100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Συνέδριο Δρ. Παπανικολάου : Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης

Το φετινό ιατρικό συνέδριο Δρ. Γεωργίου Ν. Παπανικολάου έγινε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά στις 13 Μαΐου 2021 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης. Ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, καθηγητής Ιατρικής/Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κορνέλ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και Πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Ϋόρκης διοργάνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκίνησε με προσφωνήσεις από τον χειρούργο Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Παναγιώτη Μανώλα, τη καθηγήτρια και διευθύντρια τού Τμήματος Ανατομίας, Κυτταρικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Weill Cornell Δρ. Stuhlmann, και του πρώην Διευθυντή της Γυναικολογίας στο Κορνέλ και κύριου συνεργάτη συνεδρίων Δρ. Chervenak.

Στη συνέχεια έγινε ανασκόπηση της ζωής και πολύπλευρης δράσης του αείμνηστου Καθηγητή Δρ. Γεωργίου Παπανικολάου, που με την εφεύρεση του Παπ Τεστ γυναικείου τραχήλου μήτρας έχει σώσει εκατομμύρια ζωές γυναικών παγκόσμια. Η κυρία Παγουλάτου, Πρόεδρος του Πανευβοϊκού Συλλόγου Αμερικής μίλησε για τη καταγωγή του από τη Κύμη Εύβοιας, τις σπουδές του στην Ευρώπη, και τη μετανάστευση με τη σύζυγο του Ανδρομάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυρία Γιούλη Κόκκορη, εγγονή του Δρ. Παπανικολάου συμπλήρωσε από την Αθήνα τη συγγραφή βιβλίων και τη συγκομιδή στοιχείων του σε ιστοσελίδα. Ο Καθηγητής Γυναικολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πενσυλβάνειας στη Φιλαδέλφεια Δρ. Χρήστος Κουτίφαρης έδειξε φωτογραφίες από το γάμο των γονέων του που γνωρίστηκαν στο εργαστήριο Δρ. Παπανικολάου στο Κορνέλ Νέας Υόρκης. Ο Δρ. Παπανικολάου τους στεφάνωσε και βάφτισε το Δρ. Κουτίφαρη!

Ο οργανωτής του Ετήσιου Συνεδρίου Δρ. Σπύρος Μεζίτης παρουσίασε επιμελώς τον συνιδρυτή του Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Παπανικολάου το 1936, τη δωρεά αγάλματος Δρ. Παπανικολάου το 1997 που βρίσκεται στη κυρία είσοδο της Ιατρικής Σχολής, την ετήσια υποτροφία Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης εις μνήμη Δρ. Παπανικολάου στην Ιατρική Σχολή Κορνέλ και έδειξε τα ονόματα φοιτητών και φοιτητριών Ελληνικής καταγωγής που έχουν βραβευθεί, μαθητές και μαθήτριες που βραβεύτηκαν για εκθέσεις που έγραψαν για τη παρακαταθήκη του Δρ. Παπανικολάου, το ιστορικό των ετήσιων συνεδρίων στην Ιατρική Σχολή από το 2003, τους εκάστοτε ομιλητές και τούς τιμηθέντες γιατρούς με το Μέγα Επαθλο Δρ. Παπανικολάου. Μεταξύ των τιμηθέντων είναι και ο Γερμανός Νομπελίστας Ιατρικής/Φυσιολογίας Δρ. Harald Zur Hausen το 2010 που ανακάλυψε τη σχέση HPV ιού και καρκίνου τραχήλου γυναικείας μήτρας και του Δρ. Roy Vagelos το 2018, πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της φαρμακοβιομηχανίας Merck οπου πρωτοπαρασκευάσθηκαν οι στατίνες που μειώνουν τη κακή χοληστερίνη LDL στο αίμα και σημερινού ιδρυτή της κολοσσιαίας φαρμακοβιομηχανίας Regeneron οπου πρωτοπαρασκευάσθηκαν τα κοκτέιλ αντισωμάτων κορωνοιού. Το 2019, ο καθηγητής Ογκολογίας πανεπιστημίου Johns Hopkins Βαλτιμόρης Δρ. Νικόλαος Παπαδόπουλος έλαβε το Μέγα Βραβείο Δρ. Παπανικολάου για τη δημιουργία διαγνωστικού τέστ καρκίνου απο σταγόνα αίματος!

Ο Καθηγητής Δρ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου, διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος Φιλοσοφίας και Επιστήμης και Πρώτος Διευθυντής του Ημερήσιου Ελληνοαμερικανικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νέας Ϋόρκης μίλησε για τα ετήσια έπαθλα Δρ. Παπανικολάου σε μαθητές Ελληνικής καταγωγής Λυκείων Μείζονος Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης. Παρουσίασε τους δέκα φετινούς νικητές σε βιντεοσκόπηση που προξένησε βαθιά συγκίνηση και θαυμασμό στους 80 συμμετέχοντες, και εξήρε τη προσφορά των Ελλήνων ιατρών και τη προσπάθεια να μεταβούν το επόμενο καλοκαίρι οι βραβευθέντες στα Δωδεκάνησα με ομογενειακή χρηματοδότηση.

Η φοιτήτρια Ιατρικής Ιουλιάνα Κώστα από τη Μασαχουσέτη μίλησε για το φωτεινό παράδειγμα ιατρικής έρευνας του Δρ. Παπανικολάου, την αξία της υποτροφίας Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης στις σπουδές της και στη συνέχεια των Ελληνικών ιδεωδών.

Ο βραβευθείς και κύριος ομιλητής Καθηγητής και Διευθυντής Γυναικολογίας και Μαιευτικής στο New York University (NYU) Long Island Δρ. Αντώνιος Βιντζηλαίος ηταν εντυπωσιακός στην ομιλία του και σαν κύριος συντάκτης του σημαντικού Αμερικανικού περιοδικού Γυναικολογίας αμφισβήτησε τις μεγάλες ιατρικές μελέτες που δημοσιεύονται και την αντικειμενική στοιχειοθέτηση τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη παρουσίαση των αναδόχων του αξιομνημόνευτου διαδικτυακού συνεδρίου Δρ. Παπανικολάου που είναι ο Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών Διευθυντής Λυκείων Δρ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου, ο Καθηγητής Ενδοκρινολογίας και διοργανωτής του Ετήσιου Συνεδρίου Δρ. Σπύρος Μεζίτης, η Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, οι πρώην Πρόεδροι Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Γεώργιος Λιακέας και Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, και ο σημερινός Πρόεδρος Δρ. Παναγιώτης Μανώλας.

Δόθηκε υπόσχεση με τη καταστολή της επιδημίας κορωνοιού να τελεσθεί ξανά το Συνέδριο στην Ιατρική Σχολή Weill Cornell Νέας Υόρκης τον επόμενο Μάιο.

ΠΗΓΗ: Dr George Papanikolaou

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr