X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannerlive

Τελευταία Νέα

Παρέμβαση Ραβιόλου στις εταιρείες για την όχληση των κτηνοτρόφων στις περιοχές που πραγματοποιούνται έργα

Μετά την έντονη αντίδραση κτηνοτρόφων σχετικά με τη σκόνη που σηκώνεται και δημιουργεί προβλήματα στην Κτηνοτροφία, στις περιοχές που εργάζονται οι εταιρίες αιολικής ενέργειας στην Καρυστία, ο δήμαρχος Καρύστου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Συμμερίζομαι απόλυτα τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων μας σε ότι αφορά τα προβλήματα που δημιουργεί η σκόνη από την διέλευση των φορτηγών και των μηχανημάτων έργου στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται τα έργα για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Από τις 05/04/2018 έχω αποστείλει επιστολή με αρ.πρωτ. 3563 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Περιβάλλοντος τονίζοντας, όπως και σε παλαιότερες επιστολές, ότι η δραστηριοποίηση των αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί ζητήματα τα οποία ευλόγως απασχολούν και ανησυχούν την τοπική μας κοινωνία, εξηγώντας ταυτόχρονα, ότι η κτηνοτροφία, η γεωργία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός , αποτελούν κάποιους από τους κύριους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου.

Στην επιστολή μου αυτή, τονιζόταν κυρίως το έντονο πρόβλημα που δημιουργείται στους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, οι οποίοι το δεδομένο χρονικό διάστημα ως γνωστόν, μετακινούν τα κοπάδια τους προς τον ορεινό όγκο της περιοχής μας για βοσκή, καθώς επίσης και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους μελισσοκόμους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας οι οποίοι αδυνατούν να επισκεφθούν τις περιοχές εργασιών λόγω των ζητημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή των έργων.

Όμως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα έργα θα συνεχισθούν για πολλούς μήνες, ζητώ για ακόμη μια φορά από τις εταιρείες και κυρίως από την εταιρεία Εnel Green Power Hellas που δραστηριοποιείται στον ορεινό όγκο της ΟΧΗΣ , καθώς και από τις υπόλοιπες εταιρείες, να προχωρήσουν στην άμεση και συνεχή διαβροχή των δρόμων που χρησιμοποιούν ώστε να ελαχιστοποιηθεί η εκπομπή σκόνης, όπως άλλωστε υποχρεούνται από τη νομοθεσία και προβλέπεται και στους περιβαλλοντικούς όρους των έργων.

Για την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος του νερού, ζητώ την κατασκευή συστήματος αφαλάτωσης στην περιοχή του «Μπούρου» με χρηματοδότηση της εταιρείας αλλά και την παραχώρηση του εν λόγω έργου στο Δήμο Καρύστου, καθώς και τη συντήρησή του από την εταιρεία, μετά το πέρας των εργασιών.

Το προτεινόμενο έργο της αφαλάτωσης αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα κάλυψης των αναγκών σε νερό που ήδη έχουν προκύψει και εντείνονται με το πρόβλημα της λειψυδρίας. Το παραπάνω έργο, θα πρέπει να έχει τέτοια δυνατότητα παραγωγής νερού, ώστε τόσο κατά το διάστημα των εργασιών κατασκευής των έργων όσο και μετά το πέρας τους, να μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες άρδευσης πρασίνου αλλά και κατ’ επέκταση ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής του «Μπούρου» που επί χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα υδροδότησης.

Για την άμεση επίλυση του προβλήματος και μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της αφαλάτωσης, παρακαλώ οι εταιρείες να εξασφαλίσουν καθημερινά τις απαιτούμενες ποσότητες νερού για τη συχνή και σε ικανοποιητικό βαθμό κατάβρεξη των δρόμων, με όποιο πρόσφορο τρόπο και ανεξαρτήτως κόστους.

Παρακαλώ θερμά το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε διαδικασίες fast track για την αδειοδότηση του εν λόγω έργου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάσταση και η λειτουργία του.

Επίσης ζητώ για ακόμη μια φορά την επίσπευση της διάθεσης των ζωοτροφών, που ήδη έχουν ξεκινήσει να μοιράζονται, σε ποσότητες τέτοιες ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κτηνοτρόφων που πλήττονται άμεσα από την κατάληψη χώρων βόσκησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων.

Χρέος μου είναι να διαφυλάξω την κοινωνική ειρήνη και τα δικαιώματα των συμπολιτών μου. Σε περίπτωση όμως που δεν εισακουστούν οι αγωνίες και οι ανησυχίες των πολιτών του δήμου Καρύστου και δεν ικανοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν τα παραπάνω δίκαια και επιτακτικά αιτήματα, επιφυλάσσομαι για τις περαιτέρω ενέργειες μου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 11:49

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr