bannernew5

Τελευταία Νέα

Αλέξανδρος Θεοδοσίου: «Δεν μου έγινε πρόταση από την κα Γκόγκου να συνεργαστούμε-Μου ζητήθηκε όσους ήξερα για να βάλω στο ψηφοδέλτιο και να κάνω δήλωση στήριξης…»- Γιατί δεν έφτιαξε δικό του συνδυασμό και πως αποδέχτηκε την πρόταση Ψαθά…

Ο Αντιναύαρχος ε.α του Πολεμικού Ναυτικού, Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αλέξανδρος Θεοδοσίου, ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Μεσσαπίων - Διρφύων 2016-2018, Σύνεδρος στη Ν.Δ, Πρόεδρος στην ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ και επικουρικά στηρίζει και την ομάδα της Καστέλας επέλεξε να ασχοληθεί με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης. Από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες, τάσσεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Ψαθά στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου εξηγεί τους λόγους που ο ίδιος δεν ηγήθηκε συνδυασμού στον δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων, δεν στήριξε την υποψηφιότητα της Τζοβάνας Γκόγκου και αποδέχτηκε την πρόταση του νυν δημάρχου Γιώργου Ψαθά, με τον οποίο θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Με όραμα και όρεξη να στηρίξει τον τόπο του.

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μου και είστε σήμερα εδώ. Θα περίμενε κανείς μετά από όλα αυτά που προανέφερα να σας δει κανείς στο ψηφοδέλτιο της κας Γκόγκου. Ένα πρώτο σχόλιο θα ήθελα…

Εγώ θα έλεγα ότι θα ήμουν στο ψηφοδέλτιο στο οποίο θα ηγούμουν εγώ. Έτσι περίμενα γιατί είχα καταθέσει υποψηφιότητα να είμαι στις εκλογές υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του κόμματος το οποίο έχω ασχοληθεί περισσότερο μετά την αποστρατεία μου. Περίμενα να γίνουν κάποιες διεργασίες δεν έγιναν, εκτιμούσα ότι η κυρία Γκόγκου είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφια Βουλευτής. Έτσι μου είχε πει και εμένα προσωπικά.

Και περίμενα ότι θα είναι ότι θα γινόταν η διεργασία που σας είπα, εσωκομματικά, να υποδειχθώ ως υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία διότι η δουλειά μου ήταν τέτοια τώρα όλα αυτά τα χρόνια, 40 χρόνια που δεν είχα άμεση επαφή με τον κόσμο. Ήμουν στην Αθήνα, ήμουν στο εξωτερικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δε μου άφηναν και πολύ χρόνο να μπορώ να επισκέπτομαι την κοινωνία των Ψαχνών.

Μάθαινα όμως όλα τα προβλήματα. Έχω βοηθήσει κατά καιρούς όλους τους δημάρχους που μου είχαν ζητήσει βοήθειές για μικροθέματα ή και μεγάλα θέματα. Αλλά η διεργασία αυτή που περίμενα δεν έγινε. Ξαφνικά μου ανακοινώθηκε ότι η κα Γκόγκου θα είναι υποψήφια δήμαρχος.

Πως δεν κάνατε όμως το βήμα να πάτε κι εσείς με δικό σας συνδυασμό; Κι εμείς εδώ στο δήμο της Χαλκίδας έχουμε την κα Βάκα, λίγο πριν είχαν ανακοινώσει ο κ. Καθαροσπόρης και ο κ. Μπακας, άτομα που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ή θεωρείτε ότι όλο αυτό θα ήταν μία κατά μέτωπο επίθεση που θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα;

Ομολογουμένως για να κάνει κανείς τέτοιο βήμα, χρειάζεται κάποια υποστήριξη. Εγώ δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Δεν ήθελα στο χώρο στον οποίον έκανα καθήκοντα της τοπικής, ταυτίστηκα μαζί τους. Κάναμε αγώνα για να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Προεδρεία ένας νέος άνθρωπος για να αλλάξει ρότα του παλιού που υπήρχε στη Νέα Δημοκρατία, να δημιουργήσω ένα άλλο μέτωπο και να βάλω σε δίλημμα τους νεοδημοκράτες που με ψήφισαν δύο φορές, μία σύνεδρο και μία στην τοπική και να πω σε αυτούς ανθρώπους ψηφίστε η εμένα ή την κυρία Γκόγκου.

Γι΄ αυτό και απέρριψα την πρόταση κάποιων φίλων που είχαν και οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν ένα προεκλογικό αγώνα, να κατέβω αυτόνομος. Και είχα αποστασιοποιηθεί και δεν σκεφτόμουν καν να αναμειχθώ πλέον στα πολιτικά.

Αυτό όμως σας τιμά. Ότι «θυσιάζετε» τη δική σας προσωπική καριέρα ως υποψήφιος δήμαρχος γιατί με την απλή αναλογική από τη στιγμή που θα φτιάχνατε ψηφοδέλτιο και φτάνετε μέχρι το τέλος, το πιο πιθανό ήταν ότι θα εκλεγόσασταν ο ίδιος σύμβουλος και ίσως και κάποιοι άλλοι από το συνδυασμό αποτελώντας και το μπαλαντέρ για το δεύτερο γύρο.

Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Σας είπα το λόγο.

Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ότι δείχνει ήθος πολιτικού ανδρός…Μέσα από αυτή τη συνέντευξη αποκαλύπτετε και στοιχεία του χαρακτήρα σας. Και η πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια και επαγγελματικά δείχνει ότι είστε ένας αξιόλογος άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια… Αντιλαμβανόμαστε όμως όλοι ότι θέλατε να κατέβετε και να συνδράμετε στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης στην περιοχή. Ναι μεν, υπήρχε το θέμα με την κα Γκόγκου. Από την άλλη θέλω να μου πείτε πως είδαν την κίνηση να πάει ο Αλέξανδρος ο Θεοδοσίου, να ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Ψαθά;

Να διευκρινίσω κάτι. Εγώ τώρα, πριν τις εκλογές, έχω κερδίσει κάτι στη ζωή μου. Είμαι όπως είπατε στην αρχή, Αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Εκτιμώ πως όλη τη δόξα που επεδίωξα από παιδί το 1976 που μπήκα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την κατέκτησα και την κέρδισα.

Όπως μιλάμε τώρα σε ραδιόφωνο, έχω δώσει και σε ξένα ραδιόφωνα συνέντευξη μέσα από όλα μου τα καθήκοντά. Έχω κάνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρόεδρος σε ένα working group, μία ομάδα εργασίας. Έχω μιλήσει με ξένους ηγέτες. Όταν ήμουνα Υπαρχηγός υποδεχόμουνα μαζί με τον τότε πρωθυπουργό, τον κύριο Σαμαρά ξένους ηγέτες όπως τον Γιούνκερ, τη Μέρκελ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Έχω παρακαθίσει σε δείπνα. Δεν νομίζω ότι βγαίνω και να διεκδικήσω κάποια δόξα και μία κάποια προβολή για τον εαυτό μου. Καλώς ή κακώς έχω μάθει να είμαι άνθρωπος της προσφοράς.

Το σπίτι μου είναι ανοιχτό ή πόρτα μου είναι ανοιχτή και όσοι άνθρωποι έχουν ζητήσει τη βοήθειά μου, δεν την έχω αρνηθεί σε κανέναν. Έχω ίσως ένα μειονέκτημα- πλεονέκτημα; Κάνω το πρόβλημα του άλλου και δικό μου. Προσπαθώ όσο μπορώ με τις δυνάμεις μου να βοηθάω.

Στην παρούσα περίοδο, αυτό που μ’ ενδιέφερε γιατί δεν είμαι και παιδί είναι να βοηθήσω τον τόπο μου με παραστάσεις που έχω από τη ζωή μου. Να σας σημειώσω ότι έχω σπουδάσει στην Αμερική. Έχω μάστερ δύο χρόνια. Έχω πάει στην Ολλανδία Ακόλουθος Άμυνας. Έχω κάνει στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες δύο χρόνια. Έχω κάνει σε Νατοϊκή Δύναμη άλλο ένα χρόνο.

Έχω επισκεφτεί όλο τον κόσμο στα πλαίσια της δουλειάς μου. Έχω δει πάρα πολλά πράγματα και έλεγα αν μου δοθεί ποτέ η ευκαιρία αυτά, να τα πω και να τα δώσω στον τόπο μου για να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Εν τέλει να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στον τόπο μας και να ανοίξουμε νέες πρακτικές και προγράμματα. Δουλειές. Αυτό που διώχνει τον νεοέλληνα και δεν μένει στην Ελλάδα. Με αυτή την προοπτική, εγώ είδα ότι δεν μου έγινε κάτι επίσημο από την κυρία Γκόγκου να συνεργαστούμε.

Απλώς μου ζητήθηκε όσους ήξερα για να βάλω στο ψηφοδέλτιο και να κάνω και μία δήλωση στήριξης. Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο. Δηλαδή, έναν άνθρωπο που ξαφνικά βλέπει ότι δεν θα κατέβει του λες έλα εδώ θα κάνουμε μαζί συγκριμένα αυτό το πράγμα. Αφού δεν έγινε κι εμένα πρόταση, είπα και εγώ δεν θα ασχοληθώ.

Αυτό πριν πόσο καιρό γίνεται κ. Θεοδοσίου; Γιατί και η κα Γκόγκου ανακοινώνει τώρα υποψηφιότητες.

Αυτό έγινε τον Οκτώβριο. Διευκρινίζω ότι δεν έγινε η κουβέντα εκείνη που θα άνοιγε τον ορίζοντα της συνεργασίας μας. Να το προσδιορίσουμε. Πως θα βοηθήσω εγώ το συνδυασμό της και την ίδια την κα Γκόγκου.

Μου κάνει λίγο εντύπωση. Γιατί προέρχεστε από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Γιατί αν άνθρωποι που λένε ότι ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ δεν «αγκαλιάσουν» πρώτα τους ανθρώπους της ΔΗΜ.Τ.Ο και το βουλευτή της Ν.Δ (ο οποίος δηλώνει ότι δεν ασχολείται με τους δήμους) για να δουν, πως θα κινηθούν; Αυτοί τουλάχιστον που λένε ότι κατεβαίνουν κομματικά…

Εδώ υπάρχει μια μικροσύγχυση. Διότι απ’ όσο γνωρίζω, γιατί και η σύζυγός μου είναι μέλος της Τοπικής της Ν.Δ. Η κα Γκόγκου έθεσε τον περιορισμό να μην υπάρχει κανένα μέλος της Τοπικής Οργάνωσης στο συνδυασμό της, ως υποψήφιος.

Σας ανοίγει την πόρτα θα έλεγε κανείς οδηγώντας σας στον κ. Ψαθά; Τι σας κάνει και συμπορεύεστε σε αυτές τις εκλογές με το νυν Δήμαρχο Διρφύων –Μεσσαπίων;

Γνωρίζω ότι έχω κάνει την υπέρβαση. Γνωρίζω τον Γιώργο τον Ψαθά. Είδα τη θητεία του. Όταν κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές είχαμε μιλήσει. Είχαμε και συμφωνίες και διαφωνίες. Αλίμονο. Εδώ ένα ζευγάρι που μπορεί να διαφωνεί σε ορισμένα πράγματα. Με τον Ηρακλή Ψαχνών με βοήθησε με κάποιες επιχορηγήσεις. Με κάποιες γνωριμίες που είχε. Σας ξαναλέω, διαφωνούσαμε σε ορισμένα πράγματα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Ουσιαστικά, όταν είδε ότι εγώ δεν κατεβαίνω πουθενά, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα πεδίο συνεργασίας. Και μου υπεβλήθη μία πρόταση περί το τέλος Νοεμβρίου.

Από τότε μέχρι την περασμένη Δευτέρα, έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Θέσαμε το πλαίσιο που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Να κυριαρχήσει η ειλικρίνεια και αλήθεια στη σχέση μας. Εντιμότητα και αυτό που θα πούμε πριν τις εκλογές να γίνει και μετά τις εκλογές. Γιατί έτσι θα κερδίσει ο τόπος. Εγώ δεν έχω να κερδίσω τίποτα. Ούτε με ενδιαφέρει να πάρω μία θέση για μισθό. Έχω τη σύνταξή μου μπορώ να ζήσω ικανοποιητικά με αυτήν και ένα μικρό εισόδημα που έχω ένα αγρόκτημα.

Από κει και μετά μ’ ενδιαφέρει να δώσω τον τόπο. Και νομίζω ότι μπορώ να δώσω πολλά πράγματα. Όχι ότι θα γίνουν όλα όσα θα πω εγώ. Αλλά στο πρόγραμμα που μου κάνει την τιμή να με βάλει μέσα στην ομάδα που θα το διαμορφώσει, θα καταθέσω αυτά που έχω δει στη ζωή μου.

Σας έχει βάλει ο κ. Ψαθάς στην ομάδα που εκπονεί το πρόγραμμά του συνδυασμού;

Είναι υπό συγκρότηση η ομάδα αυτή που μου κάνει την τιμή να συμμετέχω κι εγώ . Θα καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου ώστε πράγματα που μπορούν να γίνουν, έχω και τις γνωριμίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον εφοπλιστικό κόσμο και αλλού, να κάνουμε πράγματα τα οποία θα μπορέσουν να ανυψώσουν τον τόπο μας. Γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Τεράστιες δυνατότητες!

Πάμε να δούμε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες που θα θέσετε στο πρόγραμμα ή είναι νωρίς ακόμα;

Επειδή είχα ξεκινήσει να δουλεύω κάτι στο μυαλό μου, στην περίπτωση που θα ήμουν εγώ, η πρώτη προτεραιότητα είναι το ΤΕΙ. Το οποίο μετασχηματίζεται σε πανεπιστήμιο. Το ζήτησα από το δήμαρχο και μου είπε ότι θα μου το αναθέσει, επειδή έχω την εμπειρία σαν παλαιός Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που είναι ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, έχω υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με το Πολυτεχνείο, με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, με το Καποδιστριακό, με το Μακεδονίας και έχω την εμπειρία πώς μπορεί να γίνει αυτή η διεργασία. Προσέξτε γιατί είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει.

Το ΤΕΙ θα συνεχίσει να λειτουργεί για να αποφοιτήσουν οι σπουδαστές που φοιτούν ήδη. Όποτε θα λειτουργεί παράλληλα και από το Νοέμβριο, εκτιμώ περίπου και το Πανεπιστήμιο. Θα υπάρξει μία συνύπαρξη που δεν θα είναι και βελούδινη. Είναι άλλο το αντικείμενο του Τεχνολογικού Ιδρύματος και άλλο του Πανεπιστημίου. Πρέπει να γίνει ένα ωραίο πάντρεμα. Πρέπει ο δήμος να έχει ενεργή συμμετοχή. Και θα έχει σε αυτό για να κερδίσει ως κοινωνία. Νομίζω ότι έχει πολλή δουλειά να γίνει και εγώ είμαι πρόθυμος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να το πετύχω.

Διότι εγώ βλέπω ο νυν δήμαρχος που θα είναι και ο επόμενος , ο Γιώργος ο Ψαθάς το πιστεύει πάρα πολύ. Έκανε αγώνα γι’ αυτό. Και να πω και κάτι άλλο. Ο καθένας μπορεί να προέρχεται από έναν άλλο πολιτικό χώρο. Στα δημοτικά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Καταρχήν κάποιος δήμαρχος, όταν είναι δήμαρχος θα πρέπει να συνεργάζεται με την Κεντρική Κυβέρνηση. Δεν είμαστε παιδιά για να κάνουμε καπρίτσια. Πρέπει να παίρνεις όσο μπορείς περισσότερα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον Κώστα Μπακογιάννη. Πόσο έργο έκανε στην Περιφέρεια Στερεάς με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ακριβώς! Δεν υπάρχει λόγος αντιπαραθέσεων όταν είσαι δημοτικός Άρχοντας. Κοιτάς το καλό του τόπου σου και μόνο αυτό σε ενδιαφέρει. Και βέβαια δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους. Κάποιους θα δυσαρεστείς, κάποιους θα ευχαριστείς.

Για να έχεις λέει προσωπικότητα θα έχεις και εχθρούς. Σωστά;

Το άλλο θέμα που μας ενδιαφέρει είναι το μεγάλο πρόβλημα με το νερό που έχει ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων. Θα μου πείτε στον 21ο αιώνα; Τυχαίνει να υπάρχει. Είπα και στο Δήμαρχο, το ανακοινώνω και εδώ, έχω συμμαθητή μου από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο οποίος αποστρατεύτηκε Πλοίαρχος, έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Αμερικής είναι Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ασχολείται με τα θέματα του νερού. Με τα υδάτινα αποθέματα.

Συνεργάζεται με κάποιες ισραηλινές εταιρείες οι οποίες έχουν το know-how οι οποίοι έχουν κάνει την έρημο πεδιάδα και είναι διατεθειμένος επειδή έχουμε προσωπική φιλία, να έρθει εδώ, να φέρει εταιρείες, να μιλήσουμε. Να γίνει παρουσίαση και να δούμε πώς μπορεί να εκμεταλλευτούμε την τελευταία σταγόνα νερού. Ακουμπάμε σα δήμος σε δυο θάλασσες.

Τελικά, νομίζω πως αντιλαμβάνεται κανεις πως δεν έκανε τυχαία την επιλογή στο πρόσωπό σας ο κ. Ψαθάς. Βγάζετε μια ήρεμη δύναμη …

Μπορώ να σου πω και κάτι άλλο κάπου διάβασα πρόσφατα ότι τα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου είναι τρία. Το πρώτο είναι από την στιγμή που γεννιέται μέχρι 30 ετών που προσπαθεί να σπουδάσει, να μορφωθεί, να καταξιωθεί στην κοινωνία με μία δουλειά να δημιουργήσει οικογένεια. Από 30 μέχρι 60 δίνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του στην διεργασία του, στην οικογένειά του. Να μορφώσει τα παιδιά του, να τα αποκαταστήσει, να τα βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους. Από τα 60 και μετά όπως είμαι εγώ. Τα έκλεισα τα 60. Είναι υποχρεωμένος, άποψή μου, όλη τη συσσωρευμένη εμπειρία που έχει να τη μεταδώσει τις νέες γενιές. Είτε αυτά είναι τα παιδιά του, είτε είναι κάποια ομάδα η οποία έχει την ανάγκη της στήριξής του. Αυτό θέλω να κάνω εγώ αυτή τη στιγμή.

Εγώ αυτή τη στιγμή δοξάζω τον Κύριο, γιατί έκλεισα ένα πολύ μεγάλο κύκλο στη σταδιοδρομία μου, που δεν ήταν τόσο εύκολος. Πέρασα από δυσκολίες. Έχω τα παιδιά μου τακτοποιημένα. Κι έτσι δεν ανησυχώ γι’ αυτά. Είναι και τα τρία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο μεγάλος γιος είναι στη Φρεγάτα Λήμνος και ταξιδεύει στη Συρία αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ο δεύτερος γιος υπηρετεί σα Λοχαγός του Πυροβολικού στην Κύπρο και ο τρίτος, ο μικρός αυτή τη στιγμή υπηρετεί στο Ανατολικό Αιγαίο με την Κανονιοφόρο Κραταιός. Ευχαριστώ και τη σύζυγο μου, η οποία είναι πάντα δίπλα μου σε όλες τις αποφάσεις μου και θα με στηρίξει σε αυτό που πάω να κάνω. Και θα με βοηθήσει με τον τρόπο που αυτή γνωρίζει.

Κι όπως λέει λαός, πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα… Πόσο μάλλον όταν έχει ακόμα τρεις ισχυρούς άντρες μέσα στο σπίτι.

Για να με αντέχει 39 χρόνια… Να συμπληρώσω και κάτι. Επειδή δεν έχω εκλεγεί ακόμα αλλά θα τεθώ στην κρίση των δημοτών του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων ό,τι και να γίνει από τη στιγμή που επέλεξα να στηρίξω τον κ. Ψαθά, θα τον βοηθήσω σε πολλά πράγματα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΔΩ:

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 01:34

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr