100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Κατσαρή σε Μπαράκο: «Ευτυχώς που ως υποψήφιος σας δόθηκε η ευκαιρία όπως είπατε να γνωριστείτε με τους Οξυλιθιωτες-Εννιά χρόνια ως αντιδήμαρχος δεν το κάνατε…»

Μπορεί να είναι προεκλογική περίοδος, όμως πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι που αγωνίζονται χρόνια για τον τόπο τους δράττονται της ευκαιρίας να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να φέρουν πολλές φορές προ των ευθυνών τους ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναμφίβολα η δυναμική παρουσία στα κοινά όλα τα χρόνια της Προέδρου του Οξυλίθου Κλαίρης Κατσαρή η οποία με κάθε τρόπο στήριζε και στηρίζει το χωριό και τους χωριανούς είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να σχολιάσει. Μία πρόεδρος που μοίρασε αρμοδιότητες στους τοπικούς συμβούλους και της αντιπολίτευσης ευελπιστώντας σε μία καλή συνεργασία προς όφελος του χωριού, όταν όπως η ίδια πολλές φορές έχει καταγγείλει μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο fb ήταν ως Πρόεδρος «κόκκινο πανί» για τη Δημοτική Αρχή Μπουραντά. Παρακαλετά για να κάνει αγροτική οδοποιία και όταν έβλεπε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση η Περιφέρεια ήταν δίπλα της για να μπορεί να λειτουργήσει.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει τα τοπικά συμβούλια του Οξυλίθου θα θυμούνται ότι και η ίδια προσπάθησε να έχει μία καλή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Έργων και σημερινό υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Μπαράκο. Ωστόσο, μία σειρά από μελέτες που τις πήγε έτοιμες στο δήμο ποτέ δε δρομολογήθηκαν να γίνουν έργο για το χωριό.

Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Μπαράκος στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στα χωριά βρέθηκε στον Οξύλιθο. Λόγω του ότι επρόκειτο για προεκλογική συγκέντρωση και με δεδομένο ότι είχαν συγκεντρωθεί και υποψήφιοι του από όλο το δήμο, η κα Κατσαρή δεν παραβρέθηκε δεδομένου ότι κατεβαίνει και πάλι στο τοπικό με το συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά.

Η ίδια θεώρησε ότι μετά τις βαρύγδουπες για την ίδια όπως σχολίασε στη συνέχεια δηλώσεις του κ. Μπαράκου θα έπρεπε να παρέμβει σχολιάζοντας μάλιστα τα περιβάλλον στο οποίο μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία με γεμάτους κάδους σκουπιδιών. Γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb τα παρακάτω, χωρίς ο κ. Μπαράκος στη συνέχεια να δώσει απαντήσεις:

«Χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον Οξυλίθο η προεκλογική ομιλία του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων και υποψήφιου δημάρχου κ. Νικολάου Μπαράκου.Με σκουπίδια στους δρόμους και με ελλιπή φωτισμό στη πλατεία ο Οξυλίθος υποδέχτηκε το κ. Μπαράκο.Οφείλω κάποιους σχολιασμούς δημόσια για τα θέματα που συζητήθηκαν. Ευχαρίστησε ο κ. Μπαράκος τους Οξυλιθιωτες και χαρακτήρισε δυναμική τη παρουσία τους και συγκέντρωση. Όχι κ. Μπαράκο. Είχατε φέρει μαζί σας τους τρακόσιους σας. Δύναμη είχατε όχι δυναμική με είκοσι το πολύ Οξυλιθιωτες παρών. Ευτυχώς που ως υποψήφιος σας δόθηκε η ευκαιρία όπως είπατε να γνωριστείτε με τους Οξυλιθιωτες. Εννιά χρόνια ως αντιδήμαρχος δεν το κάνατε. Το Γενικό Πολεοδομικό μπορούσατε από το 2018 εδώ και πέντε χρόνια να το αναθεωρήσετε .Δεν το έχετε κάνει ακόμα.!!Όπως και το ενιαίο τιμολόγιο του νερού. Δεν φταίνε μόνο τα πολλά σημεία άντλησης νερού για το ενεργειακό κόστος της ΔΕΥΑΚΑ και την οφειλή των 9.000.000 Ε προς τη ΔΕΗ. Φταίνε και που αφήνετε και δουλεύουν τα αντλιοστάσια 24 ώρες το εικοσιτετράωρο χειμώνα καλοκαίρι .Το θέμα των ανεμογεννητριών. Είστε υπέρ αλλά όχι άλλες τώρα και μας τονίσατε νευριασμένα πως δεν μπορείτε να μιλάτε για τέτοια θέματα συνέχεια .Το έχουμε καταλάβει όλοι μας !!Θα δείτε σοβαρά όπως είπατε το Γεωπαρκο του ηφαιστείου και Οξυλίθου.

Εισασταν όμως απών πέρσι από την καταπληκτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου μας για το ηφαίστειο στο kymi palace με τους εξαιρετικούς ομιλητές.Έχουμε ομορφιές όπως παραδέχτηκατε. Δήμο δεν έχουμε να τις αναδείξει λέμε εμείς. Για τη καταγγελία του βιολογικού του Μονοδρυου που ανεξέλεγκτα τα λύματα πάνε στα ρέματα του Οξυλίθου μας είπατε πως είναι 20ετιας και χρήζει βελτίωσης. Λάθος μέγα.Το 2016 λειτούργησε περίπου. Ούτε δέκα χρόνια λειτουργίας. Ασυντήρητος και αυτός. Οι κάτοικοι στο Κλιματαρι στο πρόσφατο τοπικό συμβούλιο διεκδικούν και θέλουν πισα με μηχάνημα και όχι με φτυρια. Όσο για τις συνεργασίες και το καλό του τόπου μετά τις εκλογές, για συνεργασίες που εντέχνως όλοι σας ρίξατε την ευθύνη στους άλλους, συμβούλιο και προέδρους σας υπενθυμίζω ότι: Ποιος σας έκανε γνωστό όπως αναφέρατε το ιδιοκτησιακό πρόβλημα του γηπέδου με έγγραφα ; Ποιος σας έφερε τη μελέτη αποπεράτωσης της Παναγίας της Χατηριανισσας που αναφέρατε; Ποιος σας προσκόμισε έγγραφα του κτήματος Οικονόμου του Στομίου;Εγώ!!! και στο γραφείο σας.Τι έγινε από όλα αυτά; Τίποτα.Ποιος άραγε δεν συνεργάζεται; Ποιος δεν θέλει έργα για το χωριό του και δεν συνεργάζεται αλλά πάει μελέτες και ανοίγει τα μάτια στο δήμο; Συνεργαστηκαμε αποδεδειγμένα.!! Εσείς όμως εννοείται αλλιώς τη συνεργασία. Έχετε παρεξηγήσει το θεσμικό σας ρόλο.Δημοκράτες θέλουμε όχι τιμωρούς.

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω και τους φίλους μου υποψηφίους που τίμησαν με τη παρουσία τους το όμορφο χωριό μας. Έστω και έτσι, προεκλογικά και απέναντι.»

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr