bannerlive

Τελευταία Νέα

Σε κλίμα συγκίνησης παρέδωσε το νέο ΚΑΠΗ –Πολυχώρο Πολιτισμού στη Ερέτρια η Αλημπατέ

Είναι από τις δημάρχους που έχουν αποδείξει ότι η πρόληψη σώσει ακόμα και δημοτικές αρχές! Ε ναι… Όπως και η ίδια ανέφερε στο λόγο της στα ΚΑΠΗ της Ερέτριας με πολλή συγκίνηση είχε ήδη μεριμνήσει να βρεθεί νέος χώρος για τη μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ της Ερέτριας πολύ πριν αθετήσει τη συμφωνία η ιδιοκτήτρια του προηγούμενου κτιρίου.

Και βρέθηκε ο χώρος αυτός στον παραλιακό κόμβο της Ερέτριας σε ένα κτίριο που με απόφαση του ο Δήμος το μετατρέπει σε ένα πολυχώρο για όλες τις ηλικίες.

Και η δήμαρχος, για άλλη μία φορά απέδειξε εμπράκτως πως η «καλή νοικοκυρά» πριν πεινάσει «μαγειρεύει»…Αυτό είναι άλλωστε που την κάνει και ξεχωρίζει. Μία ηγετική μορφή που καθημερινά με τις πράξεις της αποδεικνύει ότι έχει τις ικανότητες να τα βγάλει πέρα ακόμη και όταν κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές στο πάρα…πέντε.

Σε ένα χώρο πάνω από 150τ.μ φιλοξενείται και επίσημα από το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου το ΚΑΠΗ της Ερέτριας. Πλέον οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν το δικό τους χώρο. Ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για να απολαμβάνουν τον καφέ ή την πορτοκαλάδα τους με θέα το Νησί των Ονείρων και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Ιδανικός χώρος για ηρεμία αλλά και για μια σειρά εκδηλώσεων.

Ο χώρος είναι δίπατος. Στο πάνω μέρος υπάρχουν χώροι που θα φιλοξενήσουν τη βιβλιοθήκη όπως είπε η δήμαρχος και τη φιλαρμονική που συστήνεται άμεσα. Επίσης, υπάρχουν χώροι για

«Αυτό το ΚΑΠΗ της Ερέτριας που για τον δήμο Ερέτριας αποτελεί μια δημιουργική ζωντανή κυψέλη και έχει 490 άτομα τα οποία συμμετέχουν σε εκδηλώσεις. Προεκλογικά, έπρεπε να χτυπηθεί η κυψέλη» είπε η δήμαρχος και συνέχισε: «Έτσι λοιπόν αθετήθηκε μια συμφωνία η οποία είχε γίνει στην οποία συμφωνία συμπεριλαμβανόταν ότι η μετακίνηση και η μεταφορά του ΚΑΠΗ θα στο τέλος του μήνα μετά τις εκλογές για να μην υπάρξει αναστάτωση. Και 10 μέρες πριν τις εκλογές για να έχουν πηχυαίους τίτλους, χτύπησαν το ΚΑΠΗ μας. Όμως, ούτε καν το λάβωσαν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους του πολιτικά.»

Η δήμαρχος επεσήμανε ότι αντέδρασε αμέσως η δημοτική αρχή, ο δήμος το Νομικό Πρόσωπο, το Τοπικό Συμβούλιο, τριμελής επιτροπή και σε μία μέρα έγινε η μετακόμιση η οποία θα γινόταν 2 του μήνα.

«Βρήκαμε ένα ΚΑΠΗ που ειλικρινά θεωρώ και εγώ και τα μέλη και οι συνεργάτες που θεωρώ ότι είναι ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδος» είπε η δήμαρχος και συνέχισε:

«Κι εμείς με αποφάσεις το χαρακτηρίζουμε πολυχώρο πολιτισμού γιατί εδώ γίνεται και μουσική παιδεία και η φιλαρμονική που θέλουμε να ξεκινήσουμε. Και ο χορός, και θεατρική ομάδα και δανειστική βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Ερέτριας, Νίκος Μεταξάς.

«Το ΚΑΠΗ είναι το σπίτι σας…Εδώ θα είστε όλοι μαζί» είπε και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς έτσι όπως προέκυψε.

Έλαμπε από χαρά και δεν το έκρυβε η Ευρύκλεια Φουρμούζη, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ η οποία επι 5 χρόνια όπως είπε στο λόγο της, είναι κοντά στα μέλη του ΚΑΠΗ δίνει και παίρνει αγάπη όπως είπε από όλους.

kap1

kap2

kap4

kap5

kap6

kap11

kap12

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊ 2019 03:36

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr