Τελευταία Νέα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μέχρι τη Μ. Τετάρτη η καταβολή του δώρου Πάσχα

 Το Πάσχα οι εργοδότες υποχρεούνται και στην καταβολή του σχετικού Δώρου προς τους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους τους, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας το οποίο υποστηρίζει πως αυτή η υποχρέωση  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια πολύ  συγκεκριμένη και περιορισμένη χρονική περίοδο και σε καμιά περίπτωση δεν εναπόκειται στην  διακριτική ευχέρεια του κάθε εργοδότη.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας η καταβολή του δώρου γίνεται μέχρι την Μ. Τεταρτη 12 Απριλίου 2017.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η καταβολή του δώρου σε άλλο είδος παρά μόνο σε χρήμα. Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, επισύρονται οι ποινικές  κυρώσεις του ΑΝ690/1945.

   Να επισημανθεί δε ότι ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.

   Ακόμα υπάρχουν πληροφορίες  ότι εργαζόμενοι πιέζονται  να επιστρέψουν το ποσό  του Δώρου μετά την καταβολή του από ορισμένους, λίγους ευτυχώς, εργοδότες.

  Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  παρακολουθεί από κοντά όλες τις περιπτώσεις και  Κ Α Λ Ε Ι  όλους τους εργαζόμενους που τους καταβληθεί το Δώρο ή τους ζητηθεί να το επιστρέψουν να το καταγγείλουν είτε στο Εργατικό Κέντρο είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 10:18

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr