Τελευταία Νέα

Άστραψε και βρόντηξε ο Ψαθάς με την αστυνομική δύναμη που έστειλαν στα Καμπιά - Μετα το ΣτΕ στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για τα αιολικά

Η απόφαση του ΣτΕ που είχαν προσφύγει οι δήμαρχοι Διρφύων- Μεσσαπίων, Κύμης-Αλιβερίου και Ερέτριας σχετικά με το μεγάλο αιολικό πάρκο που πρόκειται να δημιουργηθεί στα όρια των δήμων τους. Ο Γιώργος Ψαθάς έχει φτάσει ήδη μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί, στην δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM, μονόδρομος και για τους τρεις δήμους είναι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια καθώς είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν μέχρι τέλους. Την ίδια ώρα δηλώνει εξοργισμένος ο Γιώργος Ψαθάς για την συμμετοχή μεγάλης αστυνομικής δύναμης στο βουνό στα Καμπιά όπου ήδη έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη να τοποθετούν τον ανεμόμετρο.

«Δυσκολεύουν τα πράγματα. Σίγουρα περιμέναμε κάτι θετικότερο. Όπως καταλαβαίνετε τα συμφέροντα στη Χώρα κυριαρχούν. Εμείς πρέπει να παλέψουμε με ότι μέσο έχουμε σε επίπεδο αρχικά που αφορά τα διοικητικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να αποτρέψουμε αυτή τη διαδικασία και στο επόμενο στάδιο σε ότι αφορά το κινηματικό κομμάτι» δήλωσε ο Γιώργος Ψαθάς και συνέχισε: «Μαζί με τους συλλογους και μαζί με τους υπόλοιπους δήμους συντονισμένα, αυτή την εγκατάσταση των τεσσάρων μονάδων θα την αποτρέψουμε ή θα την καθυστερήσουμε στο βαθμό που μπορούμε. Επόμενη κίνηση τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.»

Σε ότι αφορά στην διαδικασία τοποθέτησης ανεμόμετρου στα Καμπιά, ο δήμαρχος άστραψε και βρόντηξε με όλο αυτό που γίνεται παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας.

«Από την Τρίτη υπάρχουν περιπολικά της αστυνομίας στην περιοχή λες και αν θέλουμε εμείς να μην περάσουν δεν κόβω 10 ‘ελατα να μην περάσει κανένας! Ή να περάσει μετά από 5 ώρες. Υπάρχουν τρόποι αλλά είπαμε είναι αδιανόητο άνθρωποι που πρέπει να αξιοποιούνται πάνω στη δουλειά και να αστυνομεύουν έτσι όπως πρέπει την κοινωνία, να κάθονται τώρα σε ένα χωματόδρομο στα Ψαχνά και να φυλάν να μην περάσει ο Ψαθάς, ο Συνεταιρισμός, ο Πρόεδρος, ο 90χρονος παππούς να πάει στο κτήμα του. Είναι αδιανόητο. Έστειλαν περιπολικό από το Αλιβέρι το καταλαβαίνετε; Ξεκίνησαν 5 το πρωί οι συνάδελφοι να έρθουν στα Καμπιά μαζί με αστυνόμο. Να κάνουν τι; Μπες στην ψυχολογία του αστυνομικού που τον αδρανοποιείς με τον να τον έχεις να κάθεται στο βουνό μονάχος του, με 2 συναδέλφους και να πίνουν καφέ. ΟΠΚΕ: Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Εδώ είναι έγκλημα; Αυτή την αστυνομία θέλουνε;» είπε ο Γιώργος Ψαθάς μεταξύ άλλων, με την ιδιότητα και του πρώην αστυνομικού.

Υπάρχει άδεια από το δασαρχείο για να τοποθετηθεί ο ιστός σύμφωνα με τον δήμαρχο ο οποίος όπως επεσήμανε στη συνέχεια θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με τους συλλόγους και τους δημάρχους για να αποτρέψουν την κατασκευή των τεσσάρων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή.

418294076 1066244007932425 4419466436880664277 n

418736209 929191818593025 4781128883593237894 n

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 12:08

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr