100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Γ. Παπαδιόχος: «Προτεραιότητα για μένα έχει η γειτονιά και η καθημερινότητα του πολίτη»

Για τις προτεραιότητες που βάζει με τη σύνταξη του νέου Τεχνικού Προγράμματος για το 2021 το Τοπικό Συμβούλιο Αλιβερίου αλλά και τη στήριξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας, μίλησε το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, o Πρόεδρος της Κοινότητας Αλιβερίου Γιώργος Παπαδιόχος, στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη.

Ο κ. Παπαδιόχος επεσήμανε ότι για τον ίδιο προτεραιότητα έχει η γειτονιά η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη και η καθημερινότητα του πολίτη. «Να έχουν το φωτισμό τους, να έχουν την καθαριότητα τους και να ζουν σε ένα ήρεμο περιβάλλον, αξιοπρεπές και ανάλογο των προσδοκιών τους» είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας και συνέχισε:

«Πάνω σε αυτά εμείς συντάξαμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά οδοποιία, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, εξωραϊσμό, αναπλάσεις πλατειών. Φροντίζοντας για το καλύτερο βιοτικό επίπεδο του πολίτη. Το παλεύουμε όλοι. Τα παιδιά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, αντιδήμαρχοι οικονομικών και έργων.»

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα του φωτισμού, της αγροτικής οδοποιίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία μεγάλη κοινότητα όπως αυτή του Αλιβερίου. Μάλιστα, ο Πρόεδρος επεσήμανε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

«Οι Κοινότητες δεν έχουν πολλές αρμοδιότητες. Δυστυχώς, οι κοινότητες έχουν εισηγητικό χαρακτήρα. Το Αλιβέρι παλιά ήταν δήμος. Αυτό το συμβούλιο το 7 μελές, καλούμαστε να αντιπροσωπεύσουμε τους κατοίκους παλιά ήταν δήμος » είπε ο Πρόεδρος επισημαίνει στη συνέχεια πως είναι πολλά τα προβλήματα, μεγάλος ο πληθυσμός των κατοίκων και δημιουργούνται πάρα πολλά θέματα. «Για μένα, σαν πρόεδρος δεν δικαιολογείται να είμαστε στο 2020 και πάμε στο 2021, να υπάρχουν γειτονιές μέσα στο Αλιβέρι οι οποίες να μην είναι ασφαλτοστρωμένες και να μην υπάρχει οδικό δίκτυο. Για μένα αυτά τα δύο είναι πρωτεύοντα. Για να γίνει ασφαλτόσρωση και να μην έχουμε ράβε-ξήλωνε θα πρέπει να έχει περάσει πρώτα το αποχετευτικό.»

Ο κ. Παπαδιόχος αναφέρει επίσης το θέμα με τα όμβρια ύδατα, ζητώντας να γίνουν κατασκευές φρεατίων όμβριων υδάτων, για να αποφύγουμε όπως επισημαίνει πλημμυρικά φαινόμενα στις γειτονιές.

Τέλος, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε λόγω των ημερών και στον στολισμό του Αλιβερίου. Όπως μας είπε ο κ. Παπαδιόχος έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία στολισμού για τα Χριστούγεννα στο Αλιβέρι, φροντίζοντας όλο αυτό να κάνει τον κόσμο χαρούμενο, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματά. Ο Πρόεδρος κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα του για την στήριξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας:

«Η τοπική αγορά θα πρέπει να στηρίζεται. Να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον. Σε αυτά τα καταστήματα του Αλιβερίου, αύριο θα δουλέψει το παιδί, μου το ανιψάκι, μου το εγγόνι μου. Είναι μία πίτα που πρέπει να μοιράζεται εδώ. Και πράγματι, η αγορά του Αλιβερίου είναι από τις καλύτερες και σε τιμές και σε ποιότητα. Ας στηρίξουμε την τοπική αγορά του Αλιβερίου. Τα χρήματα θα πρέπει να μένουν στον τόπο μας…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:38

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr