Τελευταία Νέα

Λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου- «Επίθεση» Μπουραντά σε όσους συμβούλους έλειπαν-Δεν τη γλίτωσε η αντιπολίτευση….

Δυο συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με διαφορά δύο ημερών φαίνεται πως έπεσαν «βαριές» στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του δήμου Κύμης –Αλιβερίου που δεν παραβρέθηκαν απόψε στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου ανάμεσα στα άλλα θέματα επρόκειτο να συζητηθεί η έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΚΑ και Δήμου για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση της ΕΙΔΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: «Έργα εξοικονόμησης ή αναβάθμισης ποιότητας του πόσιμου νερού» και ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της σύμβασης. Προθεσμία που όπως είπε ο δήμαρχος έχει ο δήμος για να την καταθέσει στην Περιφέρεια μέχρι τη Δευτέρα.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε το βράδυ της Τρίτης ο Δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς μετά τη διαπίστωση ότι μόνο 11 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους, βρίσκονταν στην αίθουσα για τη συνεδρίαση.

Δεν υπήρξε απαρτία και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπενάκης μετά από μισή ώρα πήρε το λόγο και απευθυνόμενος στους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους και στους Προέδρους που βρίσκονταν στην αίθουσα και ανέφερε ό,τι αναβάλλεται το συμβούλιο, λόγω μη απαρτίας.

Το λόγο ζήτησε στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ο οποίος αναφέρθηκε στις επανειλημμένες απουσίες από συμβούλους, καλώντας τους να παραιτηθούν και να πάρουν τη θέση τους οι επόμενοι. Από τις «βολές» Μπουραντά δεν έλειψε και το «στόλισμα» στην αντιπολίτευση.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κατέβηκαν στις εκλογές είτε με το δικό μας συνδυασμό είτε με την αντιπολίτευση και εμφανίζονται εδώ σπανίως. Αυτό δεν είναι δικαίωμά τους» είπε ο κ. Μπουραντάς και συνέχισε:

«Δεν έχει δηλαδή κανείς το δικαίωμα, όταν πήρε εντολή από τους δημότες να τους εκπροσωπεί εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, να λείπει όποτε θέλει ή να έρχεται όποτε θέλει. Όποιος δε μπορεί, μπορεί να παραιτηθεί. Υπάρχουν αναπληρωματικοί να τον καλύψουν. Και βέβαια υπάρχει και η αντιπολίτευση. Μου είπε ο Πρόεδρος ό,τι υπήρχαν πριν λίγη ώρα κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης εδώ. Είναι μια απ’ ότι φαίνεται εσκεμμένη ενέργεια.

Τώρα να κάνεις εσκεμμένη ενέργεια την ώρα που έχουμε πρόταση να κάνει πρόταση ο δήμος με την Εταιρία Ύδρευσης-Αποχέτευσης και τη Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα που πρέπει να καταθέσουμε πρόταση στην Περιφέρεια με ένα προϋπολογισμό 1.856.000€, είναι προδοσία των πολιτών από τους ανθρώπους αυτούς που το κάνουν εσκεμμένα. Και υπάρχουν και αυτοί που έχουν αδιαφορήσει για τις λειτουργίες του δήμου. Αυτά, κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Δε μπορούμε να λειτουργούμε έτσι. Καταγγέλλουμε την τακτική από αρκετούς συναδέλφους που δεν έρχονται και δεύτερον καταγγέλλουμε την στάση της αντιπολίτευσης που εδώ δεν εξυπηρετεί το θέμα γιατί δεν είμαι πλέον στην εξουσία. Κάνω τα παιχνιδάκια μου. Δεν είναι παιχνιδάκια εδώ. Εδώ είναι σοβαρή υπόθεση. Και στις σοβαρές υποθέσεις ο καθένας θα πρέπει να ανταποκρίνεται και να παίρνει θέση».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η ελάσσων αντιπολίτευση ήταν παρούσα.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr