Τελευταία Νέα

Κινδυνεύει με κλείσιμο η ΔΕΥΑΚΑ- Τα οικονομικά νοικοκυρέματα του Αναστασίου και η μεγάλη πληγή των 3.000.000 ευρω

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για το κλείσιμο της ΔΕΥΑΚΑ όλο και μεγαλώνει μετά το οικονομικό νοικοκύρεμα που προσπάθησε με πολύ προσπάθεια να κάνει ο Αντιπρόεδρος Φώτης Αναστασίου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο και «πληγή» που αιμορραγεί παραμένει η κακή διαχείριση που γινόταν και τα οικονομικά βάρη που έπεσαν στο Δήμο αρχικά, για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚΑ και τώρα επιστρέφουν σε αυτή, χωρίς όμως να είναι προετοιμασμένη και ικανή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Για το θέμα μίλησε αρχικά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στα Κριεζά, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Φώτης Αναστασίου, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο η ΔΕΥΑΚΑ να κλείσει, γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Για το θέμα μίλησε ο κ. Αναστασίου σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.«Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα πέραν από τα άλλα προβλήματα που έχει»  είπε ο κ. Αναστασίου και συνέχισε:

«Τα χρέη της αυτή τη στιγμή προς προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν τα 3.000.000€. Από την άλλη, η είσπραξη των χρημάτων από τους καταναλωτές γίνεται με δυσκολία. Παράλληλα, η Δημοτική Επιχείρηση έχει χρεωθεί και τα αντλιοστάσια, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι περίπου 1.000.000€. Αυτά τα χρήματα που μέχρι τώρα παράτυπα τα πλήρωνε ο Δήμος, έχουν μεταφερθεί στη ΔΕΥΑΚΑ, οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Καθώς όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΥΑΚΑ να έχει προσαρμοστεί σε άλλα δεδομένα. »

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιμετωπίζει ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Πρόσφατα μάλιστα δεσμεύτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός που αφορούσε την μισθοδοσία των υπαλλήλων με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να πληρωθούν στην ώρα τους. Μετά από συμφωνία με την τράπεζα κατάφεραν να το ξεμπλοκάρουν και να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας ο κ. Αναστασίου τόνισε ότι θα το παλέψουν για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Δημοτική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr