Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που κάηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης και ακόμη να ολοκληρωθεί ο φάκελος των μελετών για να προχωρήσει όπως έχει δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης να το εντάξει σε ένα πρόγραμμα για να χρηματοδοτηθεί.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με τους μαθητές, γονείς, δασκάλους και γενικότερα την τοπική κοινωνία να ξεσηκώνεται πλέον αύριο, με μόνο στόχο τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Την ανέγερση του σχολείου στο οποίο φοίτησαν οι περισσότεροι κουμιώτες, ένα ιστορικό μνημείο που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.
Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει αύριο στις 8 το πρωί από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης και θα κατευθυνθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο με σύνθημα «Απαιτούμε σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας –Σώστε το ιστορικό σχολείο- Όλοι μαζί μπορούμε»



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ