100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο Ερέτριας πλην των υπεραγορών με απόφαση Δημάρχου!

Καζάνι που βράζει είναι ο επιχειρηματικός κόσμος του δήμου Ερέτριας μετά την προσαγωγή στο αυτόφωρο εκπροσώπων επιχειρήσεων που άνοιξαν τα καταστήματα Κυριακή. Σύμφωνα με το Νόμο 8 Κυριακές το χρόνο είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο, με το νέο Νόμο μετα από εισήγηση των Συλλόγων Επαγγελματιών και Εμπόρων στο δήμαρχο, εκείνος ορίζει με απόφαση του πόσες επιπλέον Κυριακές το χρόνο, θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Αυτό συμβαίνει μόνο να τις τουριστικές περιοχές.

Το θέμα με αφορμή τις συλλήψεις, έφτασε χωρίς να είναι προγραμματισμένο , στην τελευταία συνεδρίαση πριν την απολογιστική του δημάρχου, στο Δ.Σ της Ερέτριας. Εκεί ο κ. Γουρνής, ζήτησε να του εισηγηθούν αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το Σωματείο της Ερέτριας και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρύνθου με έγγραφο τους, τις προτάσεις τους, αφού έγινε σχετική ενημέρωση.

Από την επόμενη μέρα ρίχτηκαν στη μάχη της …υπογραφής. Εκπρόσωποι του Σωματείου της Ερέτριας μαζεύουν υπογραφές που συνοδεύονται με σφραγίδες από όλα τα καταστήματα πλην της εστίασης τα οποία εξαιρεί ο Νόμος όπως φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία.

Από την άλλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρύνθου έχει ήδη συλλέξει τις υπογραφές, και είχε κατάθεση πρόταση από τη Δευτέρα, βάζοντας μέσα και τα καταστήματα εστίασης. Με το έγγραφο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες κατάθεσε στο δήμαρχο ζητά τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Το Σωματείο των Επαγγελματιών Ερέτριας από την άλλη, προτείνει με έγγραφό του στο δήμαρχο την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές με νόμιμο ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με την προϋπόθεση ότι οι υπεραγορές θα παραμείνουν κλειστές την χειμερινή περίοδο και θα ανοίγουν από το Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Ο δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής συντάσσεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, με την πρόταση που κατέθεσε το Σωματείο Επαγγελματιών Ερέτριας και αύριο θα έχει έτοιμο και το σχετικό έγγραφο!

418304559 2184626951904892 3480631208239734702 n

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 14:48

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr