bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Γρηγόρης Δάσκος: «Στον Οξύλιθο κλειστή η Α τάξη δημοτικού μέχρι τη Δευτέρα- Δεν πάνε οι γονείς τα παιδιά στο νηπιαγωγείο …» - Σε ποσοστό περίπου 80% ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών στην Εύβοια

Η ανησυχία που επικρατεί στα σχολεία μετά και τα κρούσματα covid 19 με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων το Μάιο, έχει ξεπεραστεί μετά τα απαραίτητα μέτρα που πήραν οι διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με την Α βάθμια και Β βάθμια Διεύθυνση του Νομού.

Καθησυχαστικός σε ότι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Α βάθμιας Εκπαίδευσης στην Εύβοια παρουσιάστηκε σε συνέντευξη του στον EVRIPOS 90FM ο Διευθυντής της Α βάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Δάσκος.

Μιλώντας στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουνίου, ο κ. Δάσκος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η εικόνα σε επίπεδο Νομού έχει ηρεμήσει μετά τις πρώτες μέρες που άνοιξαν τα σχολεία δια ζώσης, στις 10 Μαΐου.

«Πράγματι, τις πρώτες μέρες, θα λέγαμε υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός τμημάτων που κλείσαμε. Αναστείλαμε τη λειτουργία τους για 10 μέρες προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση μετά από κρούσματα παιδιών και εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικά, την πρώτη εβδομάδα» είπε ο κ. Δάσκος και συνέχισε:

«Όμως, θα έστελνα ένα αισιόδοξο μήνυμα. Θα έλεγα ότι τις τελευταίες μέρες έχει σταματήσει αυτός ο ρυθμός κρουσμάτων στα σχολεία. Και τα σελφ τεστ θα έλεγα κάνουνε σε ένα μέρος καλή δουλειά αλλά και ο εμβολιασμός προφανως που έχει προχωρήσει αρκετά σε όλες τις ηλικίες, έχει βοηθήσει.»

Όπως είπε στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Α βάθμιας Εκπαίδευσης, την εβδομάδα που πέρασε έκλεισαν μόνο ένα τμήμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Ήδη τα Τμήματα τα οποία είχαν κλείσει την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των σχολείων, έχουν ανοίξει. Καθώς έχει περάσει το 10ήμερο.

«Έχουμε ελάχιστα τμήματα κλειστά αυτή τη στιγμή. Είναι η Α τάξη στον Οξύλιθο που έχει ανασταλεί η λειτουργία της μέχρι τις 7 Ιουνίου και είναι και η Πέμπτη τάξη του 6ου δημοτικού σχολείου της Χαλκίδας που θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 10 του μήνα. Και βλέπω ότι ομαλοποιείται η κατάσταση πλέον την επόμενη εβδομάδα γιατί δεν μας έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα» είπε ο κ. Δάσκος.

Ωστόσο, ο κ. Δάσκος αναφέρθηκε και στις απουσίες των μαθητών επισημαίνοντας ότι από φόβο οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αποτέλεσμα να σημειώνονται απουσίες.

«Φαίνεται σε κάποια σχολεία στα οποία είχαν κρούσματα, προφανώς οι γονείς λόγο φόβου δεν πάνε τα παιδιά στα σχολεία. Αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο στον Οξύλιθο πρέπει να πω όπου εκεί οι γονείς, ας πούμε στο νηπιαγωγείο, δεν πάνε τα παιδιά τους, ενώ δεν έχει κρούσμα το νηπιαγωγείο. Λόγω του δημοτικού. Είναι μικρό το χωριό» ανέφερε ο κ. Δάσκος.

Η Εύβοια έχει 240 δημοτικά και νηπιαγωγεία. Έχει 15.500 μαθητές και 1800 εκπαιδευτικούς. Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής ο αριθμός των σχολείων που υπάρχει πρόβλημα είναι ελάχιστα και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα παιδιά λειτουργούν μέσα στην κοινωνία ελεύθερα, δεν υπάρχουν οι περιορισμοί που υπήρχαν. Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς, μετά τις 10 Μαΐου σημειώθηκαν 3 κρούσματα με covid 19, οι οποίοι έχουν επανέλθει.

Κλείνοντας ο κ. Δάσκος δήλωσε αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM ότι σε ποσοστό περίπου 80% ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών στην Εύβοια, φέτος.

«Είναι ένα από τα υψηλότερα αν θυμάμαι καλά εγώ, τα τελευταία χρόνια ποσοστό. Αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο καθώς τακτοποιήθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί στις θέσεις που επιθυμούσαν. Τα κενά των αναπληρωτών που θα καλυφθούν πιστεύω φέτος σχετικά με άλλες χρονιές, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σχολεία μας πλήρη και χωρίς κενά» είπε ο κ. Δάσκος.

Να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο όριο μαθητών που χρειάζεται για να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργήσει ένα σχολείο με τη νέα σχολική χρονιά. Το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια κυρίως στα χωριά είναι να μην γράφονται μαθητές στα σχολεία και να κλείνουν.

«Υπάρχει συγκεκριμένο όριο μαθητών βάση της νομοθεσίας προκειμένου να λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο ή ένα δημοτικό. Εφόσον δεν υπάρχουν παιδιά σε ένα χωριό, δε μπορεί να λειτουργεί το νηπιαγωγείο. Όταν είναι κάτω από 5 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο, δε μπορεί να λειτουργήσει νηπιαγωγείο. Αυτό μπορεί να προσπεραστεί αν είναι 4. Με κάποια ειδική απόφαση της Περιφερειακής Διοικήτριας μετά από εισήγηση δική μας…» είπε ο κ. Δάσκος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr