bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο γιατρός Γιώργος Ζέρβας για την πανδημία: «Όχι πανικός!Όχι εφησυχασμός...- Ο κόσμος να προσέλθει να εμβολιαστεί και να βάλουμε φρένο σε αυτόν τον ύπουλο εχθρό του κορονοϊού»

«Η περίοδος που διανύουμε όπως έχουμε πει και μερικούς μήνες πιο πριν είναι μια δύσκολη περίοδος, ειδικά οι μήνες, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο πάντα υπήρχε πρόβλημα με τους αναπνευστικούς ιούς και όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις, πόσο μάλλον τώρα που διανύουμε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο πανδημίας», επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, το πρωί της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου, ο γενικός γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου ,Πρόεδρος της Επιτροπής covid 19 του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Γιώργος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας σε μία εφ’ όλης συνέντευξη σε ότι αφορά την πανδημία επισημαίνει ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος αλλά ούτε και να εφησυχάζει. Σε ότι αφορά τις δυο Υγειονομικές δομές του Δήμου, τόνισε ότι ο κόσμος μπορεί άφοβα να τις επισκέπτεται καθώς πληρούν όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Αναφέρθηκε στο ρόλο που καλείται να παίξει στις μέρες μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου, τονίζοντας ότι έχει υποχρέωση να στηρίξει όλο αυτό τον αγώνα που γίνεται. Και βέβαια, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από την Επιτροπή covid 19 του δήμου, στην οποία είναι Πρόεδρος.

Σε ότι αφορά το Κέντρο Εμβολιασμού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου ο γιατρός επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσα να περάσει στα χέρια του δήμου το Κτίριο του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου προκειμένου να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο χώρο το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου. Ενώ, σε ότι έχει να κάνει με το εμβόλιο, ο γιατρός επεσήμανε ότι θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και γρήγορα να βγούμε από αυτή την πανδημία.

Προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με την πανδημία, διαψεύδοντας παράλληλα τις «Κασσάνδρες», και βάζοντας τέλος στην παραπληροφόρηση που γίνεται από κάποιους, αισθάνθηκε ο ίδιος την ανάγκη μετά από όσα λέγονται και ακούγονται να κάνει μία ανάρτηση στον τοίχο του στο fb την Τρίτη το βράδυ.

«Το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και όλες οι υγειονομικές δομές της περιοχής μας είναι επόμενο να έχουν ένα επιπλέον φόρτο εργασίας και να έρχονται καθημερινά σε επαφή με πιθανά κρούσματα κορονοϊού ή και με επιβεβαιωμένα. Οι δομές μας, είναι μάχιμες δομές» είπε μεταξύ άλλων, ο γιατρός.

Να σημειωθεί ότι από το Μάρτιο ο ίδιος είχε εισηγηθεί στην Επιτροπή στην οποία είναι Πρόεδρος στο δήμο, να αγοραστεί ένα isobox (τύπου κοντέινερ) και να κατασκευαστεί μια ειδική πλατφόρμα όπου τοποθετήθηκε ώστε να απομονώνονται τα πιθανά ή τα θετικά κρούσματα τα οποία έρχονται στο Κέντρο Υγείας.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Υγείας προμηθεύτηκε άλλο ένα isobox, χορηγία της ΤΕΡΝΑ, στο οποίο και εκεί η Επιτροπή κατασκεύασε την ειδική πλατφόρμα που τοποθετήθηκε ώστε να απομονώνονται τα πιθανά ή τα θετικά κρούσματα που έρχονται στο Κέντρο Υγείας.

«Έχουμε λάβει σα δήμος και σαν υγειονομικές δομές της περιοχής μας από πάρα πολύ νωρίς, από τις αρχές Μαρτίου, όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας και να επισκέπτονται τους χώρους μας. Τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στο Νοσοκομείο της Κύμης όπου και εκεί γίνεται μία εξαιρετική δουλειά, όλοι οι συνάδελφοι λειτουργούμε με επαγγελματισμό και με ένα αίσθημα ευθύνης πάρα πολύ ισχυρό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.

Με δική του επίσης πρωτοβουλία την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου έγινε απολύμανση από συνεργεία του δήμου στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. «Όπως σας είπα το Κέντρο Υγείας είναι μία μάχιμη μονάδα Α βάθμιας Φροντίδας. Ένας συμπολίτης μας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, είχε κάποια συμπτώματα, του έγινε ο απαραίτητος έλεγχος και βρέθηκε στη συνέχεια ότι είναι θετικός» είπε ο γιατρός και συνέχισε:

«Το προσωπικό λειτούργησε με επαγγελματισμό. Απομονώθηκε αμέσως το περιστατικό. Επειδή το βράδυ ενημερωθήκαμε πως ήταν θετικός προχωρήσαμε σε μία προληπτική απολύμανση όλων των χώρων του Κέντρου Υγείας ώστε να αισθανόμαστε και το προσωπικό αλλά και όσοι το επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας, ασφαλείς. Δεν υπάρχει κάποιος από τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας θετικός στην covid 19.»

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου θα έχει σύντομα στη διάθεση του rapid tests τα οποία θα διαθέσει όταν θα χρειαστεί. Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου ζήτησε από το Σώμα να ψηφιστεί ένα ποσό από τον προϋπολογισμό για την αγορά τους. Με το Σώμα να συντάσσεται ομόφωνα στην ψήφιση της πρότασης του.

«Διακρίνουμε ότι υπάρχει μία ισχυρή πίεση στο υγειονομικό σύστημα αυτή τη στιγμή. Και ενδεχομένως τους επόμενους, δύσκολους μήνες να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε η Περιφέρεια, για να μας παρέχουν τον απαραίτητο αριθμό για τεστ» επεσήμανε ο Πρόεδρος και συνέχισε:

«Εισηγήθηκα να αγοραστούν τεστ ταχείας ανίχνευσης έτσι ώστε αν εμφανιστεί κάτι, εμείς να δράσουμε άμεσα και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα. Θα δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό του δήμου, σε κάποιες ευαίσθητες ομάδες όπως είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι οι οποίοι έρχονται σε επαφές με πολλούς συμπολίτες μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χρέος να συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα.»

Ο κ. Ζέρβας δεν εφιστά την προσοχή μόνο στο να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές από την πανδημία, επισημαίνοντας ότι μπορεί να χαθούν ανθρώπινές ζωές, από το φόβο που έχει ο κόσμος. «Είπαμε όχι εφησυχασμός αλλά όχι και πανικός» δήλωσε ο γιατρός και συνέχισε: «Τα εμφράγματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, δε μας έχουν αφήσει. Δε θα σταματήσουμε να επισκεπτόμαστε τις υγειονομικές δομές επειδή επικρατεί αυτός ο φόβος.»

Κέντρο Εμβολιασμού για την covid 19 και το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου!

Ως γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου ο Γιώργος Ζέρβας αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο έτσι ώστε και το Περιφερειακό Ιατρείο στο Αυλωνάρι να μπορέσει να ανταπεξέλθει επάξια στο ρόλο του απέναντι στους πολίτες που θα κληθούν να κάνουν το εμβόλιο για την πανδημία.

«Βρισκόμαστε σε μία διαρκή επικοινωνία σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια. Έχουμε παρακολουθήσει και κάποιες διαδικτυακές ενημερώσεις. Ακόμα επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Πιστεύω τις επόμενες μέρες να γίνει και αυτό. Οφείλουμε να είμαστε σε μία ετοιμότητα. Η Α βάθμια φροντίδα Υγείας έχει υποχρέωση να αναλάβει και αυτή, αυτό το βαρύ φορτίο του εμβολιασμού. Και πρέπει να το κάνουμε. Και πρέπει να το κάνουμε σωστά ενημερώνοντας τον κόσμο για την ασφάλεια του εμβολίου. Εκεί θα γίνει και η μεγάλη μάχη» επισημαίνει ο γιατρός ο οποίος καλεί τον κόσμο να προσέλθει να εμβολιαστεί και να βάλουμε φρένο σε αυτόν τον ύπουλο εχθρό του κορονοϊού.

«Εμείς οι γιατροί αλλά και όλο το Υγειονομικό Προσωπικό ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τους ασθενείς μας. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Θα οργανώσουμε τις δομές μας. Η αλήθεια είναι πως το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναριου έχει κάποια προβλήματα. Όπως όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία», επισημαίνει ο κ. Ζέρβας καθώς σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ιατρείο, πρόκειται για ένα μικρό χώρο που εκτός από Κέντρο Εμβολιασμού, καλείται να λειτουργεί παράλληλα και ως Περιφερειακό Ιατρείο τους επόμενους μήνες. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο, σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο γιατρός, εξυπηρετεί από 500 έως 700 άτομα το μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ο κ. Ζέρβας με τον Τοπικό Προέδρο Βασίλη Μαυρομάτη έφεραν θέμα της παραχώρησης του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου, στο δήμο, στο Δ.Σ προς ψήφιση, προκειμένου μεταξύ άλλων να στεγαστεί εκεί και το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου. Το Δ.Σ ψήφισε υπέρ και στη συνέχεια δρομολογήθηκαν όλα αυτά που έπρεπε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε αποκλειστικά στο eviakosmos.gr ο γιατρός, η υπόθεση βρίσκεται στην εφορία της Κύμης και ευελπιστεί και ο ίδιος ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Ένας λόγος παραπάνω που πρέπει οι συγκεκριμένες ενέργειες από τους αρμόδιους να ολοκληρωθούν άμεσα.

«Μέχρι στιγμής πηγαίνουν όλα καλά. Η Κτηματική Υπηρεσία έχει αναλάβει το φάκελο. Λόγω της πανδημίας, υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά γρανάζια τα οποία μας εμποδίζουν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στις υπηρεσίες και εκεί έχουμε καθυστερήσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ΔΟΥ Κύμης όπου περιμένουμε μία απάντηση για την αντικειμενική αξία του κτιρίου» είπε ο κ. Ζέρβας

Με ραντεβού το εμβόλιο…

Αν και δεν έχουν δοθεί όπως είπε ο γιατρός όλες οι διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα γίνεται το εμβόλιο, εντούτοις σε πρώτη φάση γνωρίζουν ότι θα γίνεται με ραντεβού.

«Κυρίως το πρόβλημα τους είναι πως θα κλειστούν αυτά τα ραντεβού και τι θα γίνει αν κάποιοι δεν προσέλθουν σε αυτά τα ραντεβού. Γιατί αυτά τα εμβόλια θα έρθουν στη Χώρα μας, θα φυλαχτούν σε μία ειδική θερμοκρασία των -70 βαθμών, σε ειδικά ψυγεία. Από κει και πέρα δε θα είναι όπως τα συνηθισμένα εμβόλια που γνωρίζουμε. Θα έρθουν σε φιαλίδια πολλαπλών χρήσεων. Αυτά αφού θα βγουν από τον ξηρό πάγο θα πρέπει να διατηρηθούν σε θερμοκρασία ψυγείου, σε θερμοκρασία συντήρησης, το πολύ μέχρι 5 μέρες. Φανταστείτε τώρα πως πρέπει να σχεδιάσουμε για να μην πάει χαμένη ούτε μία δόση» δήλωσε ο κ. Ζέρβας επισημαίνοντας ότι σε όλο αυτό θα βοηθήσει και η άυλη συνταγογράφηση και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, φαρμακοποιοί, ιδιώτες γιατροί, όλοι θα μπουν σε αυτό το «παιχνίδι».

Κλείνοντας ο γιατρός, για ακόμα μία φορά τόνισε ότι και οι δύο Υγειονομικές Δομές του Δήμου, στο Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο της Κύμης, είναι απόλυτα ασφαλείς.

«Δεν πρέπει να επικρατεί κανένας πανικός. Οποιοσδήποτε συμπολίτης μας έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, θα απευθυνθεί αμέσως σε αυτές τις δομές χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας φόβος. Και στις δύο δομές έχουν φροντίσει οι Διοικήσεις και υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφάλειας. Όχι πανικός…Όχι εφησυχασμός είναι το σύνθημα μας και σωστή ενημέρωση ώστε να ξεκινήσουμε να μπούμε από τον καινούργιο χρόνο δυνατά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και το καλοκαίρι να αποτελεί παρελθόν όλη αυτή η τραγική ιστορία, την οποία βιώνουμε από πέρυσι» τόνισε ο κ. Ζέρβας με την ευχή ότι όλα θα πάνε καλά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 17:50

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr