bannernew5

Τελευταία Νέα

Μαρία Τσακού: «Μέχρι την Παρασκευή θα βλέπουμε 21 κανάλια- Πήρα το θέμα πάνω μου για να δοθεί άμεση λύση»

Ενημέρωση γύρω από το θέμα που έχει προκύψει με την ξαφνική διακοπή αναμετάδοσης των καναλιών στις Πετριές πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος Μαρία Τσακού, η οποία για ακόμα μία φορά λειτούργησε αποτελεσματικά προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Η Πρόεδρος ανέφερε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε την περ. Πέμπτη, όταν εργολάβος επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριών Μαρία Τσακού και την ενημέρωσε για την αποψίλωση από το βουνό των εγκαταστάσεων της VODAFON, στον ιστό της οποίας φιλοξενούνταν και τα κανάλια της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού έδωσε τη συναίνεση της πιθανότατα χωρίς να γνωρίζει ότι είναι τα κανάλια στον ιστό, και έγινε η αποξήλωση του ιστού.

Αποτέλεσμα οι Πετριές να μην βλέπουν τηλεόραση εδώ και μία εβδομάδα. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαρία Τσακού η οποία μίλησε με τον άνθρωπο που ξήλωσε τον ιστό και της είπε τα όσα προαναφέρουμε.

«Την περ. Πέμπτη ενημερώθηκα ότι υπάρχει θέμα με τα κανάλια. Ξεκινάω να δω τι γίνεται. Παίρνω τον εργολάβο. Εκ του Πολιτιστικού ξεκίνησαν όλα αλλά η ευθύνη και το βάρος έπεσε πάνω σε μένα» ανέφερε η κα Τσακού, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πετριών παρουσία δημοτών που παραβρέθηκαν στην ενημέρωση και συνέχισε:

«Παίρνω τον εργολάβο της ΔΕΗ και τον στέλνω πάνω ονομαστικά Μαρία Τσακού, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, να δει αν έχει πέσει το ρεύμα, γιατί την προηγούμενη αν θυμάστε, είχαμε μία μικρή διακοπή στο ρεύμα. Ο εργολάβος ανακαλύπτει ότι δεν έχει μείνει από ρεύμα. Με παίρνει και μου λέει θα σου κάνουμε καταγγελία γιατί μας έστειλες άδικα πάνω, δε μπορείς μου λέει να στέλνεις ένα ολόκληρο συνεργείο, αν δεν είσαι σίγουρη.

Παίρνω τηλέφωνο το Γιάννη το Μάλλιο ο οποίος έλειπε στη Χαλκίδα και δεν μπορούσε να έρθει αμέσως. Η επόμενη κίνηση. Από την αγωνία μου όμως γιατί είχαν πιάσει από την Πέμπτη το απόγευμα και με έπαιρναν τηλέφωνο και ειδικά από την πάνω Πετριά και θέλω να το τονίσω. Δε μου λέγαν το όνομα τους αλλά ξέρω ποιοι με έχουν πάρει.

Προσπαθούσα να τους εξηγήσω δεν το καταλαβαίνανε. Και από την αγωνία μου την Παρασκευή το πρωί στέλνω τον κ. Δημήτρη Πηλιχό από το Αλιβέρι, ο οποίος μου λέει είναι όλα ξηλωμένα, φρεσκοξηλωμένα. Παίρνω το Γιάννη το Μάλλιο ο οποίος ανέβηκε την Παρασκευή το μεσημέρι. Ήρθε στο μαγαζί μου και μου είπε μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όλα ξηλωμένα.

Την Παρασκευή το βράδυ σας το ξανατονίζω δέχομαι ένα τηλεφώνημα από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου τη Μαρία την Τσακού η οποία μου λέει πως πάνε τα κανάλια. Της απαντάω δεν έχουμε κανάλια, ψάχνω να βρω τι έχει γίνει

Και εκείνη την ώρα μου αναφέρει ότι την περ. Δευτέρα ήταν στον αγιασμό του σχολείου και την πήρε ένας εργολάβος της vodafon ότι ξηλώνω κάποιες κεραίες εδώ πάνω και θα ήθελα να μάθω, κάποιοι πομποί, τι γίνεται με αυτά εδώ.

Εκείνη(η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου) προφανώς δεν ήξερε η κοπέλα γιατί δεν το έκανε επίτηδες, παίρνει την κα Βούλα την Περηφάνου και της λέει τι έχει γίνει εδώ πάνω, προφανώς κάποια παλιά είναι, ας τα πάρει ο άνθρωπος να τα πετάξει. Επομένως, εκεί υπήρξε ένα λάθος, μια κακή συνεννόηση».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαρία Τσακού, επιβεβαίωσε όλα αυτά από τον άνθρωπο που κατέβασε τον ιστό με τους πομπούς.

«Το Σάββατο το πρωί, πάω και κάνω καταγγελία στην αστυνομία. Τον πήρε τηλέφωνο ο αστυνόμος και μετά με πήρε πίσω αυτός και μου λέει είμαστε στην Καρδίτσα και έχουμε πλημμυρίσει. Θα σας τα επιστρέψω κάποια στιγμή. Και του λέω ότι εγώ έχω να δώσω λόγο σε δύο χωριά, είμαι Πρόεδρος και έχω περάσει πολύ άσχημα τρεις μέρες τώρα. Να κάθομαι στον καθένα να εξηγώ τι έχει γίνει ακριβώς.

Και εκεί θεωρώ ότι όποιος και αν το χε κάνει έστω και άθελά του θα έπρεπε να είχε βγει και να το πει. Έπρεπε άμεσα να βρω τρόπο να λύσω το πρόβλημα γιατί εκτός από εμάς τους νέους που έχουμε σχέση με την τεχνολογία υπάρχουν και γέροι άνθρωποι που δεν μπορούν να βάλουν πιάτα και να δουν τηλεόραση. Έπρεπε να σκεφθώ και αυτούς όλους ειδικά στο πάνω χωριό»

Η κα Τσακού στη συνέχεια ανέφερε ότι βρήκε μία άκρη με τον κ. Μαραγκουδάκη στην ΤΕΡΝΑ που έδειξε ενδιαφέρον γνωρίζοντας το θέμα, εξασφαλίζοντας να έχουν 21 κανάλια. Αυτά, όπως ανέφερε για τις ανεμογεννήτριες που ήδη έχουν μπει.

«Έχω δηλώσει ότι είμαι αντίθετη στην τοποθέτηση άλλων ανεμογεννητριών στις Πετριές» δήλωσε η Πρόεδρος που πήρε τα εύσημα από τους παραβρισκόμενους, πλην κάποιων που δυσανασχέτησαν ως προς την ΤΕΡΝΑ αλλά δεν είχαν και αντιπρόταση για να μη μείνει το χωριό χωρίς τηλεόραση.

Παρόντες στην ενημέρωση, εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής και απλοί δημότες, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαστροκώστας οι οποίοι στο τέλος της συζήτησης που έγινε, έδωσαν τα εύσημα στην Πρόεδρο για την άμεση κινητοποίηση της να δώσει λύση στο πρόβλημα και μάλιστα καλύτερη από αυτή του υπήρχε καθώς από την επόμενη εβδομάδα αντί για 5 θα βλέπουν 21 κανάλια!

 5

6

7

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΤΡΙΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΟΥ

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 19:17

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr