, όπου παρά την πρόοδο των εργασιών αποκάλυψης του εντυπωσιακού και μοναδικού αυτού κτιρίου, δεν κρύψαμε την αγωνία και την δυσαρέσκεια για τη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αυτού που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία της Κύμης.

Υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κορυφαία μας προτεραιότητα, τη σχολική χρονιά 2023-2024 να ξαναχτυπήσει το κουδούνι του σχολείου και να ξαναγεμίσουν με φωνές παιδιών οι σχολικές του αίθουσες.»

kimi14

kimi6

 

Από το δήμο Κύμης Αλιβερίου έκδηλο το ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την πορεία των σημαντικών αυτών έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή και να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες εκεί, σημείωσαν ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς, ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Δημήτρης Θωμάς συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Αρετή Μπάτσα και Τάσο Βλάχο και η επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινου. Άπαντες συμμετείχαν σε όλη την περιοδεία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού στην περιοχή εκτός από το Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Νίκο Μπαράκο!

kimi15

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 13:18

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr