bannernew5

Τελευταία Νέα

Σε αναστολή εργασίας από σήμερα 45 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας - Δεν τίθεται θέμα εύρυθμης λειτουργίας υποστηρίζει η Διοίκηση– Απέρριψε το ΣΤΕ το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ

Σαρανταπέντα πράξεις αναστολής επιδόθηκαν σήμερα σε ανεμβολίαστο προσωπικό του Νοσοκομείου της Χαλκίδας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr. Εικοσιένας νοσηλευτές, πέντε από τους οποίους αντικαταστάθηκαν από επικουρικό προσωπικό ήδη σήμερα, 4 γιατροί, 20 άτομα από το υπόλοιπο προσωπικό και συγκεκριμένα 3 διοικητικοί και 3 τεχνικοί, 3 παρασκευαστές, καθαρίστριες και 1 φύλακας, τέθηκαν σε αναστολή άνευ αποδοχών, μέτρο που ως γνωστόν άρχισε να εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου.

«Θλίψη και οργή! Τα συναισθήματα ανάμεικτα σήμερα» υποστηρίζει στο eviakosmos.gr η Προϊσταμένη των χειρουργείων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝΧ Ιωάννα Ιωάννου και συνεχίζει: «Ήδη νοσηλευτές από τα χειρουργεία πήραν πράξεις αναστολής. Να μας πει η διοίκηση πως θα λειτουργήσουμε. Τι πλάνο έχουν; Εν μέσω πανδημίας ένα νοσοκομείο με οριακό προσωπικό σαν αυτό της Χαλκίδας που εξυπηρετεί περιστατικά εκτός από την Εύβοια και από τη Βοιωτία ή άλλους Νομούς, πως θα ανταπεξέλθει; Σήμερα το πρωί είδαμε να παίρνουν πράξεις αναστολής από το πρωτόκολλο υγειονομικοί που βγήκαν από εφημερίες. Ανακλήθηκαν οι άδειες, και εκείνες ειδικού σκοπού και τα ρεπό. Πόσο θα αντέξει το προσωπικό; Ο γιατρός εργασίας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κάνει εξετάσεις στο προσωπικό για άλλες ασθένειες που μπορεί να είναι και μεταδοτικές και τώρα κινδυνεύει ο κόσμος από το ανεμβολίαστο προσωπικό του Νοσοκομείου; Δε λέω…Θα πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα!

Αλλά θα μπορούσαν με έναν άλλο τρόπο και αναγνωρίζοντας την προσφορά τους όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, να πείσουν τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο. Η στάση τους αυτή θα φέρει αντιδράσεις. Αντιδράσεις υγειονομικών εν μέσω πανδημίας. Δε θα χαθεί κόσμος αν δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να προσφέρει; Και όχι μόνο στις κλινικές covid και ΜΕΘ covid, αλλά και σε άλλες σοβαρές ειδικότητες και τμήματα που είναι απαραίτητοι. Θα πάρουν εμβολιασμένους; Πώς θα λειτουργήσουν το νοσοκομείο από δω και πέρα;»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ποια ήταν η στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και αν δόθηκαν εξηγήσεις για όλο αυτό, η κα Ιωάννου απάντησε: «Μιλήσαμε με το διοικητή του Νοσοκομείου και μας απάντησε ότι θλίβεται με όλο αυτό αλλά είναι νόμος και δεν μπορεί να προσπεράσει τη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι πήραν πράξεις αναστολής σήμερα και μονογονεϊκές οικογένειες. Έχουν στοχοποιηθεί οι γιατροί. Οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα παίρνουν τις προφυλάξεις τους. Το πρωί υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη στο Νοσοκομείο για να μην αντιδράσουν. Εμείς αντιδρούμε σε όλο αυτό και προγραμματίζουμε για αύριο από τις 8 έως τις 10 το πρωί στάση εργασίας στην πύλη του Νοσοκομείου. Καλούμε να συμμετέχουν όλοι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Δεν τίθεται θέμα εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας υποστηρίζει η Διοίκηση

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, η διοίκηση του Νοσοκομείου εμφανίζεται καθησυχαστική καθώς όπως επισημαίνει έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στο Υπουργείο για να αντικατασταθεί το ανεμβολιαστο προσωπικό του Νοσοκομείου. Ήδη σήμερα αντικαταστάθηκαν με επικουρικό προσωπικό οι πέντε ανεμβολίαστοι νοσηλευτές ενώ τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα και ακολουθούν το επόμενο 15νθήμερο προσλήψεις και για τους άλλους 40 ανεμβολίαστους που θα αντικατασταθούν με εμβολιασμένο προσωπικό. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Χαλκίδας επισημαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, δύο άτομα ανεμβολιαστο προσωπικό πήρε πράξη αναστολής εργασίας από το Νοσοκομείο της Κύμης και ένας εργαζόμενος από το Νοσοκομείο της Καρύστου.

Απέρριψε το ΣΤΕ το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για την αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στο μεταξύ, «Οχι» στην αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας  του  εμβολιασμού στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, είπε το  Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε το σχετικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να  «παγώσει» η εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, κινούμενο στη γραμμή που είχε τηρήσει και ως προς την έκδοση των προσωρινών διαταγών, αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ.

Τώρα πλέον αναμένεται η κρίση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα συζητήσει τη σχετική αίτηση ακύρωσης στις 8 Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 16:12

Τελευταία άρθρα από τον/την Έφη Ντίνη

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr