Τελευταία Νέα

Παναγιώτης Γκίκας: Ο Πρόεδρος κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσουν τα έργα της Περιφέρειας στην Κορασίδα την ώρα που βρισκόταν μαζί με τον Αντιδήμαρχο

«Ο Τοπικός Πρόεδρος κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσουν τα έργα της Περιφέρειας στην Κορασίδα ενώ βρισκόταν με τον Αντιδήμαρχο» κατήγγειλε δημόσια ο Προέδρος του Εξωραϊστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου της Κορασίδας Παναγιώτης Γκίκας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου την Τετάρτη 13 Μαρτίου. Αναφερόμενος στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Αυλώνος Γιώργο Κότσαρη και στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αχλαδερής, Λεωνίδα Χαρλαύτη.

Ο κ. Γκίκας κατέθεσε την ανακοίνωση στο Προεδρείο αφού πρώτα πήρε το λόγο και τη διάβασε δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο:

«Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του εδώ και δύο χρόνια σας έχει επισημάνει με αλλεπάλληλες επιστολές μας αλλά και εδώ στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα της περιοχής μας για συνεχείς διακοπές υδροδότησης, την έλλειψη φωτισμού, την απαράδεκτη κατάσταση πηγής στο Χωνευτικό, την επικινδυνότητα του δρόμου στην παραλία, την ανύπαρκτη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και άλλα πολλά με αριθμούς πρωτοκόλλου που αναφέρονται στην επιστολή.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν ενδιαφέρθηκε κανείς με αποτέλεσμα να μην γίνει απολύτως τίποτα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ασφάλεια, τόσο των κατοίκων, όσο των καταστηματαρχών αλλά και των επισκεπτών.

Βλέποντας αυτή την αδράνεια και αδιαφορία απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια η οποία και ανταποκρίθηκε αμέσως δια του Αντιπεριφερειάρχη της κ. Φάνη Σπανού. Σε πρώτη φάση και αφού προηγήθηκε η απαραίτητη αυτοψία δόθηκε εντολή για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση σε όλη την περιοχή της αγροτικής οδοποιίας, μάλιστα και με τη συμμετοχή του δήμου με προδιαλογέα και έπειτα η συμβολή του σε σημειακή αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα του κεντρικού δρόμου. Την Πέμπτη 7/3 και ενώ είχαν ξεκινήσει οι διανοίξεις των δρόμων πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου δήλωνε την αντίθεση του και απειλούσε με μηνύσεις και Εισαγγελέα όλο τον κόσμο , χωρίς να μας πάρει ένα τηλέφωνο εμάς γι΄ αυτή του την πρόθεση.

Το αποκορύφωμα ήταν την επομένη το πρωί και ενώ είχαν ανοιχτεί κάποιοι χωματόδρομοι παραβρισκόμενος μαζί με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε στην Ταβέρνα “Μπάμπης” , χωρίς καν να έρθουν να δουν την πρόοδο των εργασιών κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσει τα μηχανήματα.

Ρωτάμε λοιπόν, κύριοι η τοπική κοινωνία σας εξέλεξε για να συμβάλετε στην προστασία, την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής ή στην καταστροφή της; Εκ του αποτελέσματος είναι αποδεδειγμένη η αδιαφορία σας να δώσετε λύσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα μας.

Τώρα, με αυτές σας τις ενέργειες δείχνετε ότι έχετε και εμπάθεια στην περιοχή και τους κατοίκους της και ο στόχος σας είναι μόνο να μπαίνετε εμπόδιο σε ότι καλό πάει να γίνει σε αυτό τον παραμελημένο τόπο. Αλήθεια, περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα κάνετε για να υποβαθμίσετε ενάντια στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας.»

Στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θέση του ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης ο οποίος παρουσιάστηκε ως «ειδήμονας» για στα έργα της Περιφέρειας που γίνονται στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι το φαινόμενο είναι σε έξαρση και δεν θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις.

«Δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτό που πάει να γίνει αλλά δε μπορεί ο κάθε σύλλογος να έρχεται και να βάζει θέματα εδώ. Άμα έβαζαν όλοι θέματα δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο, δεν κάνεις καμία παρέμβαση. Κι έπειτα σε μία επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο, τον κ. Γκίκα με ρώτησε: Έχετε κάνει καμία μελέτη με την Τεχνική Υπηρεσία ή περιμένετε το Θεό; Και του λέω άμα με ειρωνεύεσαι σε κλείνω, να μου μιλάς όπως σου μιλάω…» είπε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Φώτης Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε πως σε ότι αφορά την ύδρευση για να μπορέσει να λυθεί οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή θα προχωρήσουν σε μία μελέτη για να μπορέσουν να κατεβάσουν με ασφάλεια το νερό κάτω στην παραλία.

Τέλος, ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς είπε: «Η τοποθέτηση του κ. Γκίκα δε διευκολύνει σε τίποτα. Μάλλον ήρθε να κάνει ότι είχε κάνει την άλλη φορά. Και αυτό είναι απαράδεκτο…»

Κάπως έτσι αντιμετωπίζει όποιον «τολμήσει» να διαμαρτυρηθεί για θέματα του δήμου και αναφερθεί σε έργο της Περιφέρειας, η Δημοτική Αρχή Μπουραντά. Και αν ήξεραν από την αρχή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης πολύ αμφιβάλλουμε αν θα επέτρεπαν στον κ. Γκίκα να τη διαβάσει ή για ακόμα μία φορά δεν θα το επέτρεπε ο δήμαρχος!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 01:52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr