Τελευταία Νέα

Ο Ανδρέας Τοουλιάς για τη διασπορά του κορονοϊού στην Αμάρυνθο: «Εκεί υπάρχει συνεχιζόμενη ανευθυνότητα αυτών που συμμετείχαν στο πάρτι–Δεν μιλάνε…»

Στην εκπομπή «τάδε έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm μίλησε το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ανδρέας Τοουλιάς για την γενικότερη κατάσταση με τα κρούσματα στην Περιφέρεια Στερεάς αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Αμάρυνθο μετά τα 8 επίσημα κρούσματα που είχε δώσει ο ΕΟΔΥ μέχρι και την Παρασκευή το πρωί και την συνεχή ανευθυνότητα εκείνων που συμμετείχαν στο πάρτι και δε δίνουν τα στοιχεία και άλλων συμμετεχόντων προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Τέλος, ο κ. Τοουλιάς αναφέρθηκε και στα 63 κέντρα εμβολιασμού covid 19 που στήνονται στην Περιφέρεια Στερεάς καθώς και στην κινητή μονάδα που θα υπάρχει για τις απομακρυσμένες περιοχές.

Να σημειωθεί εδώ, ότι τόσο η τοπική κοινωνία όσο και η ευρύτερη περιοχή της Αμαρύνθου είναι ανάστατες τις τελευταίες μέρες καθώς τα πρώτα κρούσματα είχαν σχέση με δύο επιχειρήσεις στην Αμάρυνθο. Ωστόσο, εκείνο που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε ότι αφορά διασπορά της νόσου, είναι ένα πάρτι που φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες συμμετεχόντων σε αυτό, να έκανε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου νεαρός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον Κορονοϊό. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα «τρομολαγνείας» καθώς συγγενικά πρόσωπα των συμμετεχόντων σε αυτό ενημέρωναν μεταξύ τους πως οι 15 από τους 20 συμμετέχοντες στο πάρτι είναι θετικοί.

Γιατί αφού υπάρχουν κρούσματα καταγεγραμμένα μετά από σχετικά τεστ που υπεβλήθησαν και βρέθηκαν θετικά, διατηρείται σιωπή ιχθύος στην Αμάρυνθο; Γιατί οι αρμόδιοι φορείς δεν έκαναν αμέσως γνωστό το όνομα του διοργανωτή και να κληθεί να αποκαλύψει και ποιοι άλλοι ήταν στο πάρτι; Τι σχέση είχαν συμμετέχοντες στο πάρτι με τα πρώτα κρούσματα της περ. εβδομάδας στην Αμάρυνθο; Με ποιους έχουν έρθει όλο αυτό το διάστημα σε επαφή; Ισχύει η καραντίνα και αν ναι για ποιους και πόσους από εκείνους που συγγενικά τους πρόσωπα κάνουν γνωστό ότι είναι φορείς της επιδημικής νόσου; Η απάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ανδρέα Τοουλιά τα λέει όλα!

«Γνωρίζουμε για το πάρτι αλλά δεν ξέρω γιατί στην Αμάρυνθο επικρατεί μία μυστικοπάθεια…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τοουλιάς με την ειλικρίνεια, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει και ως εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας αλλά και ως γιατρό που είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του «πολέμου».

«Εκεί που μας απασχολεί και δίνουμε το μεγαλύτερο βάρος είναι η Αμάρυνθος. Εκεί υπάρχουν δύο εστίες. Μία γύρω από μία επιχείρηση και μία από ένα πάρτι. Από την αρχή ο ΕΟΔΥ μας έχει δώσει 6 κρούσματα μέχρι σήμερα και ξέρουμε άλλα 3» είπε ο κ. Τοουλιάς και συνέχισε:

«Σε ότι αφορά το πάρτι, αυτό σημαίνει ότι δεν πειθαρχεί ο κόσμος ή το περνάνε πολύ επιπόλαια. Δηλώνει μία μεγάλη ανευθυνότητα, αυτό. Αν υπήρχε καταγγελία η αστυνομία θα τους έπιανε επ’ αυτοφώρω. Εκ των υστέρων δεν γίνεται κάτι. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα από όλους. Αυτό που είπατε ήταν πολύ σωστό. Οι γονείς πως ανέχτηκαν να γίνει αυτό το πάρτι;»

Ο κ. Τοουλιάς αναφέρθηκε και στο χωριό της Ευρυτανίας που υπήρξαν κρούσματα και ήταν 14 μέρες σε καραντίνα επισημαίνοντας ότι και εκεί η διασπορά της νόσου έγινε από γλέντι που διοργανώθηκε στην περιοχή. Κάνοντας σαφές ότι μέσα από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις μπορεί να γίνει τέτοια εξάπλωση που δεν μπορεί να τη φανταστεί κανείς.

«Και εκεί έχουμε και μία συνεχιζόμενη ανευθυνότητα γιατί δεν δίνουν πληροφορίες. Δεν ξέρω γιατί. Στις ιχνηλατήσεις που κάνουν δεν δίνουν πληροφορίες σε μας. Αυτό αιτιολογεί και το γεγονός ότι ο κόσμος –η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για 15 θετικούς μετά τα τεστ, από τους 20 που συμμετείχαν στο πάρτι».

Να σημειωθεί ότι στα rapid tests που έκανε κλιμάκιο της Περιφέρειας της Τρίτη στην Αμάρυνθο, βγήκε ένα θετικό. Την Τετάρτη έγιναν ακόμα 54 τεστ και ήταν όλα αρνητικά. Την Παρασκευή το πρωί ο ΕΟΔΥ έκανε τεστ “drive through covid 19”.Τα 235 τεστ που έγιναν ήταν όλα αρνητικά.

Ο κ. Τοουλιάς αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα από τα ιδιωτικά μικροβιολογικά ιατρεία, επισημαίνοντας ότι στο μοριακό τεστ δεν μπορούν να αποκρύψουν στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, ενώ στα rapid tests μπορούν. «Εμείς τους ζητάμε να ενημερώνουν πρώτα εμάς…» δήλωσε ο κ. Τοουλιάς.

Σε ότι αφορά την κατάσταση με τα κρούσματα στην Περιφέρεια Στερεάς, ο κ. Τοουλιάς επεσήμανε ότι σημειώνεται πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 13 του μήνα, είχαμε 222 κρούσματα. Ενώ από την Δευτέρα έως την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, είχαμε όπως ανέφερε ότι είχαμε 88 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε σύνολο, σαν Περιφέρεια έχουμε 421 ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο γιατρός. Από αυτά 48 ενεργά κρούσματα είναι στην Εύβοια. Σημειώθηκαν 38 θάνατοι στην Περιφέρεια μέχρι τώρα. Σε ότι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι 7 κλίνες κατειλημμένες από τις 10 στη ΜΕΘ covid, τα πέντε από αυτά είναι περιστατικά εκτός Νομού. Στην Κλινική covid νοσηλεύονται 9 άτομα και έχει 11 κενές θέσεις καθώς διαθέτει συνολικά 20 κλίνες. Στο Νοσοκομείο της Λαμίας έχει 11 κλίνες κατειλημμένες όλες. Και στην Κλινική COVID έχει 55 άτομα.

Σε ότι αφορά το Γηροκομείο της Λαμίας έληξε την Παρασκευή η καραντίνα των 14ων ήμερων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γιατρός, ο απολογισμός ήταν 46 θετικοί περιθαλπόμενοι και 7 προσωπικό, εκ των οποίων οι 5 νοσηλεύονται ακόμα στην κλινική covid στο Νοσοκομείο της Λαμίας με όχι σοβαρά προβλήματα. Ένας απεβίωσε και 40 παραμένουν στο Γηροκομείο απύρετοι όλοι. Τη Δευτέρα θα γίνει το επαναληπτικό test.

Έληξε την Πέμπτη και η καραντίνα στο Χωριό Ραπτοπουλο του Δήμου Αγράφων, στην Ευρυτανία. «Εκεί είχαμε 30 κρούσματα σε ένα χωριό που έχει 150 κατοίκους. Και εκεί μετά από γλέντι έγινε η διασπορά» είπε ο κ. Τοουλιάς.

Τέλος, ο κ. Τουλιάς αναφέρθηκε και στα εμβολιαστικά κέντρα που στήνονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για 63 εμβολιαστικά κέντρα και μία κινητή μονάδα για απομακρυσμένες περιοχές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΟΥΛΙΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 10:27

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr