Τελευταία Νέα

Γιατί ο Βασίλης Καθαροσπόρης ξεχνά το παρελθόν;

Της Έφης Ντίνη

 

Το παρελθόν μάς καθορίζει ως πρόσωπα και το παρόν, όπως ο καθένας το διαμορφώνει , καθορίζει το μέλλον μας, όπως λέει και ο λαός. Φυσικά στην περίπτωση που η δράση ενός προσώπου αφορά στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση, τότε, το παρελθόν καθορίζει και το μέλλον μίας ολόκληρης πόλης.

Αλίμονο αν ξεχνούσαμε ως πολίτες τι έχει πράξει ο κάθε ένας που έχει διατελέσει δήμαρχος, αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος.

Απορήσαμε, λοιπόν, όταν μάθαμε πως ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Βασίλης Καθοροσπόρης απάντησε σε ερώτηση που του έγινε σε πρόσφατη συνάντησή του με πολίτες στο Κλειστό Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων σχετικά με το τι έπραξε ο ίδιος ως αντιδήμαρχος έργων επί σειρά ετών, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να μιλήσει για το παρελθόν.

Ο κ. Καθαροσπόρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα έργα που θα κάνει στην περιοχή, όπως το αποχετευτικό και επιδιορθώσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο, εάν εκλεγεί, οπότε και εκείνη τη στιγμή του απηύθυναν το ερώτημα που αφορούσε στο δικό του παρελθόν ως αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ας μάθουν κάποιοι επιτέλους πως το παρελθόν και οι πράξεις των ανθρώπων που εμπλέκονται με τα της αυτοδιοίκησης είναι εκείνα που θα βοηθήσουν τους πολίτες να λάβουν αποφάσεις και να κρίνουν αν έκαναν όσα έπρεπε, αν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αν λειτούργησαν προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Το παρελθόν δεν διαγράφεται σαν να μην υπήρχε. Ιδιαίτερα όταν έχεις διατελέσει χρόνια υπηρετώντας τις απερχόμενες αρχές από θέσεις «κλειδιά». Ακόμα και όταν αποφεύγεις να επιβραβεύσεις αυτά που ενδεχομένως κι εσύ είχες προσπαθήσει από τη θέση του Αντιδημάρχου να γίνουν.

Θα ήθελα πραγματικά ο Βασίλης Καθαροσπόρης να είχε συμμετάσχει στο debate. Να ακούγαμε όλοι αν τελικά θα έλεγε αυτά που έλεγε όντας στο πλευρό και συνοδοιπόρος στα μεγάλα έργα της δημοτικής αρχής ΠΑΓΩΝΗ. Να θυμίσω πως για την αγορά είχε αναφέρει πολλές φορές δημόσια ότι θα πρέπει να ονομαστεί «ΑΓΟΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΓΩΝΗ». Ιδιαίτερα όταν ζούσε από κοντά τον αγώνα του δημάρχου να προσπεράσει τις «τρικλοποδιές» που έβαζαν άλλοι, προσπαθώντας να μη γίνει το έργο.

Αγωνίες που μοιράστηκαν μαζί μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη…

Οι πολίτες δεν ξεχνούν όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι γεννήθηκαν τώρα χτίζοντας διαφορετικές προσωπικότητες….

Αυτά για την ιστορία…

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊ 2019 14:43

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr