Τελευταία Νέα

Σίμος Κεδίκογλου: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραδέχεται ότι έχει ακήρυχτο πόλεμο»

«Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραδέχεται, ότι έχει ακήρυχτο πόλεμο στα σύνορά της. Η Ελλάδα έχει τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να αποτρέψει κάθε αμφισβήτηση εθνικής της κυριαρχίας». Αυτό επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, ότι «βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία». Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε την οικονομία μας, τον τουρισμό μας, καθώς το συμφέρον της χώρας μας είναι να έχει εικόνα σταθερότητας και αυτοπεποίθησης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του RealFm και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή ανέφερε, ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά τα τελευταία χρόνια, που δείχνουν, ότι πρέπει να αλλάξουμε την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζοντας: «αντί να συζητάμε για σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων, που είναι η αιχμή του δόρατος, βρισκόμαστε να τρέχουμε πίσω από κάθε εμπρηστική δήλωση Τούρκου πολιτικού και από κινήσεις πολιτών, που κατανοούμε την ευαισθησία και είναι φυσικό να υπάρχει, ιδιαίτερα όταν έχουμε τη θυσία ενός πιλότου μας, αλλά την εξωτερική πολιτική δεν την κάνουν οι πολίτες. Θα πρέπει να υπάρχει προσοχή, καθώς τέτοιες ενέργειες αποδεικνύεται, ότι είναι «βούτυρο στο ψωμί» της Άγκυρας. Ας θυμηθούμε –άλλωστε- πως ξεκίνησαν όλα 22 χρόνια πριν».

»Ποιον υπουργό να σχολιάσω τον κ. Κοτζιά, τον κ Καμμένο ή τον κ. Κουβέλη; Θέλω να σημειώσω και μία άλλη αλλαγή προς το χειρότερο. Την αλλαγή στάσης του ΝΑΤΟ που μέχρι πρότινος έλεγε να τα βρει η Ελλάδα με την Τουρκία, ενώ τώρα λέει, δεν μας ενδιαφέρει , δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το τι συμβαίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που είναι μία επί τα χείρω αλλαγή. Συνεπώς, ζητάμε πρώτα απ’ όλα ενημέρωση, όπως και να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο».

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr