100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

ΔΕΥΑΚΑ: Τέλος στους κήπους και τα περιβόλια!- Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα-Παίρνουν μέτρα για να έχουν νερό τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες όλο το χρόνο

'Λίγο πριν αποφασιστεί η αύξηση του νερού στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑ,στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, με σημερινό δελτίο τύπου από τη Δημοτική Επιχείρηση ενημερώνουν ότι το νερό από δω και πέρα θα γίνεται με μέτρο και μόνο για να καλύπτει τις οικιακές και επαγγελματικές ανάγκες των δημοτών.

Απαγορεύεται το πότισμα κήπων και περιβολιών και η κατασπατάληση νερού σε άλλες δραστηριότητες. Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει τα πράγματα δυσκολεύουν σε ότι αφορά στα διαθέσιμα του νερού στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Προφανώς, για να μην υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στο δήμο, από τη ΔΕΥΑΚΑ αποφασίστηκε να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καταναλώνουν νερό για άλλες χρήσεις.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ έχει αναλάβει την «είσπραξη» για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚΑ, σε ότι αφορά υπέρογκα ποσά σε λογαριασμούς που έρχονται από παρελθόντα έτη και αφορούν χρηματικά ποσά πάνω από 1000 €. Σιωπηλά μεν αλλά είναι κάτι που θα συμβεί σε πολλούς να βλέπουν να τους κόβουν το νερό αν δεν ανταποκριθούν άμεσα είτε πληρώνοντας τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΚΑ είτε ρυθμίζοντας τες.

Να σημειωθεί εδώ ότι η ΔΕΥΑΚΑ χρωστάει μόνο στη ΔΕΗ χωρίς να έχει ρυθμίσει τις οφειλές της τα τελευταία 7 χρόνια τουλάχιστον, 10εκ ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚΑ Βασίλης Στρουμπούλης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Τι θα γίνει με τον προϋπολογισμό της; Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα καθώς στο νέο προϋπολογισμό σε ότι αφορά τα χρέη στη ΔΕΗ έχουν βάλει μόνο το 1,5 εκ ευρω χρέους. Το υπόλοιπο ποσό το "κρύβουν" για να μπορέσουν να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό και να λειτουργήσει η Δημοτική Επιχείρηση το 2024. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα έρθει ως μονοθεματικό το χρέος της ΔΕΥΑΚΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να πάρουν ουσιαστικές αποφάσεις με την αύξηση του τιμολογίου, και την επιβάρυνση των δημοτών με ένα ακόμα χαράτσι, να είναι πλέον μονόδρομος.

429765486 275537848911199 7917096136348984181 n 1

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 13:53

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr