bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου για την επίσκεψη Κελαϊδίτη στη Δ.Ε Κύμης: «Προχωράει το έργο στο Στόμιο- Επιτακτική ανάγκη να δοθεί τώρα προσωρινή λύση για την Πλατάνα- Τι γίνεται με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης;- Μέχρι το Σεπτέμβρη έτοιμο το σχ

Με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη στη Δ.Ε Κύμης την περ. Παρασκευή 4.3.22, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου μίλησε σχετικά, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στην εκπομπή «τάδε έφη» στο ράδιο EVRIPOS 90FM, την Τρίτη 8 Μαρτίου το πρωί, επισημαίνοντας ότι στην Δ.Ε Κύμης γίνονται μεγάλα έργα που είχε χρόνια να δει η περιοχή. Και ζήτησε από τον κόσμο, να κάνει υπομονή. Όλα βαίνουν καλώς με τις εργασίες στο δρόμο στο Στόμιο. Στην Πλατάνα όπως επισημαίνει θα πρέπει άμεσα να δοθεί εστω και μία προσωρινή λύση μέχρι να βρεθούν τα χρήματα για να γίνει το έργο. Κάνει αναφορά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κύμη και στο «τι μέλλει γενέσθαι», στις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων από την Περιφέρεια μέσα στο Μάιο, την αποκατάσταση των παρακαμπτήριων οδών που οδηγούν στην Κύμη επίσης από την Περιφέρεια επισημαίνοντας ότι άμεσα θα πρέπει να τοποθετηθεί σωστή σήμανση, για να μην μπερδεύονται οι διερχόμενοι οδηγοί.

Πραγματοποιήθηκε μία περιοδεία από τον κ. Κελαϊδίτη, περιφερειακούς συμβούλους και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας πριν από λίγες μέρες, παρουσία και του δημάρχου Κύμης –Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και του Αντιδημάρχου Έργων Νίκου Μπαράκου. Ξεκινήσατε από το παραλιακό μέτωπο, Στόμιο και Πλατάνα, επισκεφθήκατε τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφειμ, πήγατε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης και καταλήξατε στο δημαρχείο όπου έγινε μια συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής και υποβάλλατε κι εσείς μία σειρά αιτημάτων στην Περιφέρεια. Τι εξελίξεις έχουμε;

Ρίχνοντας μία πρώτη ματιά στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, ξεκινήσαμε από το Στόμιο, όπου έγινε μία ενημέρωση για το κομμάτι αυτό του δρόμου που μας ταλανίζει χρόνια. Φαίνεται ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά μετά από πολλά χρόνια. Δείγματα της μέχρι τώρα δουλειάς που γίνεται και μιλάω για τις πάσσαλομπήξεις που γίνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Με το χρονοδιάγραμμα του έργου τι γίνεται; Γιατί έρχεται το Πάσχα και το καλοκαίρι και λόγω του τουρισμού θα υπάρχει αυξημένη κίνηση προς το λιμάνι της Κύμης, δεδομένου ότι τώρα η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριές οδούς. Όπως επίσης ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει σήμανση για την κατατόπιση των οδηγών;

Σίγουρα τα διαστήματα που λέτε θα υπάρξει αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Σήμερα που μιλάμε υπάρχει κάποια έλλειψη στη σήμανση. Το οποίο ανέφεραν και πολλοί επαγγελματίες από την περιοχή, όταν στη συνέχεια συναντηθήκαμε στο δημαρχείο για να κάνουμε περεταίρω κουβέντα για την στήριξη των καταστημάτων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο. Κάτι που πρέπει να το δουν και πιο πάνω από την Περιφέρεια.

Οι επαγγελματίες ανέφεραν ότι η έλλειψη σήμανσης σε κάποια σημεία μπερδεύει τους διερχόμενους οδηγούς και κάτι που το κατέγραψε και ο κ. Κελαϊδίτης και ο κ. Κηλίφης, καθώς επίσης και τις διορθώσεις μέσω των χαρτών της Google.

Κάναμε τη συνάντηση, το έργο εξελίσσεται σε πολύ καλό βαθμό. Ένα χρονοδιάγραμμα, αποπεράτωσης του έργου από 24έως 30 μήνες με χρηματοδότηση 15,3 εκ από την Περιφέρεια. Μιλάμε για περίπου 900 πασσαλομπήξεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο σε ακτίνα περίπου 1,5χλμ. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που στο περισσότερο κομμάτι θα είναι κλειστού τύπου, για την προστασία των διερχόμενων οχημάτων και να μην υπάρξουν προβλήματα που μας ταλάνιζαν αυτό τον καιρό και έκλεινε ο δρόμος για κάποιους μήνες.

Μας ενημέρωσαν ότι από 1η Ιουλίου, μέχρι το Σεπτέμβρη, ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία με κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τη θερινή περίοδο. Και έγινε η ενημέρωση από τους αρμοδίους των υπηρεσιών.

Στη συνέχεια επισκεφθήκατε την Πλατάνα. Το κομμάτι του δρόμου που έχει πέσει και ο κίνδυνος που ελλοχεύει να φύγει όλος ο οικισμός, λόγω της σαθρότητας του εδάφους από την πλευρά της θάλασσας. Εκεί τι εξελίξεις υπάρχουν;

Υπήρξαν κάποιες δεσμεύσεις από την Περιφέρεια. Εκεί διεκδικεί ο Περιφερειάρχης μέσω του ταμειου ανάκαμψης τη χρηματοδότηση που είναι στα 6,7 εκ. ευρώ. Για όλο το παραλιακό μέτωπο αλλά και την κατασκευή αμμοπαγίδων.

Να πούμε ότι αυτό είναι ένα έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης του οικισμού, εκεί. Υπήρχε θέμα και με τις ιδιοκτησίες αναφορικά με τη χάραξη του αιγιαλού. Λύθηκε αυτό το θέμα;

Έχουν λυθεί και επιπλέον, από το 2019 το Γενάρη έχει χάραξη αιγιαλού. Δε θα μπορούσαν διαφορετικά να γίνουν μελέτες για το έργο. Υπήρξε μία δέσμευση από πλευράς Περιφέρειας, μίας πρόχειρης λύσης, που αφορά στη συντήρηση του ήδη υπάρχοντος δρόμου. Γιατί πραγματικά ο δρόμος είναι σε κακό χάλι και είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί μία προσωρινή λύση και ταυτόχρονα να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική λύση του προβλήματος.

Ειλικρινά, αυτή η εικόνα δεν μας τιμά καθόλου. Ούτε εκείνους που πέρασαν από θέσεις που θα μπορούσαν να είχαν δώσει χρόνια λύση στο θέμα αυτό. Σημασία τώρα έχει ότι η Πλατάνα έχει αιγιαλό, έχει μελέτη και αναζητούμε χρηματοδότηση για να γίνει το έργο. Από τη στιγμή που βρέθηκαν τα 15 εκ. για το Στόμιο, νομίζω ότι ο Περιφερειάρχης θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

Παρόλα αυτά, όπως δεσμεύτηκαν από την Περιφέρεια, θα γίνει μια παρέμβαση πρόχειρη προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο σημείο αυτό να πω για το μεγάλο έργο. Παρόλο που αυτό το έργο ήταν να γίνει σε 3 φάσεις. Αρχικά υπήρχαν τα 8εκ. Αν θυμάστε καλά ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στα Κριεζά στη συνεδρίαση τα έξτρα χρήματα που εξασφαλίστηκαν για να ολοκληρωθεί το έργο. Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν.

Μετά το παραλιακό μέτωπο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου, τον οποίο γνωρίζετε ότι εκτιμώ. Κύριο θέμα της συζήτησης η τύχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης και όχι τόσο τι μέλλει γενέσθαι με το Μυλωνοπούλειο και τις εργασίες, καθώς το δεύτερο είναι θέμα που αφορά Περιφέρεια και Τοπική Εκκλησία και εκεί ήταν να στεγαστεί, αλλά επέβλεπε τις εργασίες και ο δήμος. Ο Σεβασμιώτατος εστίασε απευθυνόμενος στον κ. Κελαϊδίτη για το αν η Κύμη έχει χάσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί πρόσφατα ένα άλλο στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, χωρίς να πάρει απάντηση. Σωστά;

Ο Σεβασμιώτατος όντως επικεντρώθηκε σε αυτό που λέτε. Όμως αυτό το θέμα μας καίει όλους εδώ. Δεν υπάρχει άνθρωπος από την περιοχή που να μην το θέλει. Οτιδήποτε αναρτήσεις υπάρχουν και οποιαδήποτε καυστικά σχόλια μας αφήνουν αδιάφορους. Εμείς εδώ κα Ντίνη δεν είμαστε για να περνάμε την ώρα μας ούτε για να πίνουμε τον καφέ μας. Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα με οποιονδήποτε τρόπο. Και θα ήταν άδικο να μας χρεώσουν ότι δε μας ενδιαφέρει. Όπως ο δρόμος, το σχολείο, το γήπεδο, έτσι και το Μυλωνοπούλειο. Θεωρώ δηλαδή, ότι είναι άδικο κάθε είδους κακόβουλο σχόλιο.

Όμως, η ουσία αυτή τη στιγμή της κουβέντας που έγινε με το Σεβασμιώτατο και το ερώτημα που τέθηκε είναι όντως αυτό που είπατε. Όχι τόσο για το κτιριακό, το οποίο είναι ένα κομμάτι που πρέπει να ξεκολλήσει. Και το έγγραφο με το οποίο ζητάει να απαντηθεί πλέον γιατί έχει στείλει στην Περιφέρεια ένα πολύ σκληρό έγγραφο, και θα πω και με το δίκιο του, με το οποίο ζητά επίσημα να μάθει αν είχαν εγκριθεί τότε, επι Υπουργού Παιδείας Αρσένη, πέντε Περιβαλλοντικά Κέντρα. Και ζητάει ο Σεβασμιώτος να μάθει αν μετά και τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Μεσσάπια, χάνουμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κύμη ή προστέθηκε ακόμα ένα. Ο Σεβασμιώτατος περιμένει την απάντηση αυτή. Και είπε ότι θα το φτάσει το θέμα και πάρα πάνω. Δεν απαντήθηκε αυτό του το ερώτημα. `Ίσως δεν το γνώριζε και ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ίσως στενοχωρήθηκε ο Σεβασμιώτος μετά και τις ενέργειες που έχει κάνει, χωρίς να παίρνει απάντηση, μετά από καιρό και από την άλλη, όπως φαίνεται πήγε απροετοίμαστος στον Σεβασμιώτατο ο Αντιπεριφερειάρχης. Δεδομένου ότι γνώριζε εδώ και μήνες το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου και τις απορίες που είχε εκφράσει… Καταλήξατε στο δημαρχείο όπου συζητήσατε και για το 1ο Δημοτικό Σχολείο και τις εργασίες που εξελίσσονται και όχι μόνο. Σωστά;

Μετά το πέρας της συνάντησης με το Σεβασμιώτατο, είχαν στείλει κάποια αιτήματα οι επαγγελματίες της περιοχής, σχετικά με το τι θα γίνει, καθώς πλήττονται αυτή τη στιγμή με το κλείσιμο του δρόμου. Τέθηκαν οι προβληματισμοί. Δεσμεύτηκαν από πλευράς Περιφέρειας σε κάποια από αυτά. Αμέσως μετά, ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο όπου συζητήσαμε για τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο οι οποίες συνεχίζονται χωρίς προβλήματα. Έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η ανακατασκευή του κτιρίου. Έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ότι Σεπτέμβρη –Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Έχετε μία καλή συνεργασία με την Περιφέρεια. Έχει πολλές φορές αναφερθεί και από τον Πρόεδρο της Κοινότητας τον κ. Μαργέλη, σχετικά με το άνοιγμα δρόμων, τον καθαρισμό των ρεμάτων που περνούν μέσα στην Κύμη, από την Περιφέρεια. Έχει γίνει αίτημα γι’ αυτά και από εσάς στον κ. Κελαϊδίτη; Υπάρχει κάποια δέσμευση για όσα προανέφερα;

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι σφιχτά, σε σχέση ειδικά με τα μηχανήματα, με τα ρέματα και με τους αγροτικούς δρόμους. Υπάρχει μία άρνηση. Θα τη χαρακτηρίσω και δικαιολογημένη κάποιες φορές, αλλά κάποιες άλλες όχι. Υπάρχει μία δέσμευση για καθαρισμό ρεμάτων αυτή τη στιγμή, για το Μάιο, θα έπρεπε να είχαν καθαριστεί τα ρέματα από την Περιφέρεια από το 2019, που είχε γίνει μία πολύ καλή δράση, πρέπει να πω. Και πάλι όπως με ενημέρωσε η αρμόδια στην Περιφέρεια, δεν θα καθαριστούν όλα τα ρέματα αλλά εκείνα που υπάρχει μεγαλύτερο θέμα. Όχι σε όλα.

Όπως επίσης έχουμε ζητήσει τη συντήρηση του κεντρικού επαρχιακού δρόμου της Κεντρικής Εύβοιας, να αποκατασταθούν πάρα πολλά τμήματα, μάλλον τα περισσότερα τμήματα επειδή κατηγορούμαστε και γι αυτό, είναι και από την Κονίστρα προς Κύμη, μιας και η διέλευση των οχημάτων λόγω του κλειστού δρόμου, γίνεται από εκεί. Αυτά τα έχουμε ζητήσει πολύ καιρό με έγγραφα. Με την αντιπολίτευση να μας κατηγορεί. Βέβαια, αυτή δεν μπορεί να είναι μέσα στα γραφεία μας ούτε να κοινοποιούμε το κάθε έγγραφο σε όλους.

Θα κάνει τη συντήρηση των δρόμων στο εσωτερικό του δήμου, η Περιφέρεια ή ο Δήμος;

Έχει δεσμευτεί η Περιφέρεια με αφορμή το μεγάλο έργο, με 1,5εκ ευρώ για τη συντήρηση των δρόμων. Μας είπαν ότι μέχρι το καλοκαίρι θα γίνει και αυτό. Θέλω εδώ να επισημάνω ότι υπάρχει πλέον προγραμματισμός, υπάρχει σχεδιασμός γίνονται έργα που έχουν να γίνου δεκαετίες στην Δημοτική Ενότητα της Κύμης. Θέλει υπομονή γιατί για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονταν σχεδιασμό. Δυστυχώς, το τονίζω γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, δε βρήκαμε τίποτα για να συνεχίσουμε. Όλα γίνονται από την αρχή.

Γι΄ αυτό, ζητάω από τον κόσμο υπομονή για να δούμε πολλά και ωραία πράγματα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 15:02

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr