Τελευταία Νέα

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Θύμι στον Καφηρέα- Δεν εκκενώθηκε κανένα χωριό !

Τρία ήταν τα πύρινα μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε περιοχές του Καφηρέα, στο  Κάβο Ντόρο. Το πρώτο μέτωπο είχε κατεύθυνση προς τη θέση Ζαχαριά, το δεύτερο κατεύθυνση προς τον Ευαγγελισμό και το τρίτο έχει ζώσει το χωριό Θύμι κάτοικοι του οποίου από το πρωί έχουν απομακρυνθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.grο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας κ. Σηφάκης που συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αναζωπύρωσαν την φωτιά στο σημείο γύρω από το Θύμι, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό.  

Γίνονται προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο συγκεκριμένο σημείο πλέον καθώς στα δύο άλλα μέτωπα αυτή την ώρα δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος.  Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μιλώντας πριν από λίγο στο eviakosmos.grτόνισε τη σημασία αποστολής ενός καναντερ στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πριν ξεφύγει λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δυο αεροσκάφη, οχήματα της Πυροσβεστικής και Πεζοπόρο τμήμα καθως επίσης και εθελοντές έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr