Τελευταία Νέα

Εύβοια: Έκοψαν 160 κλήσεις σε μία εβδομάδα σε άτομα που δεν τήρησαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας- «Τέλος η περίοδος χάριτος… Καθημερινοί έλεγχοι ακόμα και στα χωριά…» λέει ο Αστυνομικός Διευθυντής

«Η περίοδος χάριτος για όλους τελείωσε» σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Απόστολος Κουφός, από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων κυκλοφορίας, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. Μέσα σε μία βδομάδα, μέχρι την Κυριακή 29 Μαρτίου το βράδυ βεβαιώθηκαν 160 παραβάσεις στην Εύβοια που αφορούσαν μη τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας.

Έλεγχο στους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται και από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα πραγματοποιούν καθημερινά οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας. Ο φακός του eviakosmos.gr τους «συνέλαβε» στο ρεύμα προς την Αθήνα. Αστυνομικοί με ευγενικό τρόπο ζητούν από τους οδηγούς να βγουν στην άκρη, να επιδείξουν τα απαιτούμενα από το Νόμο έγγραφα και να συνεχίσουν για τον προορισμό τους. Ανάλογα μπλόκα κάνουν οι αστυνομικοί στη γέφυρα, στο κέντρο της πόλης, σε κεντρικούς δρόμους και χωριά.

«Η περίοδος χάριτος σταματά σήμερα στις 11 το πρωί» δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων, τo πρωί ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Απόστολος Κουφός μιλώντας στην εκπομπή «τάδε …έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τα μέτρα.

«Σε γενικό επίπεδο είναι πρόδηλο ότι η Χώρα μας έχει να κερδίσει ένα στοίχημα. Αυτό της απαλλαγής από την πανδημία. Αυτό βέβαια θα κερδηθεί αν ο καθένας από εμάς και συναισθανθεί την ατομική του ευθύνη απέναντι στην οικογένεια του και στην κοινωνία. Αυτό αφορά τους πολίτες » είπε ο κ. Κουφός και συνέχισε: «Θα πρέπει να επικεντρωθούν στην απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων ή στην λειτουργία υπό όρους αυτών. Στην αποφυγή συνωστισμού σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Η Ελληνική Αστυνομία δίνει μαζί με τις άλλες υπηρεσίες έναν αγώνα για να κερδηθεί αυτό το στοίχημα. Και η πατρίδα μας να φύγει κατά το δυνατόν αλώβητη από αυτή την πανδημία.»

Στο τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή 27 Μαρτίου το πρωί, ο κ. Κουφός, σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, αναφέρει σχετικά με τα μέτρα ότι σε ότι αφορά την Εύβοια σημειώθηκαν 100 παραβάσεις που βεβαιώθηκε το αντίστοιχο πρόστιμο των 150 ευρώ.

«Όπως είπαμε και στην επικοινωνία που είχαμε τη Δευτέρα ο σκοπός όλων μας είναι να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας.» τόνισε ο κ. Κουφός και συνέχισε: «Έτσι, είπαμε και τη Δευτέρα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ως μέτρο είναι κανόνας. Κανόνας που πρέπει να εφαρμοστεί από τους πολίτες. Οι εξαιρέσεις που προβλέπονται επιβάλλονται μόνο από τις ανάγκες του πολίτη, όταν αυτές πραγματικά υπάρχουν.

Είμαστε πάντα και θα είμαστε στο πλευρό του πολίτη, σύμβουλοι και αρωγοί. Από το γεγονός ότι έχουμε δώσει χιλιάδες λύσεις και χιλιάδες απαντήσεις αυτές τις 5 μέρες σε ερωτήματα και προβλήματα του κόσμου. Δε θα επιτρέψουμε όμως σε κανένα με την αλόγιστη και ανεύθυνη συμπεριφορά του να θέσει σε κίνδυνο τους συνανθρώπους μας. Έτσι, βγήκαμε, είμαστε παντού και συνολικά βεβαιώσαμε 100 παραβάσεις αυτές τις 4 μέρες. Από Δευτέρα έως Πέμπτη σε πολίτες που δε συμμορφώθηκαν με το μέτρο της απαγόρευσης.

Επαναλαμβάνουμε, ότι οι πολίτες οφείλουν για τη διενέργεια των μετακινήσεων τους να σημειώνουν τις βεβαιώσεις Α και Β που προβλέπονται από τις υπουργικές αποφάσεις ή εναλλακτικά να στέλνουν μήνυμα στο 13033 και να έχουν μαζί τους ταυτότητα η διαβατήριο».

Σε ότι αφορά τον αριθμό των παραβάσεων ο Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε ότι ένα ποσοστό 50% των παραβάσεων σημειώθηκε στη Χαλκίδα και το υπόλοιπο στην επαρχεία. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των παραβάσεων ήταν στέρηση των βεβαιώσεων.

Τέλος ο κ. Κουφός επεσήμανε ότι τα περιπολικά οχήματα αναπαράγουν μέσω των ασυρμάτων και των μεγαφωνικών ηχητικά μηνύματα σε όλες τις γλώσσες για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων. «Είναι και αυτό ένα μέτρο που λήφθηκε και εφαρμόζεται μετά την επικοινωνία μας της Δευτέρας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΦΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 02:52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr