Τελευταία Νέα

Με έργα πνοής για το Νησί ξεκίνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Σκύρο- Τι ζήτησε ο Δήμαρχος

Με την εισήγηση του δημάρχου Σκύρου Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη ξεκίνησε το μεσημέρι στη Σκύρο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα πνοής για το Νησί που πραγματοποιούνται σε συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης επεσήμανε ότι η Σκύρος είναι το μόνο νησί της Περιφέρειας, είναι απομακρυσμένο και έχει προβλήματα. «Το καλοκαίρι υπάρχει τουρισμός. Το χειμώνα όμως οι νησιώτες αισθάνονται ανασφαλείς, καθώς πολλές φορές το Νησί είναι αποκομμένο» είπε ο δήμαρχος για να συνεχίσει με τα έργα πνοής για το Νησί που είναι ήδη δρομολογημένα και εγκεκριμένα από το Περιφερειακό Συμβούλιο ή που θα εγκριθούν άμεσα.

Ο δήμαρχος Σκύρου επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου αποκατάστασης του βράχου κάτω από το μοναστήρι της Σκύρου. Ένα έργο εντεταγμένο σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Χατζηγιαννάκης αφορά το οδικό δίκτυο του Νησιού και συγκεκριμένα ένα πρόγραμμα που θα περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, πως το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού άξονα του νησιού είναι επαρχιακό και ελάχιστο είναι δημοτικό (μονο μέσα στους οικισμούς). Ζητησε να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο άμεσα η Προγραμματική Σύμβαση για ένα έργο που αφορά την αποκατάσταση του οδικού δικτύου με κλασσικού τύπου άσφαλτο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η επόμενη αναφορά του δημάρχου έχει να κάνει με το αποχετευτικό σύστημα του Μώλου ένα έργο που μπορεί να ενταχθεί στο ΠΕΠ. Αφορά το 60% των κατοίκων και επαγγελματιών του Νομού και έχει απενταχθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Ο δήμαρχος Σκύρου έθεσε το θέμα κατασκευής νέου κτιρίου που θα φιλοξενήσει το κτίριο της Σκύρου. Δεδομένου ότι λόγω προβλήματος του χώρου δε μπορεί να γίνει επέκταση του ήδη υπάρχοντος. Αξίζει να σημειωθεί πως το υπάρχον κτίριο είναι κατασκευασμένο από το 1980. Οι ανάγκες με τα χρόνια πολλαπλασιάστηκαν γεγονός που κάνει επιτακτική πλέον τη ανάγκη κατασκευής νέου κτιρίου.

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επισημαίνοντας ότι το Νησί του θα είναι πρότυπο στην περιβαλλοντική διαχείριση, με την έγκριση της βασικής λειτουργίας της διαχείρισης των απορριμμάτων.

aaa1

aaa2

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 15:09

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr