Τελευταία Νέα

Κατερίνα Κυριακοπούλου: «Ο κόσμος μου έδωσε το «εισιτήριο» να ασχοληθώ με τον Δήμο μας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος»

Η μέχρι τώρα Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ερέτριας Κατερίνα Κυριακοπούλου μιλώντας στα «ΝτΕΑΚΚ» εξηγεί τους λόγους που από το Τοπικό, κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος αυτή τη φορά. Ο κόσμος είναι η δύναμή της και γι’ αυτόν τον κόσμο που έδειξε εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνο στο πρόσωπο της κάνει ένα βήμα πιο μπροστά για να μπορεί πλέον να διεκδικεί για όλο το δήμο της Ερέτριας.

Στην ενασχόληση σας με τα κοινά, ως Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ερέτριας εισπράττετε τα εύσημα καθημερινά. Και από το τοπικό στο γενικό ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος πάντα στο πλευρό του Νίκου Γουρνή. Γιατί στο γενικό ψηφοδέλτιο αυτή τη φορά;

Μέσα από αυτό το «ταξίδι» μου σε τοπικό επίπεδο διαπίστωσα ότι οι ανάγκες για την πολύ-επίπεδη ανάπτυξη του τόπου μας θα πρέπει να σχεδιάζονται συνολικά για όλο τον Δήμο. Μόνο συλλογικά θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε σε όλο τους το μέγεθος αυτά που δικαιούμαστε. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα πίστεψα στις δυνατές συνεργασίες οι οποίες και δεν με πρόδωσαν.

Να θυμίσω ότι σε όλη την διάρκεια της θητείας μου είχα στενή συνεργασία με συλλόγους και φορείς του Δήμου, με ανθρώπους και από τις δύο βασικές Δημοτικές ενότητες όπως επίσης και από τα χωριά μας.

Μαζί χρειάστηκε πολλές φορές να δώσουμε μάχες για να μην επιτρέψουμε να χαθούν ευκαιρίες για τον τόπο μας αλλά και για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Μέσα από αυτή την εμπειρία είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συμπορευτούμε με κοινούς στόχους και πάντα με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για την Ερέτρια.

Ο κόσμος μου έδωσε το «εισιτήριο» να ασχοληθώ με τον Δήμο μας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Νίκου Γουρνή.

Ποιες προτεραιότητες βάζετε για το δήμο γενικότερα και ειδικότερα για τις Δ.Ε Ερέτριας και Αμαρυνθίων;

Το πρόγραμμά μας είναι ξεκάθαρο.Καταρχήν πρέπει να διευκολύνουμε την καθημερινότητα ΟΛΩΝ των δημοτών μας.

Επιγραμματικά να σας αναφέρω βασικά θέματα που για άλλους δήμους είναι εδώ και χρόνια δεδομένα….

Καθαριότητα – ανακύκλωση – δημιουργία πράσινων σημείων και αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη. Ασφαλτοστρώσεις και φωτισμός από σύγχρονα μέσα (Led – φωτοβολταϊκα).

Ανάπλαση παλαιών πλατειών - παιδικών χαρών και δημιουργία νέων με όλες τις απαραίτητες εκ του νόμου πιστοποιήσεις. Απαραίτητη η δημιουργία πολυιατρείων, όπως και η στέγαση των δημοτικών ιατρείων και ενίσχυσή τους με Ιατρικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Επιτέλους, πρέπει να δώσουμε οριστικές λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων με γνώμονα την αγάπη μας για τα ζώα και δείχνοντας ουσιαστικό πολιτισμό.

Οφείλουμε στον τόπο και στα παιδιά μας την ανάπτυξη νέων σύγχρονων σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και ανάπλαση των είδη υπαρχόντων.

Βασικό στοιχείο του Δήμου μας είναι και η προοπτική την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού που θα μπορούσε να ενισχύσει την τοπική οικονομία κατά την διάρκεια όλου του έτους. Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων σε στεριά και θάλασσα, καθιέρωση πανελληνίων τουρνουά.

Kαθαρισμός παραλίων – βυθού, οργάνωση παραλιών με φωτισμό και τοποθέτηση ομπρελών, ντουζιερών και παγκακίων.

Σχεδιασμός προβολής και ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος σε ετήσια βάση.

Ανάδειξη της ποικιλόμορφης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ανάδειξη των τόσο σημαντικών μας αρχαιολογικών χώρων αλλά και των παραδοσιακών κτισμάτων και οικισμών. Δημιουργία πολιτιστικών πολυχώρων.

Σύσταση γραφείου Απορρόφησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω του Δήμου και σε συνεργασία με Περιφέρεια και Υπουργεία.

Γενικότερα κα Ντίνη, θα μπορούσα να αναφέρω πολλά από τα προβλήματα του Δήμου μας που θα πρέπει άμεσα να επιλυθούν από την νέα Δημοτική αρχή. Σε αντιδιαστολή όμως θα μπορούσα να αναφέρω και πολλές ακόμα ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει ο τόπος μας τις οποίες και η νέα Δημοτική αρχή πρέπει να εκμεταλλευτεί ως προς την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των πολιτών.

      

Πιστεύτε ότι μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα που εδώ και χρόνια ταλανίζει τους δημότες αναφορικά με το Νησί των Ονείρων. Και αν ναι με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό και πως μπορεί να αξιοποιηθεί δεδομένου με τη στήριξη σας έγιναν και δύο συναυλίες φέτος το καλοκαίρι στον χώρο.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω σε εσάς και στους αναγνώστες σας, κάτι το οποίο και έχω επαναλάβει πολλές φορές προφορικά και γραπτά αλλά έχω δηλώσει επίσημα και σε Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ερέτριας.

«Το Πεζονήσι ανήκει στον Δήμο Ερέτριας». Δυστυχώς, παρακολουθούμε χρόνια τώρα, την πλήρη απαξίωση - εγκατάλειψη και θα έλεγα και μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από το πραγματικό πρόβλημα.

Το πραγματικό πρόβλημα κα Ντίνη είναι ότι εδώ και χρόνια δεν έχει υπάρξει Δημοτική αρχή που να έχει θελήσει πραγματικά να αναλάβει την ευθύνη και να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται ως προς την αξιοποίησή του προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

Άρα λοιπόν ναι… το θέμα μπορεί να λυθεί αν υπάρξει μία Δημοτική αρχή που θα είναι ικανή και θα θελήσει να το λύσει άμεσα και οριστικά.

Η θέση της παράταξής μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Στο πεζονήσι, θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε δράσεις για τον καθαρισμό, την ασφάλεια αλλά και την γενικότερη αποκατάσταση της εικόνας του ως προς την επίσκεψιμοτητά του. Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και τουρνουά, όπως επίσης διοργάνωση πολιτιστικών φεστιβάλ και συναυλιών.

Άρα, το Πεζονήσι θα μπορεί ΑΜΕΣΑ να χρησιμοποιείται από τους δημότες μας.

Παράλληλα θα πρέπει να έρθουμε σε επικοινωνία με την ΕΤΑΔ ως προς την διαμόρφωση ξεκάθαρου νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει στον Δήμο μας την αξιοποίηση αλλά και την οικονομική διαχείριση όλων των χώρων.

Μετά από διαβούλευση με τους πολίτες, συλλόγους αλλά και αρμόδιους φορείς , θα συγκροτηθούν συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης του χώρου, βασισμένες στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και προσανατολισμένες σε ενναλακτικές και σύγχρονες μορφές επιχειρηματικής λειτουργίας.

Την τελική απόφαση, για πια πρόταση αξιοποίησης από τις προτεινόμενες θα επικρατήσει, θα το αποφασίσουν οι δημότες μας αφού έχουν ενημερωθεί πλήρως και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας – δημοψήφισμα.

Θα ήθελα να κλείσουμε με ένα μήνυμα στον κόσμο. Γιατί θα πρέπει να εκλεγεί δήμαρχος στην Ερέτρια από την πρώτη Κύριακή;

Χαίρομαι που βλέπω σε όλη την έκταση του Δήμου μας τον κόσμο να θέλει τα πράγματα να αλλάξουν ριζικά. Και για αυτό ακριβώς πρέπει να υπάρχει καθαρή εντολή στο πρόσωπο του Νίκου Γουρνή από την πρώτη Κυριακή, μιας και ξέρετε ότι είναι πολύ πιθανό να προκύψουν συμμαχίες για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής.

Ο Δήμος μας πλέον γνωρίζει, μιας και έχει δοκιμαστεί από το τί σημαίνει η Δεύτερη Κυριακή από τις προηγούμενες εκλογές του 2019.

Έχω διαπιστώσει ότι ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος να συμβάλει για την μεγάλη αλλαγή στον Δήμο. Τέσσερα χρόνια απραξίας από την Δημοτική αρχή Δημητρόπουλου κόστισαν ακριβά στους πολίτες και στον τόπο.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη.

Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο.

Ο Δήμος χρειάζεται Δήμαρχο με καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να αρχίσουμε δουλειά την αμέσως επόμενη ημέρα.

Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος και το 2019 την πρώτη Κυριακή έστειλε μήνυμα νίκης στον Νίκο Γουρνή ο οποίος ήρθε πρώτος, αλλά οι αλχημείες του δεύτερου γύρου έφεραν απρόσμενα αποτελέσματα με τελικούς αποδέκτες τους δημότες μας, οι οποίοι σήμερα επιμένουν στο να γυρίσει σελίδα ο δήμος μας.

Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλο….

Η Δήμος Ερέτριας θα έχει Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή και αυτός θα είναι ο Νίκος Γουρνής.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 22:04

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr