Τελευταία Νέα

Η Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου μιλά αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm για το ΒΙΟ.ΚΑ Αιδηψού: «Ο Δήμος είχε εντοπίσει τα προβλήματα,έχει συντάξει μελέτη Αναβάθμισης η οποία είναι για δημοπράτηση και δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας - Είναι τραγικό όταν κάποιο

Η Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου αποτέλεσε το πρόσωπο των τελευταίων ημερών μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το θέμα του ΒΙΟ.ΚΑ Αιδηψού. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου μίλησε αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για το ΒΙΟ.ΚΑ Αιδηψού, τις ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή τα χρόνια της θητείας της, την Μελέτη που αφορά την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό των Εγκαταστάσεων του ΒΙΟ.ΚΑ και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης με κόστος εφαρμογής 992.000€, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, τις καταγγελίες σε βάρος της και τα πολιτικά παιχνίδια που προσπαθούν όπως επισημαίνει να κάνουν κάποιοι δύο μήνες πριν από τις εκλογές και δύο μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επισημαίνει πως δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Κα Ευσταθίου αποτελέσατε το πρόσωπο των τελευταίων ημέρων μετά από όσα έγιναν στην περιοχή σας. Κατά πρώτον, υπάρχει ένα θέμα του αν θα πρέπει κάποιοι να ανησυχούν ως προς τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ σε σχέση με τη δημόσια υγεία. Από κει θα ήθελα να ξεκινήσω. Με μία εικόνα αρνητική που βγήκε προς τα έξω και βέβαια μόνο καλό δεν κάνει σε μία τουριστική περιοχή . Αν διακυβεύεται η δημόσια υγεία θα πρέπει να πάρετε άμεσα μέτρα, αν όμως δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος ντόρος;

Πολύ σωστά είπατε κα Ντίνη ότι αποτέλεσα αυτές τις μέρες το πρόσωπο των ημερών. Και αυτό γιατί αντιμετωπίσαμε πρωτοφανές φαινόμενο για τα Πανελλαδικά δεδομένα. Δεχθήκαμε την εντολή από την Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας να διακόψουμε τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ της Αιδηψού.

Θα σας πω ότι με πολύ μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι δε διστάζουν να βάλλουν πάνω από το καλό του τόπου μας τα προεκλογικά τους παιχνίδια και την πολιτική τους τύχη. Και αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Είναι αυτό που βγήκε στον αέρα και που πήρε τόσο μεγάλη διάσταση και που το μάθατε όλοι. Ακολουθούν συνεχώς τέτοιες τακτικές και θα πω ότι μήνες παρακολουθώ την πρωτοφανή πολεμική που έχει αναπτυχθεί σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και σε μένα προσωπικά.

Έχω αποφασίσει συνειδητά και το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα να μην απαντώ στην καθημερινή προπαγάνδα και στους προπηλακισμούς και στη φραστική και διαλεκτική βία που μπορώ να σας πω ότι δέχομαι καθημερινά. Και έχω επιλέξει αυτή τη στάση γιατί δε θέλω να δώσω την παραμικρή λαβή σε όσους θέλουν να μετατρέψουν το Δήμο μας σε αρένα.

Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός, όλοι γνωριζόμαστε και τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν βλέπω τις κάλπες σαν αυτοσκοπό ζωής. Αυτό το οποίο κάνουν κάποιοι άλλοι και στο βωμό αυτό θυσιάζουν και αρχές και αξίες και ιδανικά. Πιστεύω ότι ο δρόμος της Διοίκησης, ο δρόμος που ακολουθώ, είναι δρόμος ευθύνης και για το δήμο μου και για τον τόπο μου και θα συνεχίσω να ακολουθώ αυτό το δρόμο αδιαφορώντας και για τις επιθέσεις και για τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, σαν το τελευταίο, αυτό που επισημάνατε και έχει να κάνει με το ΒΙΟ.ΚΑ της Αιδηψού.

Δε θα ήθελα καν να μου περάσει από το μυαλό ότι κάποιοι παίζουν μπάλα με το τουριστικό μέλλον μιας περιοχής όπως είναι η Αιδηψός που ζει από τον τουρισμό.

Όσο καλοπροαίρετη να θέλω να είμαι κα Ντίνη δεν μπορεί να μην πάει ο νους μου και όχι μόνο, και ο νους των περισσότερων δημοτών όταν δέχομαι συνεχώς καταγγελίες και ελέγχους. Και στο ΒΙΟ.ΚΑ της Αιδηψού και στο ΧΥΤΑ της Ιστιαίας και σε άλλους χώρους δημόσιους, πλατείες κλπ. Όσο καλοπροαίρετη και να είμαι δε μπορώ να δεχθώ ότι όλα αυτά τα συμβάντα είναι τυχαία και συμβαίνουν δύο μήνες πριν τις εκλογές.

Και το κακό με το ΒΙΟ.ΚΑ της Αιδηψού είναι ότι δεν συμβαίνει 2 μήνες πριν τις εκλογές. Αλλά συμβαίνει δύο μήνες πριν την Τουριστική Περίοδο. Και αυτό είναι τραγικό.

Πάμε όμως να λύσουμε τις απορίες του κόσμου…

Γνωρίζουμε όλοι ότι η συγκεκριμένη μονάδα αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως και οι περισσότεροι ΒΙΟ.ΚΑ της Ελλάδας από τη στιγμή που λειτούργησε. Η διαδικασία του ΒΙΟ.ΚΑ της Αιδηψού ξεκίνησε με την τότε Νομαρχία του 1986 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1992. Από τότε υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει μία τεράστια δικαστική διαμάχη του Δήμου με την εταιρία η οποία ανέλαβε την κατασκευή του. Νομίζω ότι αυτά είναι γνωστά ευρέως. Από τοτε λοιπον ο Δήμος είναι στα δικαστήρια με τον εργολάβο. Και θα σου πω ότι είμαστε η μοναδική Δημοτική Αρχή η οποία πραγματικά έσκυψε πάνω από το πρόβλημα.

Πραγματικά στραφήκαμε εναντίον του εργολάβου και το τέλος του 2018 υπάρχει καταδικαστική απόφαση κατά του εργολάβου, 19 χρόνια φυλάκισης. Καταδικάστηκε και για κακοτεχνίες.

Ο ΒΙΟ.ΚΑ της Αιδηψού έχει στοιχίσει στους δημότες 12.000.000€. Και ο εργολάβος ζητούσε άλλα 3.000.000€. Δέσμευε συνεχώς λογαριασμούς του Δήμου. Ο Δήμος δικαζόταν ερήμην. Είμαστε η μοναδική Δημοτική Αρχή οι οποίοι πραγματικά πήγαμε και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα. Και το πρόβλημα το λύσαμε. Και αυτή τη στιγμή με την καταδικαστική απόφαση είμαστε σε θέση και να αποδεσμεύσουμε τους λογαριασμούς του δήμου και να ζητήσουμε αποζημίωση από τον εργολάβο για κακοτεχνίες.

Η κακοτεχνία φαντάζομαι πως διαπιστώνεται αρκετά χρόνια πριν…

Το 2008 υπάρχει Έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος που τότε επέβαλε στο δήμο 65.000€ πρόστιμο και οι επιθεωρητές αποφάνθηκαν ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση στην υπό έλεγχο μονάδα τα τελευταία 6 χρόνια. Από το 2008 γίνονται έλεγχοι.

Τη συντήρηση του ΒΙΟ.ΚΑ την έχει ο δήμος ή ο εργολάβος;

Την έχει ο δήμος.

Εδώ τίθεται ένα θέμα. Να αφήσω απ’ έξω τον εργολάβο, αν κάπου μπερδεύεται και ο εργολάβος να το πούμε. Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως λειτουργεί ο ΒΙΟ.ΚΑ διακυβεύεται η δημόσια υγεία των δημοτών και των ανθρώπων που θα επισκεφθούν τη Λουτρόπολη για να κάνουν τα μπάνια τους γιατί καταλήγουν τα λύματα χωρίς επεξεργασία στη θάλασσα;

Αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο λέτε δεν διαπιστώθηκε. Δε διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία. Όμως γνωρίζουμε ότι ο ΒΙΟ.ΚΑ έχει προβλήματα λειτουργίας. Για το συγκεκριμένο λόγο πάλι είμαστε η μοναδική Δημοτική Αρχή η οποία έχουμε συντάξει από τον Αύγουστο του 2017, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει συντάξει μελέτη για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό των Εγκαταστάσεων του ΒΙΟ.ΚΑ Αιδηψού για την ορθή περιβαλλοντικά και ενεργειακά λειτουργία του.

Τότε, υπήρχε μία πρόσκληση από την Περιφέρεια. Καταθέσαμε τη Μελέτη αυτή στην Περιφέρεια η οποία την απέρριψε. Το κόστος εφαρμογής της Μελέτης αυτής ήταν 992.000€. Ήταν αδύνατο το κόστος αυτό να το επωμιστεί ο δήμος.

Γιατί απορρίφθηκε; Ήταν ελλιπής ο φάκελος που υποβάλλατε;

Η Περιφέρεια την απέρριψε διότι δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει Αναβάθμιση όπως έλεγε και Εκσυγχρονισμό. Αλλά ζητούσε κάτι άλλο. Ήταν θέμα της έκφρασης του τίτλου.

Αυτό λίγο πριν καταθέσετε δεν το γνωρίζατε ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις;

Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο πριν. Καταθέσαμε το φάκελο. Ήρθαν έκαναν τον έλεγχο και μας είπαν ότι λόγω του τίτλου δε θα μπορέσει να προχωρήσει. Αντί δηλαδή για Αναβάθμιση θέλαν κάτι άλλο.

Προφανώς έχοντας στρέψει όλο το ενδιαφέρον σας προς την Περιφέρεια, δεν αναζητήσατε εργαλείο χρηματοδότησης από κάπου αλλού;

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για όλο το διάστημα δεν υπήρχε καμία άλλη πρόσκληση οπουδήποτε αλλού. Η επόμενη πρόσκληση που βγήκε ήταν το Καλοκαίρι του 2018, που έβγαλε πρόσκληση για αναβάθμιση ΒΙΟ.ΚΑ το Υπουργείο Εσωτερικών με το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Εκεί τρέξαμε και καταθέσαμε πάλι την ίδια μελέτη την οποία προηγουμένως είχε απορρίψει η Περιφέρεια και είχα τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι η Μελέτη πρόκειται να ενταχθεί. Ταυτόχρονα όμως έρχεται η Περιφέρεια, και λέει όχι θα την εντάξω εγώ. Την ίδια μελέτη την οποία είχε απορρίψει τον Αύγουστο του 2017. Και έρχεται και τη εντάσσει για χρηματοδότηση το Νοέμβρη του 2018. Και είμαστε στη διαδικασία της δημοπράτησής του έργου. Ενώ η Μελέτη έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών …

Άρα, έχουν γίνει ενέργειες από την παρούσα Δημοτική Αρχή για το ΒΙΟ.ΚΑ…

Προφανώς και έχουν γίνει ενέργειες καθ’ όλο το διάστημα της Διοίκησης μου έχουν γίνει και μικρές με ιδίους πόρους του δήμου αλλά έχει γίνει και η ενέργεια η μεγάλη που αφορά στη χρηματοδότηση Μελέτης που θα μας λύσει και οριστικά το πρόβλημα της αναβάθμισης του ΒΙΟ.ΚΑ. Και έχει ενταχθεί και αυτή τη στιγμή τρέχει και είναι στη διαδικασία δημοπράτησης. Και ενώ όλη η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και όλοι είναι ενήμεροι γι΄ αυτό γιατί η Περιφέρεια πρόκειται να χρηματοδοτήσει με το Υπουργείο Εσωτερικών τη Μελέτη αυτή, ερχόμαστε σε έναν έλεγχο.

Έναν έλεγχο που δεν ξέρουμε από πού έχει προκύψει. Άλλοι λένε ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία, άλλοι λένε ότι διαβάσανε κάποια δημοσιεύματα. Ακόμα δε γνωρίζουμε από πού έχει προκύψει ο έλεγχος. Και ενώ λοιπόν γίνεται ο έλεγχος δεν δίνεται κανένα περιθώριο έστω στις παρατηρήσεις που σημειώθηκαν, στο δήμο να συμμορφωθεί.

Τι αναφέρουν αυτές οι παρατηρήσεις. Προσπαθήσατε κάτι να πείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν σας άφησαν να μιλήσετε. Το λέω αυτό γιατί στο βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο, το ηχητικό του οποίου ακούσαμε πριν λίγο αναφέρεστε σε αυτές.

Ο σκοπός είναι ένας να μη μιλήσω. Να μη μάθει ο κόσμος. Οι παρατηρήσεις λένε ότι η κακή λειτουργία, αυτό που είπατε πριν, διαρρέουν λύματα στη θάλασσα και ότι τίθεται θέμα μόλυνσης. Έχουν παρθεί, μάλιστα αναφέρει, δείγματα από τη θάλασσα και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους. Βέβαια, δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα. Δεν τα έχουμε πάρει στα χέρια μας. Δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα του Χημείου του Κράτους που να λένε ότι όντως υπήρξε πρόβλημα. Δεν υπάρχει να καταλήξει κάτι τώρα γιατί αυτή τη στιγμή δε λειτουργεί ο ΒΙΟ.ΚΑ.

Αυτή τη στιγμή δε λειτουργεί. Μέχρι τη στιγμή που λειτουργούσε, υπό αυτές τις συνθήκες πόσο καιρό λειτουργούσε ο ΒΙΟ.ΚΑ;

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε.

Υπάρχει Επιχείρηση Ύδρευσης στο Δήμο Ιστιαίας –Αιδηψού;

Όχι.

Άρα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος.

Ναι.

Υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι που έκαναν έλεγχο στο ΒΙΟΚΑ, διαπίστωναν προβλήματα και σας τα ανέφεραν;

Υπήρχε Τεχνική Υπηρεσία η οποία παρακολουθούσε. Γνωρίζαμε τις κακοτεχνίες. Γνωρίζαμε τις ελλείψεις. Και γι΄ αυτό το λόγο η Τεχνική Υπηρεσία έχει συντάξει και τη Μελέτη Αναβάθμισης του Βιολογικού. Η Μελέτη συντάχθηκε από τους υπαλλήλους του Δήμου. Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. Ότι υπήρχαν κακοτεχνίες και υπήρχαν και ελλείψεις. Οι ελλείψεις αυτές υπήρχαν από τη στιγμή που δημιουργήθηκε και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε αυτή η δικαστική διαμάχη του δήμου με τον εργολάβο από το 1992.

Το θέμα είναι πως τη συγκεκριμένη στιγμή που μιλάμε ο Δήμος είχε εντοπίσει τα προβλήματα, ο δήμος έχει συντάξει τη μελέτη Αναβάθμισης, η μελέτη αυτή έχει ενταχθεί και είναι στη διαδικασία της δημοπράτησης και να είμαστε σε αυτό το σημείο δύο μήνες πριν από τις εκλογές και δύο μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου ερχόμαστε να κλείσουμε το ΒΙΟ.ΚΑ της Αιδηψού και να πούμε σε όλους η Αιδηψός είναι πολύ βρώμικη μην έρχεστε. Αυτό είναι εγκληματικό.

Εσείς, μπαίνετε στη διαδικασία για να διασφαλίσετε και τον εαυτό σας και το δήμο γενικότερα και κλείνετε το ΒΙΟ.ΚΑ και θα μεταφέρονται τα λύματα στο ΒΙΟ.ΚΑ όμορου δήμου.

Δεν έχω κάνει όμως μόνο αυτές τις ενέργειες. Εκτός του ότι πήραμε απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ πήραμε ταυτόχρονα την άδεια μεταφοράς των λυμάτων στον όμορο δήμο, στο ΒΙΟ.ΚΑ της Λίμνης. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μας καλύψει τη δαπάνη γιατί αυτή τη στιγμή να φανταστείς ότι ο δήμος για τη μεταφορά των λυμάτων από το αντλιοστάσιο, γιατί πέρα από αυτά που ιδιώτες μεταφέρουν στο ΒΙΟ.ΚΑ υπάρχουν και τα αστικά λύματα. Τα οποία αυτή τη στιγμή οφείλει ο δήμος να μεταφέρει από το αντλιοστάσιο στο ΒΙΟ.ΚΑ της Λίμνης. Αυτό είναι ένα κόστος 3000€ για το δήμο καθημερινά. Και πέραν τούτου θα πρέπει να κάνουμε κάποιες άμεσες ενέργειες να λειτουργήσουμε έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Βιολογικός πριν από το καλοκαίρι.

Γι’ αυτά τα πράγματα έχουμε ζητήσει ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μπορέσουν να μας βοηθήσουν, να μας χρηματοδοτήσουν και να μπορέσουμε άμεσα να αποκαταστήσουμε την όλη κατάσταση. Και πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Αν μιλήσουμε μετά από μία εβδομάδα θεωρώ ότι θα έχω να σας πω κάποια πράγματα επιπλέον σε ότι αφορά τις ενέργειες και την εξέλιξη των πραγμάτων.

Εσείς επισκεφθήκατε τη θαλάσσια περιοχή όπου σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο λύματα καταλήγουν χωρίς επεξεργασία στη θάλασσα;

Το βίντεο το χω δει. Δε μου αποδεικνύει κάτι. Έχω πάει. Και το θέμα δεν είναι ότι έχω πάει εγώ. Το θέμα είναι ότι έχουν πάει άτομα της Υπηρεσίας τα οποία έχουν διαπιστώσει τα δυσλειτουργία και τα προβλήματα. Και γι’ αυτό το λόγο επαναλαμβάνω προβήκαμε στη σύνταξη της μελέτης και στη χρηματοδότηση.

Δεν σας έγινε εισήγηση από την Υπηρεσία, από αυτούς που έχουν την ευθύνη για το ΒΙΟ.ΚΑ, πριν από ένα χρόνο, πριν από 2 χρόνια πως θα πρέπει να κλείσετε το ΒΙΟ.ΚΑ;

Όχι βέβαια.

Ούτε ακολούθησαν θέματα υγείας. Κρούσματα στο Κέντρο Υγείας με δερματικές ή άλλες παθήσεις;

Ουδέποτε! Ουδέποτε έχουν παρουσιαστεί τέτοια φαινόμενα. Και σας μιλάω για μία Αιδηψό η οποία φιλοξενεί 60.000 κόσμου το καλοκαίρι.

Σχετικά με αυτά που έλεγε η κα Παπανδρέου ότι έχει κάνει καταγγελίες. Ότι ήσασταν κατηγορούμενη για το ΒΙΟ.ΚΑ;

Η κα Παπανδρέου κάθε πρωί που ξυπνάει μου κάνει και μία καταγγελία. Είναι σύνηθες το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Η κα Παπανδρέου μου έχει δηλώσει ευθαρσώς νομίζω στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο το 2014 ότι δεν θα πεθάνει μέχρι να με βάλει φυλακή.

Να σας βάλει φυλακή για ποιο λόγο; Έχετε κάνει κάτι;

Συντομεύει ο χρόνος οπότε θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της. Έχουμε μία υπόθεση στα χέρια μας που την έχουμε κληρονομήσει. Κάνεις προσπάθειες και οι προσπάθειες αυτές φαίνονται. Εντάξει νομίζω ότι είναι τραγικό.

Κατηγορούμενη για το ΒΙΟ.ΚΑ είστε μετά από καταγγελία της κας Παπανδρέου;

Μονίμως μετά από καταγγελίες της κας Παπανδρέου. Είναι μια άλλη κουβέντα που μπορούμε να την κάνουμε μια άλλη στιγμή. Το πόσες καταγγελίες έχω δεχτεί στη διάρκεια της 5ετίας.

Τη δεδομένη στιγμή ο κ. Καλυβιώτης κα το Δ.Σ Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας έχει δεχθεί να φιλοξενήσει τα λύματα σε δικό του ΒΙΟ.ΚΑ. Μπορεί;

Ναι δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα. Βέβαια στο έγγραφό του στο τέλος καταλήγει ότι αν τίθεται θέμα χωρητικότητας εκεί θα πρέπει να περιορίσουν τα δρομολόγια ανά 24ωρο. Από ότι έχω πληροφορηθεί δεν θα υπάρξει θέμα. Έχω μιλήσει με τον υπεύθυνό τους, τον Ευστράτιο Παλαιό ο οποίος είναι Πρόεδρος της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Έχετε συνάψει συμφωνία με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων;

Έχω κάνει ανάθεση με 5 ιδιώτες οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αστικά λύματα από το αντλιοστάσιο στον ΒΙΟ.ΚΑ της Λίμνης. Είναι 4 από την περιοχή και ένας από τη Χαλκίδα. Εγώ ανέθεσα σε αυτούς. Τώρα ποιοι από αυτούς θα αναλάβουν και θα κάνουν το έργο, σήμερα βγήκε το πρόγραμμα.

Θα ήθελα να πω ότι όταν προκύπτει ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα οι δυνάμεις θα πρέπει να είναι ενωμένες. Και θα πρέπει να προσπαθεί ο καθένας από το μετερίζι του να συμβάλει. Είναι τραγικό όταν κάποιοι θέλουν να εντάξουν προβλήματα όπως είναι ο ΒΙΟ.ΚΑ σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Εγώ προσωπικά αυτό δεν θα το επιτρέψω να γίνει σε καμία περίπτωση γιατί δεν το αξίζει ο τόπος μου. Δεν θα αφήσω την ανευθυνότητα να νικήσει τις δυνάμεις της ευθύνης.

Προσέξτε όμως. Έχετε μερίδιο ευθύνης κα Ευσταθίου που σας το καταλογίζω ως εξής: Βοά η περιοχή εδώ και μία βδομάδα και τουλάχιστον θα περίμενε κανείς να είχατε βγάλει ένα δελτίο τύπου. Να μου πείτε θα ενημερώνατε στο Δ.Σ. Όμως ο κόσμος έμενε ανενημέρωτος από τον Δήμο που είχε και την ευθύνη λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ και αναζητούσε την άποψη της Δημοτικής Αρχής.

Βεβαίως. Και οι άλλοι πατάνε πάνω σε αυτό προκειμένου να παραπληροφορήσουν. Δεν είναι τυχαίο, το διαπιστώσατε και μόνη σας ότι δε με αφήσαν να μιλήσω στο δημοτικό συμβούλιο. Για να μην ακουστεί η άλλη άποψη. Αυτό που έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι πρωτοφανές. Είναι το μοναδικό που έγινε διακοπή. Το συγκεκριμένο γεγονός επειδή είναι η σημαία κάποιων για να πάνε σε εκλογές. Στις εκλογές πας με δύο τρόπους. Πας με έργα και υπευθυνότητα πας όμως και με τη λάσπη, τις καταγγελίες. Εγώ δεν μπορώ να πάω με το δεύτερο. Κάποιοι που θέλουν να πάνε με το δεύτερο προσπαθούν να σε φιμώσουν προκειμένου να ακούγεται μόνο η λάσπη η δική τους.

Εγώ θα πω κάτι προς όλους. Ότι λατρεύω αυτή τη θεία που έρχεται πάντα όταν τη χρειάζεσαι και λέγεται ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. Συνεπώς ας σκεφτούν κάποιοι ότι σκάβοντας το λάκκο του αλλού μπορεί να πέσεις εσύ ο ίδιος μέσα…

Εγώ πέρα από τη Θεία Δίκη κα Ντίνη προτρέπω όλους τους δημότες να διαβάζουν την ιστορία του Ιζνογκουντ. Είναι κάποιος που προσπαθεί να γίνει χαλίφης στη θέση του Χαλίφη αλλά δυστυχώς έπεφτε μες τις γκάφες του.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ- ΑΙΔΗΨΟΥ ΛΙΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ.ΚΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 02:07

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr