Για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης στην Εύβοια μίλησε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος της Α βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρης Δάσκος. Ο κ. Δάσκος ανέφερε ότι με covid 19 είναι στο σύνολο 60 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς 11 στα νηπιαγωγεία και 49 στα δημοτικά σχολεία του Νομού. Ενώ σε ότι αφορά τους μαθητές, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Α βάθμια εκπαίδευση στην Εύβοια, αγγίζουν τα 229.
«Έχουμε κρούσματα εκπαιδευτικών σήμερα στα σχολεία της Α βάθμιας. Δε δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων οι ελλείψεις αυτές διότι τα κρούσματα των εκπαιδευτικών είναι διάσπαρτα στα σχολεία της Εύβοιας, λαμβανομένου υπόψιν βέβαια και του συνολικού αριθμού των εκπαιδευτικών που υπάρχουν στην Εύβοια, είναι 2000. Και τα 240 σχολεία Α βάθμιας που υπάρχουν συνολικά στο Νομό. Αυτά τα κενά μπορούν να καλυφθούν με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, μετα από εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου, να καλυφθούν εκ των εν όντων » είπε ο κ. Δάσκος και συνέχισε:
«Θα υπήρχε πρόβλημα και ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αν για παράδειγμα σε ένα σχολείο λείψουν τρεις τέσσερεις. Θα δούμε τότε. Υπάρχουν σκέψεις και λύσεις. Ηδη γίνονται συσκέψεις από την προηγούμενη εβδομάδα και με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να δίνονται οδηγίες ανάλογα με την κατάσταση.»
Στο μεταξύ, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, πως αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω έλλειψης self-tests μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος της Α βάθμιας Εκπαίδευσης επεσήμανε ότι φρόντισαν άμεσα να προμηθευτούν στην υπηρεσία τα tests και να τα διοχετεύσουν στα σχολεία προκειμένου να τα προμηθευτούν οι γονείς.
«Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα, το Σάββατο, από το Σάββατο το βράδυ, και την Κυριακή χτες όλη μέρα, δόθηκαν διάφορες οδηγίες και από το Υπουργείο Παιδείας και από την Πολιτική Προστασία και από τις Φαρμακαποθήκες που άνοιξαν χτες το απόγευμα και πήραμε στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ικανό αριθμό self- tests προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες που θα δημιουργούνταν σε γονείς οι οποίοι δε μπόρεσαν να πάρουν από τα φαρμακεία το διάστημα που έπρεπε self -test για τα παιδιά τους . Έχουμε ικανό απόθεμα στη Διεύθυνση Α βάθμιας Εκπαίδευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δάσκος και συνέχισε:
«Από το πρωί ήρθαν λίγα σχολεία πρέπει να σημειώσω. Πήραν self- tests προκειμένου να τα διαθέσουν σε γονείς αν τους τα ζητήσουν. Σημειώνω ότι τα σχολεία της Α βάθμιας Εκπαίδευσης εδώ στην Εύβοια είχαν και απόθεμα self-tests από την αρχή της Σχολικής Χρονιάς προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν.»
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Α ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΑΣΚΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ