100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Αθηνά Κουδούνη: Δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στους νέους να γίνουν η κινητήριος δύναμη του δήμου

Η Αθηνά Κουδούνη έρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χαλκιδέων με την Άννα Παππά, να προσδώσει άλλη αίγλη στο ψηφοδέλτιο της, βάζοντας ψηλά τον πήχη και υψηλούς στόχους για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών με νέες ευκαιρίες για τη νεολαία να μπορεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα, αναζητώντας νέες ευκαιρίες. Γιατί πιστεύει ότι το μέλλον του τόπου ανήκει στους νέους. Και ο δήμος θα πρέπει να τους αξιοποιήσει ως εν δυνάμει συνεργάτες. Ανάλογο βάρος για νέες ευκαιρίες θα παλέψει και για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, τους ηλικιωμένους, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες κλπ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο eviakosmos.gr και τη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη θέτει τους στόχους της για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Μία καταξιωμένη δικηγόρος που ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια με τη Ν.Δ κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων σε μία περίοδο που όλοι ξέρουν ότι ο δήμος Χαλκιδέων θέλει ριζικές παρεμβάσεις για να αναδειχθεί σε όλα τα επίπεδα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να κατέβεις υποψήφια στο δήμο και γιατί με την υποψήφια δήμαρχο την Άννα Παππά;

Αρχικά να σας πω δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες μου η συμμετοχή στις αυτοδιοίκητές εκλογές διότι συνεργάζομαι ήδη με δύο δικηγορικές εταιρείες σε Ελλάδα και Γερμανία και παράλληλα διδάσκω ναυτικό δίκαιο στο Επαγγελματικό Λύκειο της Ιστιαίας. Ο χρόνος μου λοιπόν είναι εξαιρετικά περιορισμένος, λόγω φόρτου εργασίας. Παραταυτα δε μπόρεσα να αρνηθώ την τόσο τιμητική πρόταση της Άννας Παππά και να συμπορευθώ μαζί της σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουμε τον Δήμο. Με εντυπωσίασαν οι ιδέες της και η καθαρότητα της πολιτικής της σκέψης.

Από την καθημερινή σας επαφή με τον κόσμο, που εστιάζονται τα πιο σοβαρά προβλήματα; Τι σας ζητά ο κόσμος περισσότερο;

Τα προβλήματα στην πόλη μας είναι πολλά. Προβλήματα καθημερινότητας, καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός, λακκούβες, διαχείριση απορριμμάτων κ.α είναι μερικά από αυτά που ταλανίζουν τους δημότες. Με την απερχόμενη δημοτική αρχή να μην έχει καταφέρει τα αυτονόητα. Νομίζω όμως ότι αυτό το θέμα που θα μας απασχολήσει από την επόμενη μέρα των εκλογών είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων διαφορετικά κάποια στιγμή το κόστος μεταφοράς τους οπουδήποτε εκτός Χαλκίδας θα μετακυλήσει στους δημότες με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι αίτημα των δημοτών. Ο Δήμος Χαλκιδέων ως τουριστικός δήμος θα πρέπει να έχει όλα εκείνα που χρειάζονται για να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Είναι μία μεγάλη κουβέντα που εμείς σα συνδυασμός με την Άννα Παππά έχουμε έτοιμές και προτάσεις.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζετε εσείς για το δήμο;

Πιστεύω και θα αγωνιστώ για την πραγμάτωση της Αειφόρου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης·

Η Αειφόρος Ανάπτυξη (Στόχοι ΟΗΕ) είναι το νέο υπόδειγμα μοντέλο της παγκόσμιας ανάπτυξης που προβλέπει «Προγράμματα για την Αειφόρο Πόλη». Αυτά τα προγράμματα του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα εφαρμόσουμε γενναιόδωρα στο Δήμο μας.

Είναι ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική προστασία και μέριμνα, προστασία οικοσυστημάτων και φυσικών πόρων, με βάση την πράσινη κυκλική οικονομία.

Ωστόσο, θα συμμετέχω ενεργά σε όλα τα θέματα που απασχολούν το δήμο. Στηρίζοντας παράλληλα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

Σταυρός προτίμησης σε μία νέα κοπέλα, δραστήρια με γνώσεις, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είστε φαβορί για τη νεολαία. Με ποιο τρόπο θα τους ανταποδώσεις την εκλογή σου στο δήμο;

Θα αγωνιστώ για να κάνω την πόλη μας πιο φιλική στη νεολαία. Πιο ελκυστική στη νέα επιχειρηματικότητα. Δίνοντας ευκαιρίες μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα να βρουν δουλειά νέος κόσμος με προσόντα που μπορεί να φανεί χρήσιμος στην περαιτέρω ανάπτυξη του δήμου. Με τους νέους μιλάμε την ίδια γλώσσα. Και είναι φυσικό να καταλαβαινόμαστε. Ο χρόνος τρέχει, οι απαιτήσεις της κοινωνίας μας θέλουν ξάγρυπνους για να δράττουμε κάθε ευκαιρία και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Αυτος ο δήμος κρύβει πολλές και καλές ευκαιρίες για τη νέα γενιά, φτάνει να τις ανακαλύψουμε.

Το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους δημότες σε σχέση με τα κριτήρια που θα πρέπει να ψηφίσουν τον ή την αυριανό/η δήμαρχο για τη Χαλκίδα;

Σας προσκαλώ να επιλέξετε στις δημοτικές εκλογές νέα πρόσωπα με δημοκρατική πολιτικότητα, ήθος, αξιοπρέπεια, εκπαίδευση. Πολιτευόμαστε και προσβλέπουμε σε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό στην τοπική αυτοδιοίκηση, με Όραμα, με Ηθική και Αισθητική. Αυτό είναι και το δικό μας πολιτικό πρόσταγμα που θα υπηρετήσουμε με τη δύναμη της ψήφου σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 06:38

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr