bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ: «Αν δούμε το έργο του δήμου επι 8 χρόνια, είναι μηδενικό»- Ψήφο εμπιστοσύνης στο Γιάννη Πιλάτη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Φοροτεχνικός- Βαγγέλης Αμπελιώτης, το πρώτο ιδρυτικό στέλεχος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την απόφαση του νυν δημάρχου να μην συνεχίσει στο τιμόνι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και την διάδοχη κατάσταση, με ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να κερδίσει τους επικεφαλής άλλων δημοτικών παρατάξεων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Ο κ. Αμπελιώτης σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm, την Παρασκευή 3 Μαρτίου, αφού κάνει μία σύντομη ιστορική αναδρομή στη σύσταση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ το 2014, εξηγεί, με σεβασμό στα πρόσωπα που θέλουν να ηγηθούν της δημοτικής παράταξης, για ποιους λόγους ο νυν δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, δε μπορεί και δεν είναι πρέπον να δώσει δαχτυλίδι σε κάποιον. Και γιατί δε μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία ενός ιδρυτικού μέλους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, του πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου στο Δήμο, του Γιάννη του Πιλάτη, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ηγηθεί της παράταξης.

«Ο αείμνηστος δήμαρχος ο Σιδεράκης μου είπε υπέγραψε πρώτος για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Τα ιδρυτικά μέλη ήμαστε αρχικά 100. Υπογράψαμε με πρώτη υπογραφή τη δική μου. Ξεκίνησε ως ιδέα 7-8 ανθρώπων. Ήμαστε εγώ, ο γιατρός ο Στάθης Χαρίλας, ο Λάμπρου, ο Χαραράς, ο Μπενάκης, ο Μούντριχας. Άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, χωρίς να βάζουμε πολιτική διάσταση σε αυτό το εγχείρημα. Αλλά για το καλό του τόπου. Ιδρύθηκε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Προχώρησε όπως προχώρησε.

Εγώ δεν είχα καμία επιθυμία να είμαι ο δήμαρχος. Αναγκάστηκα εκ των πραγμάτων επειδή φτάσαμε σε μία καμπή που έπρεπε να γίνει ο συνδυασμός και παραιτήθηκε από υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Πιλάτης.

Όπως είχαμε συμφωνήσει ότι αν τα πράγματα δεν έβαιναν καλώς θα αναλάμβανα εγώ για ένα διάστημα. Και μετά, θα επανέρχετο κατά προνομιακή θέση ο κ. Πιλάτης» είπε ο κ. Αμπελιώτης και συνέχισε: «Άρα, ο Γιάννης ο Πιλάτης είναι αυτός που κατά την άποψη μου είναι αυτός πρέπει να συνεχίσει, να είναι αρχηγός της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στις εκλογές. Ο κ. Μπουραντάς και ο κ. Μπαράκος, μετέπειτα ήρθαν στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, ελλείψει άλλου ενδιαφερομένου, και ο κ. Πιλάτης είπε αφού όχι η παράταξη τρίτοι παρεισέφρησαν και ζήτησαν τον κ. Μπουραντά, για τη συνοχή και για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, για δεύτερη φορά έκανε πίσω και μπήκε ο κ. Μπουραντάς.

Τον κ. Μπαράκο είχα προτείνει εγώ, όταν πριν αναλάβω εγώ, είχα προτείνει και είχαμε συναντηθεί στην Ερέτρια και με άλλους να γίνει επικεφαλής της παράταξης, όμως ο κ. Μπαράκος δε θέλησε. Ο κ. Μπαράκος που αρνήθηκε τότε στην πρόταση μας και έρχεται τώρα, και ζητάει να είναι αυτός. Σε καμία περίπτωση η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν είναι κτήμα ούτε του κ. Μπουραντά, ούτε του κ. Μπαράκου. Αυτοί ήρθαν εκ του παραθύρου… Δεν άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Δεν ήρθαν με καμία απόφαση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, τότε έγγραφη που να λέει ότι δέχεται σαν αρχηγό είτε τον κ. Μπουραντά όπως έγινε, είτε κάποιον άλλον. Εγώ κατέβηκα σύμβουλος για να στηρίξω την παράταξη, κι όχι για να στηρίξω πρόσωπα. Διότι υπήρχε μία κατάσταση του δήμου, η οποία ήταν απαξιωτική για το δήμο. Άρα, δε βλέπαμε ότι καμία άλλη παράταξη θα μπορούσε να βοηθήσει το δήμο. Δυστυχώς, εγώ πλανήθηκα. Άνθρωποι είμαστε, κάνουμε και λάθη στη ζωή μας. Διότι εκ των υστέρων απεδείχθη ότι ο συνδυασμός, ως δημοτική αρχή δεν πρόσφερε αυτά που έπρεπε να ειχε προσφέρει. Είναι δύο φορές από το 2014 έως το 2022, και αν δούμε το έργο του δήμου επι 8 χρόνια, είναι μηδενικό.»

Στη συνέχεια, ο κ. Αμπελιώτης αναφέρει ότι καλό είναι να δώσουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο που με εκλογική διαδικασία είχε βγει πρώτος, να ηγηθεί. Δεν έχει το δικαίωμα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιος άλλος να ηγηθεί. Εκτός αν αποφασισθεί από τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, να προκύψει μία δημοκρατική διαδικασία και να εκλεγεί κάποιος. Δεδομένου ότι μπορεί και κάποιοι άλλοι από τους εγγεγραμμένους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ να θελήσουν να κατέβουν υποψήφιοι.

«Εγώ θα στηρίξω το Γιάννη τον Πιλάτη, με όλη τη δύναμη μου. Και με καθαρή αποτύπωση της έκφρασης μου και του λόγου μου, γιατί πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει στο δήμο μας. Έχει θητεία χρόνων, είναι καθαρός, όχι ότι δεν είναι οι άλλοι. Και το έργο θα πρέπει να αποδεικνύεται» είπε ο κ. Αμπελιώτης και συνέχισε:

«Ο κάθε δήμαρχος θα πρέπει να πιέζει την ηγεσία, τα αρμόδια όργανα, έτσι ώστε να υλοποιούνται έργα πνοής για τον τόπο. Δηλαδή, ο δρόμος και το Φράγμα, τους ακούσαμε πάρα πολλές φορές ότι θα γίνει, και ενέργειες γι’ αυτό που έχω κάνει εγώ χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, δεν τις έχει κάνει ο δήμος. Έχω συναντηθεί άπειρες φορές με το Φανη Σπανό για το δρόμο.»

Ακολούθως, ο κ. Αμπελιώτης αναφέρει ότι αυτοί που δεν είναι χρήσιμοι στο δήμο, καλό θα είναι να συνταξιοδοτηθούν και να πάνε στο σπίτι τους να απολαύσουν το τσάι και τον καφέ τους. Και να αφήσουν τους άλλους που έχουν όρεξη και διάθεση να βοηθήσουν.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Νικου Μπαράκου, ο κ. Αμπελιώτης επισημαίνει ότι αν γίνουν οι διαδικασίες και τον ψηφίσει ο κόσμος, είναι σεβαστό. Δεν είμαι απέναντι του με την έννοια, σε αποκλείω. Όμως, όπως ειπε «αν δεν γίνουν διαδικασίες εκλογής, αυτός που δικαιούται να πάρει αυτή τη θέση, είναι ο κ. Πιλάτης. Τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν πρέπει να τη καπηλεύεται κανένας. Ο κ. Πιλάτης είναι ο μόνος που μπορεί αυτή τη στιγμή να ασκήσει βέτο και να πει, εγώ έχω εκλεγεί. Κανένας άλλος δεν έχει εκλεγεί. Ούτε εγώ μπορώ , αν ήθελα να είμαι αρχηγός της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Διότι έχω παραιτηθεί από το δήμο. Ξέρετε με ποιον τρόπο έχω παραιτηθεί. Αναγκάστηκα σε παραίτηση διότι δεν μπορούσα να κάνω αυτά τα οποία είχα ονειρευτεί. Αυτά τα οποία είχα προσχεδιάσει. Και συνεχώς, είχα ένα επιμελέσταστο σαμποταζ. Γι’ αυτό και έφυγα.»

Ο κ. Αμπελιώτης αναφέρθηκε και στο 2014, όταν εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην Κύμη. Δεν πήρε την αντιδημαρχία, αλλά την έδωσαν σε ένα νέο παιδί με όραμα για τον τόπο του τον Αλέξανδρο τον Θεοδώρου που ήταν δεύτερος σε ψήφους. «Είχα προτείνει να βοηθήσει και ο Μπελιάς, γιατί ήξερε το τεχνικό κομμάτι πολύ καλά, για να βοηθηθεί ο τόπος. Έναν άνθρωπο που δεν του δώσανε τη δυνατότητα να κάνει το έργο το οποίο μπορούσε να κάνει» είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αμπελιώτης ανέφερε ότι ο κ. Μπαράκος μπορεί να κατέβει με μία άλλη παράταξη, με ένα άλλο σχήμα που θα δημιουργήσει ο ίδιος και όπως ανέφερε του εύχεται καλή επιτυχία. «Όμως σε καμία περίπτωση, αυτά είναι θεσμικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αμπελιώτης.

Τέλος, μεταξύ άλλων, σχολίασε και συμπεριφορές «σήμερα λέμε έτσι, αύριο αλλιώς και όπου κάτσει η μπίλια», συσχετίζοντας τη συμπεριφορά του κ. Μπαράκου όλο αυτό το διάστημα που στα «κρυφά» έκλεινε υποψηφίους, ως διάδοχος του δημάρχου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 09:17

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr