Τελευταία Νέα

Πάνω από 640.000€ για τα γήπεδα Νεοχωρίου-Αυλωναρίου –Πετριών- Δημήτρης Φραγκούλης: «Στο Νεοχώρι θα πάνε 400.000€ και ότι περισσέψει θα πάει στο Αυλωνάρι…»

Ως παράγοντας και ως ο άνθρωπος που αποτελεί πνοή για την ομάδα ποδοσφαίρου του Αυλωναρίου και υπηρετεί με πατριωτισμό τον αθλητισμό στον τόπο του, ο Δημήτρης Φραγκούλης από τη θέση του δημοτικού συμβούλου πλέον διεκδικεί όλα αυτά που όπως ανέφερε, το Αυλωνάρι δεν πήρε τόσα χρόνια αυτά που όφειλαν να δώσουν σε μία ομάδα που παίζει Α κατηγορία εδώ και 15 χρόνια, σε ότι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συγκριτικά όπως ανέφερε με όσα έγιναν στο γήπεδο Νεοχωρίου, το Αυλωνάρι και πάλι στις μελέτες που ήρθαν προς ψήφιση στο συμβούλιο, παίρνει ψίχουλα…το Αυλωνάρι.

Αφορμή για συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης- Αλιβερίου στις 21 Σεπτεμβρίου, στάθηκε το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος και αφορούσε την έγκριση μελετών κατασκευής και επισκευής γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης τους.

Στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος έργων Νίκος Μπαράκος ανέφερε: «Είναι μια χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 645.367,20€. Τα 600.000€ είναι από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Τα άλλα είναι συμμετοχή του Δήμου. Είναι δύο οι μελέτες. Η μία αφορά το γήπεδο Νεοχωρίου και το γήπεδο Αυλωναρίου και η άλλη αφορά το γήπεδο 5Χ5 στις Πετριές. Ζητούμε την έγκριση των μελετών για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φραγκούλης, ο οποίος σχολίασε αναλυτικά με βάση τις μελέτες πως 160.000€ πάνε στις Πετριές και 484.000€ πάνε για τα γήπεδα Νεοχωρίου και Αυλωναρίου.

«Εδώ βέβαια, δεν υπάρχει διαχωρισμός στο πόσα πάνε στο ένα και πόσα στο άλλο. Διαβάζοντας προσεχτικά τις μελέτες βλέπω ότι τα 400.000€ θα πάνε στο Νεοχωρι και πάρα πάνω και ότι περισσέψει θα πάει στο Αυλωνάρι» είπε ο κ. Φραγκούλης και συνέχισε αναφερόμενος σε λεπτομέρειες: «Αναφέρει επισκευή του αγωνιστικού χώρου. Αφορά τον τεχνητό χλοοτάπητα, την περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και μία πρόσβαση ΑΜΕΑ».

Απευθυνόμενος στον κ. Θεοδώρου, αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε κάνει με τους εκπροσώπους των ομάδων στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, στην οποία τους είχε ζητήσει έγγραφο με τις ανάγκες των γηπέδων.

Αυτά που αναφέρονται στη μελέτη, όπως είπε ο κ. Φραγκούλης, δρομολογήθηκαν όπως ο ίδιος τα ζήτησε για λογαριασμό της ομάδας του Αυλωναρίου. Και έδωσε και τα εύσημα στον κ. Θεοδώρου γι’ αυτό.

Το μόνο που επεσήμανε ήταν ότι θα ήταν καλύτερο να είχε γίνει νωρίτερα γιατί ήδη ξεκίνησαν παρεμβάσεις από τους ίδιους για την περίφραξη, γιατί το γήπεδο είναι ανοιχτό και θα πρέπει να λειτουργήσει την Κυριακή.

Ο κ. Φραγκούλης έκανε και μία ιστορική αναδρομή στην κατασκευή του γηπέδου Αυλωναρίου, όπως και στις παρεμβάσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Τονίζοντας ότι σημαντικές παρεμβάσεις έχουν γίνει στο χώρο από κ. Κούκη τον Πρόεδρο της Ομάδας και τους Εθελοντές.

Αναφέρθηκε και στην προσωπική παρέμβαση που έκανε ο κ. Θεοδώρου να δώσει τα πάνελ από τα κατεστραμμένο γήπεδο της Κύμης. «Με προσωπική εργασία και εθελοντές τα φτιάξαμε και χτίσαμε την κερκίδα» είπε ο κ. Φραγκούλης.

Δεν έλειψαν και τα παράπονα όμως… Ο κ. Φραγκούλης στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε και το παράπονό της ομάδας του Αυλωναρίου.

«Είμαστε 15 χρόνια στην Α κατηγορία κι εσείς σαν αντιδήμαρχος αθλητισμού δεν ήρθατε μία φορά ανα καθίσετε να μιλήσουμε να δούμε τι έγινε» είπε ο κ. Φραγκούλης απευθυνόμενος στον κ. Θεοδώρου και συνέχισε:

«Και σας το είχα γράψει στο fb και μου απαντήσατε, γιατί με καλέσατε κ. Φραγκούλη; Επι κ. Κούκη. Έπρεπε εσείς να πείτε ναι Αυλωναρητες τι θέλετε εδώ; Τα 50-60 χιλιάρικα της μελέτης είναι ψίχουλα για το γήπεδο του Αυλωναρίου.

Καλώς να γίνει όμως…Να φτιάχνουμε γήπεδα εκεί που υπάρχουν ομάδες και παίζουν. Όχι εκεί που δεν παίζουν…Με την Οκτωνιά τσακώθηκα προεκλογικά γιατί τους ρώτησα τι το θέλουν το γήπεδο από τη στιγμή που υπάρχει του Αυλωναρίου!»

Τέλος, στην τοποθέτηση του για το θέμα, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς επεσήμανε ότι όταν γίνονταν πριν από 10-15-20 χρόνια τα γήπεδα στα χωριά δεν πίστευε κανείς ότι μετά από χρόνια δεν θα υπάρχουν ομάδες η μπαινοβγαίνουν από τα πρωταθλήματα.

«Το λέω αυτό γιατί νιώθω και λιγάκι ένοχος γιατί τα περισσότερα γήπεδα στην περιοχή, χλοοτάπητες, φωτισμός, έχουν γίνει από μένα» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Τώρα για του Αυλωναρίου. Ειστε σε καλή κατηγορία. Δεν το συζητάμε αυτό. Όπως και του Αλιβερίου. Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι δεν είχαμε και κάποια χρήματα που να λέμε τι να τα κάνουμε τώρα αυτά. Να φτιάξουμε έδω, να φτιαξουμε εκεί. Όχι. Σε κάποιο πρόγραμμα που ερχόταν όπως το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ έπρεπε να βάλουμε ένα έργο ουσιαστικά. Και αφού είχαμε το Νεοχώρι να είχε αυτό το πρόβλημα με τον χλοοτάπητα και να τραυματίζονται οι παίχτες. Δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε… Και είμαστε και στα δικαστήρια για να πληρώσουμε και τον παλιό χλοοτάπητα όπως ξέρετε. Οι Πετριές δεν έχουν γήπεδο και φτιάχνουμε αυτό το 5Χ5».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 01:48

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr