100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Γιάννης Πιλάτης: Η επιστολή στο Μπουραντά και η ….ανεξαρτητοποίηση

Δεν παραβρέθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στη συνάντηση Μπαράκου με συμβούλους που αποφάσισαν να στηρίξουν τον Αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Νίκο Μπαράκο ως διάδοχη κατάσταση του απερχόμενου δημάρχου με ότι αυτό συνεπάγεται, ο αναπληρωτής δημάρχου Γιάννης Πιλάτης. Ο κ. Πιλάτης στην προηγούμενη συνάντηση με τους δημοτικούς συμβούλους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, αφού επεσήμανε ότι όλο αυτό που γίνεται εδώ και μήνες με τον Νίκο Μπαράκο σε ρόλο «λαγού» προκειμένου να μετρήσει τις δυνάμεις του για να πάει μπροστά, στο δήμο, κάθε άλλο παρά ηθικό ήταν για τους ανθρώπους που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την παράταξη και μάλιστα που ήρθαν πρώτοι σε ψήφους. Ζητώντας δημοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να μη διχοτομηθεί η παράταξη, κάτι που ευνοεί άλλες υποψηφιότητες.

Η σιγουριά που αισθάνεται για τον εαυτό του ο Νίκος Μπαράκος και που φαίνεται να ενισχύεται από αντιδημάρχους του δήμου, ακόμα και αυτούς που ορίστηκαν τις τελευταίες μέρες, με έμμισθη θέση στο δήμο, φαίνεται πως τους κάνει να αδιαφορούν και για όσα πρεσβεύουν οι άνθρωποι που σύστησαν τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και τη στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια.

Πήρε την ευθύνη ο υποψήφιος δήμαρχος και περίπου 10 σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, να πάνε την παράταξη σε εκλογές, προφανώς υπο το φόβο ότι αν πήγαιναν σε ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, εκεί θα κρινόταν ποιος από τους δύο, Πιλάτης ή Μπαράκος μπορεί να πάρει τις εκλογές. Τι φοβήθηκαν και δεν το έκαναν;

Από την άλλη, οι όποιες προσπάθειες να στείλουν το Γιάννη Πιλάτη στην Περιφέρεια «ναυάγησαν». Και έχοντας την πεποίθηση ότι ο Γιάννης Πιλάτης θα δυσκολευτεί να κάνει ψηφοδέλτιο και θα γυρίσει, κάτω από το Νίκο Μπαράκο, προχώρησαν αψηφώντας 1750 ψήφους του Πιλάτη και άλλες τόσες του Αλέξανδρου Θεοδώρου που κατεβαίνει Βουλευτής. Συν το γεγονός ότι ούτε ο Γιώργος Μπόκαρης σύμφωνα με δήλωση του στην προηγούμενη συνάντηση, θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Και τώρα; Τα δύσκολα είναι μπροστά…

Μετά από αυτή την εξέλιξη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr , ισχυρά στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ κάνουν λόγο για έπαρση μιας ομάδας νέων που δεν υπολογίζουν εκείνους που αγωνίστηκαν για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Δημότες που τάσσονται ανοιχτά υπερ του Γιάννη Πιλάτη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν ξεκινά με μία δυναμική, έχοντας στο πλευρό του και τον Βαγγέλη Αμπελιώτη, να φτιάξει ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που δε θα θυμίζει σε τίποτα τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ που το 2019, κινδύνευσε για μερικές ψήφους να χάσει τις εκλογές με αντίπαλο υπόδικο για κακουργήματα, όπως έλεγαν και συνεχίζουν να λένε μέχρι και σήμερα. Όμως ακόμα και έτσι, ο κόσμος, όπως επισημαίνουν, έστειλε το μήνυμα…

Να σημειωθεί ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι και άνθρωποι που είχαν αρχικά δηλώσει στήριξη στο πρόσωπο του Νίκου Μπαράκου, τραβήχτηκαν πίσω, στη συνέχεια. Περιμένοντας να δουν τι θα γίνει. Διότι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό εκεί, έχουν εκτός από τον Πιλάτη να αντιμετωπίσουν και τον Θωμά, που έρχεται πιο δυναμικά λόγω της εξέλιξης που έχει υπερ του, η δικαστική διαδικασία, προς το παρόν, τουλάχιστον. Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Μπαράκος με τον Γιάννη Πιλάτη, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούν. 

Το ρίσκο μεγάλο. Με αποτέλεσμα ο Νίκος Μπαράκος να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Κύμης και Κονιστρών αλλά και στην έδρα του το Αλιβέρι. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι αυτή η διχοτόμηση του συνδυασμού του Μπουραντά είναι σε βάρος των δύο Μπαράκου-Πιλάτη και υπερ του Θωμά, ο οποίος είναι ο μόνος που αυτή τη στιγμή έχει έτοιμο συνδυασμό, ενισχύοντας με νέα πρόσωπα σε σχέση με το 2019.

Ο Γιάννης Πιλάτης, αν και προσκλήθηκε δεν παραβρέθηκε στην τελευταία συνάντηση. Ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ωστόσο, έστειλε μία επιστολή στο δήμαρχο που επίσης του συνέστησε να μην αδιαφορεί για τους ανθρώπους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που τον στήριξαν. Κάτι που φαίνεται πως δεν άγγιξε τον κ. Μπουραντά, διότι τη γραμμή την είχε ήδη χαράξει για τον κ. Μπαράκο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Πιλάτη από τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, αφού ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα οικονομικά του δήμου. Και αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει και απολογισμό του έργου του στο Δήμο. Κάτι που αναμένει ο κόσμος, με πολύ ενδιαφέρον!

Να σημειωθεί εδώ ότι υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ θα είναι και πάλι ο Κώστας Κέκης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ανακοινώσει αν θα κατεβάσει άλλο πρόσωπο μετά την υποψηφιότητα της Αλεξάνδρας Θαλασσινού στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια. Σε περίπτωση που δεν κατεβάσει, ενισχύονται τα ψηφοδέλτια Θωμά και Πιλάτη που κατεβαίνει ανεξάρτητος.

(η φωτογραφία είναι από την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής το 2019)

a.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 15:10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr