Τελευταία Νέα

Χωρίς ακτινολόγο από τη νέα χρονιά το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου- Τι γίνεται με το ακτινολογικό στο Νοσοκομείο της Κύμης- «Τα ασθενοφόρα με το παραμικρό πάνε Χαλκίδα για υπέρηχο»

Η έλλειψη ακτινολόγου χωρίς να προβλέπεται αντικατάσταση αυτού που βγαίνει τέλος χρόνου σε σύνταξη, στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και το γεγονός ότι αν και υπάρχει ακτινολόγος στο Νοσοκομείο της Κύμης, με το παραμικρό όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και εργαζόμενος στο Νοσοκομείο, Βασίλης Χριστόπουλος, τα ασθενοφόρα πάνε Χαλκίδα για υπέρηχο, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, με τους συμβούλους να εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα όπως επίσης και για το θέμα της καθαριότητας στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου η οποία όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου, Γιώργος Ζέρβας, γίνεται καθημερινά μέχρι και Σάββατο και ώρες μέχρι το μεσημέρι. Απογεύματα δεν υπάρχει καθαρίστρια, όπως και την Κυριακή.

«Ήρθε ο γιατρός, στην αρχή ο άνθρωπος σαν εθελοντής, που είναι συνταξιούχος, βγήκε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που είναι γνωστό από τον κ. Σερέτη, ο οποίος είναι γιατρός ακτινολόγος και αξονιστής. Αυτή τη στιγμή δουλεύει κανονικά, αλλά επειδή είναι γιατρός που έχει τελειώσει παλιά την ειδικότητα, ασχολείται με τον αξονικό και με την κλασσική ακτινολογία. Γνωματεύει» είπε ο κ. Χριστόπουλος και συνέχισε:

«Αλλά, δεν έχουμε γιατρό, για να ασχοληθεί με υπέρηχο. Ενώ έχουμε ακτινολογικό εργαστήριο υπερήχων, και πολύ καλό, ο γιατρός αυτός δεν το ξέρει το αντικείμενο αυτό γιατί είναι παλαιάς γνώσης. Πώς να το πω αλλιώς; Καταλάβατε; Δυστυχώς, δουλεύουν τα ασθενοφόρα. Με το παραμικρό πάνε Χαλκίδα για υπέρηχο!»

Σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ο κ. Ζέρβας ανέφερε: «Ενώ ξέρουν ότι φεύγει ο διευθυντής τέλος χρόνου, δεν προκηρύχθηκε καμία θέση επικουρικού για να καλύψει το κενό αυτό, σε ότι αφορά το θέμα της ακτινοδιαγνωστικής.»

Συμφωνήθηκε από κοινού να συνταχθεί ένα κείμενο και να σταλεί στους αρμόδιους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 15:40

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr