bannernew3

Τελευταία Νέα

Σπύρος Γεροντίτης: «Εγώ την Ομοσπονδία και τους Εμπορικούς Συλλόγους δεν τους νιώθω σα συνεργάτες τους νιώθω οικογένεια…»

Οπλισμένος με όλα τα εφόδια που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που παρακολουθεί την επιχειρηματική δράση του Νομού από πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια ο Σπύρος Γεροντίτης είναι πλέον έτοιμος να ηγηθεί της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και να την αναδείξει μέσα από τις δράσεις των ευβοϊκών επιχειρήσεων – μελών της.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας , μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ μίλησε την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, για όσα ο ίδιος και οι εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία συνεργάτες του σχεδιάζουν στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα του Νομού.

Νέος Πρόεδρος στην Ομοσπονδία αλλά την υπηρετείται επι σειρά ετών μέσα από μία άλλη θέση και βέβαια είστε και εκπρόσωπος χρόνια στην ΕΣΕΕ. Ένα πρώτο σχόλιο …

Δεκαπέντε χρόνια σε αυτή την Ομοσπονδία, νομίζω ό,τι έχουμε καταφέρει πράγματα και πιστεύω ό,τι θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα με το καινούργιο σχήμα που υπάρχει.

Πώς οραματίζεται ο Σπύρος Γεροντίτης και ποιες είναι οι πρώτες δράσεις που ετοιμάζει η νέα διοίκηση, με βάση το πλάνο που έχεις και το πώς θες να λειτουργήσει από δω και πέρα η Ομοσπονδία;

Καταρχήν να πούμε ο,τι δεν είναι μόνο εμπορικοί σύλλογοι. Οι σύλλογοι στην Εύβοια είναι όλοι μεικτοί. Αντιπροσωπεύουμε όχι μόνο τους εμπόρους και τα καταστήματα αλλά γενικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Από τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο Νομό μας μέχρι και τους υπόλοιπους 26 συλλόγους που έχουμε στη δύναμή μας.

Πιστεύω ό,τι η επιχειρηματικότητα δεν έχει στεγανά. Έχουμε μέλη και μελισσοκομικούς συλλόγους. Το μέλι άλλωστε είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Νομού. Προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σε μία οργανωμένη τυποποίηση, σε συνεργασία και με το μελισσοκομικό σύλλογο.

Γενικότερα θέλουμε να κάνουμε τέτοιου τύπου βήματα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε καταρχήν τα ευβοϊκά προϊόντα.

Ποιός είναι ο ρόλος της Ομοσπονδίας στην στήριξη της επιχειρηματικότητας του Νομού;

Η Ομοσπονδία και οι εμπορικοί σύλλογοι είναι τα συνδικαλιστικά σωματεία. Στην πραγματικότητα οι εκπρόσωποι των εργοδοτών είμαστε εμείς. Το Επιμελητήριο έχει ένα θεσμικό ρόλο σα σύμβουλος του Κράτους. Αυτή είναι η αρχική του λειτουργία και κάνει και πολλά άλλα πράγματα. Για παράδειγμα η ΕΣΕΕ που είναι το τριτοβάθμιο όργανο υπογράφει αυτή και όχι τα Επιμελητήρια την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Που είναι το κορυφαίο κομμάτι στη σχέση εργοδοτών και εργαζομένων.

Είναι αυτή που αποφασίζει εν πολλοίς μετά από τη γνωμοδότηση των Περιφερειακών Συμβουλίων για τα ωράρια των καταστημάτων. Δύο πράγματα που είναι κορυφαία στον τρόπο λειτουργίας του επιχειρηματικού κόσμου.

Η Ομοσπονδία λειτουργεί σαν ένας σύνδεσμος όλων των συλλόγων ώστε να μην υπάρχουν ασυμφωνίες και να μην υπάρχουν και προβλήματα στη λειτουργία τους. Καθορίζουν σε γενικές γραμμές το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, όχι η Ομοσπονδία. Οι εμπορικοί σύλλογοι σε συνεργασία των καταστημάτων σε όλη την Εύβοια.

Γιατί όπως ξέρεις η Εύβοια είναι ένας τουριστικός ή σχεδον αποκλειστικά ένας τουριστικός Νομός. Υπάρχει ένα άνοιγμα προς τα εκεί τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο προς το τουριστικό αλλά στο travel in evia

Δηλαδή, αυτό που κυνηγάμε τα τελευταία χρόνια είναι να κάνουμε γνωστή την αιτία, στο τι είναι, τι παράγει και τι αντιπροσωπεύει. Δηλαδή υπάρχει μεσογειακή διατροφή και στην ουσία δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε και τίποτα να διαφοροποιηθούμε από αυτό. Μην πω ότι είμαστε και καλύτεροι σε πολλά πράγματα που λένε ότι είναι μεσογειακή διατροφή.

Άλλωστε, η κουβέντα που γίνεται τον τελευταίο καιρό είναι ό,τι το πλάνο και το δόγμα ανάπτυξης στηρίζεται πάνω στους 4 άξονες οι οποίοι πρέπει και να προχωρήσουν παράλληλα. Η μεταποίηση, το εμπόριο, υπηρεσίες και ο τουρισμός. Παρόλο, που γίνεται μία προσπάθεια τελευταία να πετάξουν τη μεταποίηση έξω από την Εύβοια.

Γίνεται ένα μεγάλο κομμάτι κουβέντας τώρα με τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και όλοι μιλάνε για μία διαφορετική Εύβοια, που δεν πιστεύω ό,τι πρέπει να γίνει έτσι.

Εμείς παρέχουμε στους συλλόγους την τεχνογνωσία και την υποστηρικτική υπηρεσία για όλο το κομμάτι της λειτουργίας των εμπορικών συλλόγων. Το κομμάτι κατάρτισης. Το κομμάτι επιμόρφωσης. Οτιδήποτε άλλο αφορά τη λειτουργία και την αδειοδότηση, στα προβλήματα με τα πρόστιμα…

Είστε και τυχεροί διότι έχετε δυναμικές προεδρίνες στους εμπορικούς συλλόγους που κάνουν δουλεία…

Όταν μπορείς και αναδεικνύεσαι μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα που υπάρχουν πολλές γυναίκες, σε βοηθάει να δείξεις την αξία σου περισσότερο. Καταρχήν, στο Δ.Σ έχουμε δύο γυναίκες προέδρους τη Σοφία Βότση και την Γιώτα Γκίκα που μιλάει το έργο τους. Δεν χρειάζεται να τις αναδείξουμε. Οι γυναίκες αυτές έχουν κάνει τα πάντα για τους συλλόγους και τα μέλη τους.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Είναι η Τακίτσα από τους Ωρεούς η οποία έχει κάνει πολύ δουλειά επίσης. Και δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία και κανέναν.Η ουσία είναι ό,τι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν με τον τρόπο τους. Και στην ουσία αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτό ακριβώς. Ανθρώπους, που προσπαθούν για τον τόπο τους και το γενικότερο καλό.

Εγώ, την Ομοσπονδία και τους Εμπορικούς Συλλόγους δεν τους νιώθω σα συνεργάτες, τους νιώθω σαν οικογένεια…Το κλίμα είναι οικογενειακό γιατί δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Έχουμε ένα σοβαρό κομμάτι δράσης της Ομοσπονδίας μέσα στο επόμενο δίμηνο το οποίο θα αφορά και τη Χαλκίδα και όλη την Εύβοια στο κομμάτι ανάδειξης των επιχειρηματικών διαδρομών και το οποίο όταν θα είναι έτοιμο θα είσαι η πρώτη που θα το αναδείξουμε…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 01:18

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr