Τελευταία Νέα

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθέτηση του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Σε συνέχεια της σχετικής επεξεργασίας, της συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας, αλλά και της επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατατέθηκε τροπολογία αναφορικά με το καθεστώς στήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας που υπέστησαν σημαντικές έμμεσες και άμεσες απώλειες από την πυρκαγιά του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω φυσικής καταστροφής που εκδηλώθηκε φέτος. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας που είχαν απώλεια εσόδων εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού, εντός του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρει σχετικά: «Ακόμα ένα μέτρο από αυτά που έχουμε ανακοινώσει και σχεδιάσει για τη στήριξη της Βόρειας Εύβοιας θεσμοθετείται, όπως γίνεται -φυσικά- με όλα όσα έχουν εξαγγελθεί και δρομολογούνται την τελευταία περίοδο. Με τη νέα τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, παρέχεται η δυνατότητα κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης των επιχειρήσεων, η δραστηριότητα των οποίων επλήγη από εξωγενείς παράγοντες, όπως μία φυσική καταστροφή που εκδηλώθηκε μέσα στη χρονιά. Σκοπός της ρύθμισης είναι να στηριχτούν αποτελεσματικά οι πληγείσες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους, να τονωθεί η τοπική οικονομία και να στηριχτεί η τοπική κοινωνία - και μάλιστα σε πλήρη συμμόρφωση με το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις.

Για την περίπτωση των επιχειρήσεων της Β. Εύβοιας, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να επιχορηγηθούν και για απώλεια εσόδων, εκτός από την άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Στόχος της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων είναι να βοηθήσουν αυτές τις επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους και να αμβλύνουν τις επιπτώσεις στη δραστηριότητά τους εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς του καλοκαιριού. Συνεπώς, την επόμενη περίοδο δρομολογείται η σχετική υπουργική απόφαση που θα περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του νέου καθεστώτος, και θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της επιχορήγησης. Παράλληλα, συνεχίζεται με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε εναρμόνιση με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προώθηση και υλοποίηση όλων των μέτρων στήριξης της Β. Εύβοιας».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 15:13

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr