X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Άστραψε και βρόντηξε ο Μαρκόπουλος για τη ΛΑΡΚΟ- Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για όσα του καταγγέλθηκαν ότι γίνονται στην επιχείρηση- «Οι ευθύνες βαραίνουν την Κυβέρνηση- Η πρόταση της Ν.Δ»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος εννιά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία – ΛΑΡΚΟ», η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και κατά παντός υπευθύνου, χθες.

Ο κ. Μαρκπόπουλος στην συνέντευξη τύπου τόνισε πως ο ίδιος αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση μετά τα όσα του έχουν μεταφερθεί από τα Σωματεία σε ό,τι αφορά θέματα Διοίκησης.

«Τα τελευταία δύο χρόνια σε δελτία τύπου μου και σε δηλώσεις μου και μπροστά στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, στη συνέλευση των εργαζομένων που είχε γίνει παρουσία του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων στα ΤΕΙ, είχα αναφέρει μονίμως και ακροθιγώς τις πιθανές και άλλες ευθύνες της Διοίκησης σε ένα ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης. Το είπα μία, το είπα δύο το είπα τρεις. Δεν υπήρχε καμία απάντηση-Δεν είχα τέτοια απαίτηση αλλά δεν είδα και καμία ευαισθησία » είπε ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Ο αρμόδιος Υπουργός ο κ. Σταθάκης ο οποίος εποπτεύει τη ΛΑΡΚΟ- Η ΛΑΡΚΟ είναι μία δημόσια εταιρία, με την πλειοψηφία των μετοχών να ανήκει στο δημόσιο. Και με άλλο κομμάτι, της ΔΕΗΣ που επίσης ανήκει στο δημόσιο. Άρα είναι μία εταιρία με περίπου το 60% να ανήκει στο δημόσιο τομέα. Εποπτεύεται από τον κ. Σταθάκη. Ο κ. Σταθάκης έχει δυο φορές εξαγγείλει σχέδιο ανασυγκρότησης της εταιρίας και διάσωσης. Το οποίο δεν υπήρξε ποτέ. ».

Ο κ. Μαρκόπουλος στη συνέχεια αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΛΑΡΚΟ ανέφερε χαρακτηριστικά πως σήμερα έχει αποθεματικό κατι λιγότερο από ένα μήνα για να πληρώσει τους εργαζόμενους.

«Αποφάσισα λοιπόν, αφού κανείς δεν ευαισθητοποιείται από τη Διοίκηση της Εταιρίας ούτε από την Κυβέρνηση που εποπτεύει γιατί αυτά είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία, με τις ίδιες ακριβώς ευθύνες να καταθέσω προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση κακοδιαχείρισης, μη χρηστής διαχείρισης αλλά και άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πορεία τη Διοικητική και την Οικονομική της Εταιρείας, μπροστά σε ένα ενδεχόμενο πιθανής κατάρρευσης αυτής της μεγάλης και μοναδικής εξαγωγικής μεταλλευτικής εταιρίας, δημόσιας, Νικελίου που υπάρχει στη Χώρα»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ 1

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ 2

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ 3

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ 4

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ 5

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ 6

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ 7

 

Μαρκόπουλος: «Η Ν.Δ έχει λύση για να είναι βιώσιμη η ΛΑΡΚΟ…»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ποια είναι η λύση που προτείνει αφού πρόκειται για πολιτικό θέμα, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε:

«Η Ν.Δ έχει πει ξεκάθαρα ότι η ΛΑΡΚΟ χρειάζεται στρατηγικό επενδυτή που θα βάλει κεφάλαια, θα ανανεώσει το στόλο των μηχανημάτων,, θα βρει νέους αγοραστές, θα μειώσει τα κοστολόγια παραγωγής, θα βελτιώσει το μείγμα και την ποιότητα του μεταλλεύματος. Και θα βγει στην αγορά πιο δυνατά. Όλο αυτό για να γίνει χρειάζονται κεφάλαια. Το Ελληνικό Κράτος δεν μπορεί να δώσει χρήματα στη ΛΑΡΚΟ λόγω ανταγωνισμού και το ξέρει η παρούσα διοίκηση. Απλώς, προφανώς δεν τους βολεύει. Γιατί αν έμπαινε ένας στρατηγικός επενδυτής, δε θα ήταν αυτοί στο Δ.Σ. Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί δε θα ήταν στις καρέκλες τους. Για να έρθει ο Επενδυτής θα πρέπει να γίνει δημόσιος διαγωνισμός. Να υπάρξουν προσφορές και αντιπροσφορές. Αυτή είναι μία διαδικασία μηνών. Αυτή τη διαδικασία η παρούσα Κυβέρνηση δεν την έκανε ποτέ».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 18:50

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr