Τελευταία Νέα

Φάνης Σπανός: «Μέχρι τέλος Μαΐου θα είναι έτοιμες οι δυο μελέτες που υπολείπονται για το καμμένο σχολείο της Κύμης»

Η αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης είναι από τις προτεραιότητες της παρούσας δημοτικής αρχής. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου που χειρίζεται το θέμα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό που από την πρώτη στιγμή που τους έθεσε το θέμα ολοκλήρωσης των μελετών που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να κατατεθεί στις Κτιριακές Υποδομές, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία για το θέμα.

Μερικούς μήνες μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM για την πορεία των μελετών και το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που υπολείπονται για να ετοιμαστεί ο φάκελος και να υποβληθεί στις Κτιριακές Υποδομές.

«Από την πρώτη στιγμή και με το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και με τον Αντιδήμαρχο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου είχαμε κάνει επαφή, παρόντος και του Περιφερειάρχη να δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να τρέξουμε τις μελέτες, ώστε να το δώσουμε στις Κτιριακές Υποδομές, στον πρώην ΟΣΚ» δήλωσε στις 4 Απριλίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FMκαι στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός και συνέχισε:

«Σήμερα εμείς έχουμε εντάξει στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα τη Γεωτεχνική Μελέτη που απαιτείτο και έχουμε αναλάβει και τα Ηλεκτρομηχανολογικά. Οι υπόλοιπες μελέτες με μέριμνα του Αντιδημάρχου είχαν πραγματοποιηθεί. Ολοκληρώνοντας εμείς αυτές τις μελέτες πηγαίνουμε στις Κτιριακές Υποδομές. Εμείς πιέζουμε και τη νέα Διοίκηση , όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη, αντιλαμβανόμενη την αξία του κτιρίου ως τοπόσημο της περιοχής και την εκπαιδευτική αναγκαιότητα , να χρηματοδοτήσει το έργο. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ίδια ανταπόκριση από τη σημερινή διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς οφείλουμε να δώσουμε ώριμη κατάσταση για να συναινέσουν στην χρηματοδότηση».

Σε ότι αφορά στα επόμενα στάδια και αφού όλα πάνε καλά με τις Κτιριακές Υποδομές, ο κ. Σπανός είπε ότι  δεν θα χρειαστεί η έγκριση από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αφού θα είναι ταχύτερο να τη διεκδικήσουν οι Κτιριακές Υποδομές. Να βγει η χρηματοδότηση και να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Οι Κτιριακές Υποδομές θα χρηματοδοτήσουν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης δίνοντας ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών από πλευράς Περιφέρειας,  μέσα στο μήνα θα είναι έτοιμοι να υπογράψουν σύμβαση με τον  ανάδοχο για τις Γεωτεχνικές Μελέτες. Η Ηλεκτρομηχανική όπως είπε προχωράει ούτως ή άλλως, οπότε μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του φακέλου για να υποβληθεί στις Κτιριακές Υποδομές.

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη είχε συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού αλλά και της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνας Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου. Συζήτησαν το θέμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης και τη συνεργασία Περιφέρειας –Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την εκπόνηση των μελετών που χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος των μελετών και να σταλεί στις Κτιριακές Υποδομές για να ξεκινήσει τη επισκευή του Σχολείου.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα διαθέσει τις υπηρεσίες της προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, κύριο μέλημα τους σε συνεργασία και με τον κ. Θεοδώρου είναι σε πρώτη φάση να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των δύο μελετών, της Γεωλογικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής, που υπολείπονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδώρου με τον κ. Μπακογιάννη έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και στις Κτιριακές Υποδομές έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης.

 

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr